Friday 15 December 2017

Caraval by Stephanie Garber - A Review


Το Caraval  της Stephanie Garber είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία που διάβασα μέσα στο 2017. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δε θέλεις να αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να δεις τι θα συμβεί και όταν το βιβλίο τελειώσει θέλεις κι άλλο. Το Caraval περιέχει όλα όσα μου αρέσουν σε ένα βιβλίο. Έχει αγωνία και περιπέτεια αλλά και λίγο love story και φυσικά έχει μαγεία, αλλά όχι με την κλασική της έννοια.  Είναι εκπληκτικό και περιμένω πως και πως τη συνέχειά του που θα κυκλοφορήσει το Μάιο με τίτλο Legendary.

Με τι ασχολείται όμως το βιβλίο;

Η Scarlett δεν έχει φύγει ποτέ από το μικροσκοπικό νησί όπου ζει μαζί με την αγαπημένη της αδελφή Tella και τον ισχυρό και σκληρό πατέρα τους. Τώρα ο πατέρας της Scarlett έχει κανονίσει ένα γάμο γι 'αυτήν και η Scarlett σκέφτεται ότι τα όνειρά της να δει το Caraval, - την μακρινή, μία φορά το χρόνο παράσταση όπου το κοινό συμμετέχει σε αυτή -, έχουν τελειώσει.
Αλλά φέτος φτάνει τελικά η πρόσκληση για τη Scarlett. Με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους ναυτικού, η Tella οδηγεί τη Scarlett στην παράσταση. Όμως, μόλις φτάνουν, η Tella απαγάγεται από τον οργανωτή του Caraval, Legend. Αποδεικνύεται ότι το φετινό  Caraval  περιστρέφεται γύρω από την Tella και όποιος την βρει πρώτος είναι ο νικητής.
Στη Scarlett έχουν πει ότι όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Caraval είναι μόνο μια πολύπλοκη παράσταση. Αλλά, παρ 'όλα αυτά, μπλέκεται σε ένα παιχνίδι αγάπης και μαγείας με τους άλλους παίκτες του παιχνιδιού. Και αν  το Caraval είναι πραγματικό ή όχι, η Scarlett πρέπει να βρει την Tella πριν τελειώσουν οι πέντε νύχτες του παιχνιδιού και  ένα επικίνδυνο ντόμινο συνεπειών εμφανιστεί και κάνει την αδελφή της να εξαφανιστεί για πάντα.

Ακούγεται αρκετά περίεργο αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Το βιβλίο περιέχει αρκετά plot twists που σε κρατάνε σε αγωνία. Έχει πολύ όμορφες περιγραφές και η Stephanie Garber γράφει πολύ όμορφα. 
Το βιβλίο τελειώνει με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να περιμένει τη συνέχειά του. 


0 σχόλια:

Post a Comment