Saturday 29 July 2017

Books becoming movies in 2017/2018

Είστε από αυτούς που τους αρέσει να διαβάζουν το βιβλίο πριν δουν την ταινία ή μήπως το αντίθετο; Εγώ θα έλεγα ότι εξαρτάται από την περίπτωση του βιβλίου ή /και της ταινίας. 
Μέσα στο 2017 αλλά και στο 2018 θα κυκλοφορήσουν αρκετές ταινίες οι οποίες είναι βασισμένες σε ορισμένα δημοφιλή βιβλία. 
Στη λίστα που ακολουθεί υπάρχουν βιβλία που έχω ήδη διαβάσει αλλά και βιβλία που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

#1 Hidden Figures - Margot Lee Shetterly

Το βιβλίο αφορά τις υπέροχες Αφροαμερικανές γυναίκες που δούλευαν στη NASA και οι οποίες αποτέλεσαν τα μυαλά πίσω από τη μεγαλύτερη επιχείρηση της ιστορίας: την εκτόξευση του αστροναύτη John Glenn σε τροχιά, μια εκπληκτική επιτυχία που αποκατέστησε την εμπιστοσύνη του έθνους, άλλαξε τον Αγώνα για το Διάστημα και τάραξε τον κόσμο.

Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2017 με πρωταγωνιστές τους Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Kevin Costner








#2 The Circle - Dave Eggers

Μια νέα γυναίκα βρίσκει δουλειά στη Silicon Valley σε μια tech εταιρεία με το όνομα The Circle, η οποία διευθύνεται από έναν οραματιστή ηγέτη με το όνομα Eamon Bailey.

Η ταινία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2017 με πρωταγωνιστές τους Tom Hanks, Emma Watson, Bill Paxton










#3 The Dark Tower - Stephen King

Ο Gunslinger Roland Deschain περιπλανιέται σε ένα τοπίο που μοιάζει με την Παλιά Δύση, αναζητώντας τον Σκοτεινό Πύργο, με την ελπίδα ότι βρίσκοντάς τον θα σώσει τον κόσμο του που πεθαίνει.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 28 Ιουλίου 2017 με πρωταγωνιστές τους  Idris Elba, Matthew McConaughey.









#4 Murder on the Orient Express by Agatha Christie

Ο ιδιοφυής Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ερευνά το φόνο ενός Αμερικανού μεγιστάνα πάνω στο τρένο Orient Express.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου 2017, με πρωταγωνιστές τους Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley.











#5 A Wrinkle in Time - Madeleine L' Engle

Είναι η ιστορία των περιπετειών στο χώρο και στο χρόνο των Meg, Charles Wallace και Calvin O'Keefe (αθλητής, φοιτητής και ένα από τα πιο δημοφιλή αγόρια στο σχολείο). Αναζητούν τον πατέρα της Meg, έναν επιστήμονα που εξαφανίστηκε, ενώ εργαζόταν σε μια μυστική δουλειά για την κυβέρνηση σχετικά με το tesseract πρόβλημα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο 2018.









#6 All the Bright Places - Jennifer Niven

Ο Theodor Finch συναρπάζεται με το θάνατο. Κάθε μέρα σκέφτεται τρόπους για να σκοτώσει τον εαυτό του, αλλά καθημερινά ψάχνει επίσης - και καταφέρνει να βρει - κάτι για να τον κρατήσει εδώ, ζωντανό και ξύπνιο.
Η Violet Markey ζει για το μέλλον, μετρώντας τις ημέρες μέχρι την αποφοίτησή της, όταν θα μπορέσει να ξεφύγει από την μικρή πόλη της Ιντιάνα και τη θλίψη της μετά τον πρόσφατο θάνατο της αδελφής της. Όταν οι Finch και Violet συναντιούνται στο χείλος του καμπαναριού στο σχολείο-έξι ορόφους πάνω από το έδαφος- δεν είναι σαφές ποιος σώζει ποιον. Σύντομα μόνο με τη Violet μπορεί ο Finch να είναι ο εαυτός του. Και μόνο με τον Finch, η Violet μπορεί να ξεχάσει να μετράει τις ημέρες και να αρχίσει να τις ζει. Αλλά καθώς ο κόσμος της Violet μεγαλώνει, του Finch αρχίζει να συρρικνώνεται. . . 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2018.


#7 Let It Snow - John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

Μια καταιγιστική καταιγίδα την παραμονή των Χριστουγέννων θάφει τους κατοίκους του Gracetown κάτω από πολλά μέτρα χιόνι και προκαλεί αρκετό χάος. Μια γενναία ψυχή επιχειρεί να βγει στην καταιγίδα από το παρατημένο τρένο της και ξεκινά μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξει αρκετές ζωές.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2018.









#8 Dune - Frank Herbert

Διαδραματίζεται στον έρημο πλανήτη Arrakis και είναι η ιστορία ενός αγόριου του Paul Atreides, ο οποίος θα γίνει ο μυστηριώδης άνθρωπος γνωστός ως Muad'Dib. Θα εκδικηθεί την προδοσία ενάντια στην οικογένεια του και θα αναλάβει να ολοκληρώσει το αρχαιότερο και ανέφικτο όνειρο της ανθρωπότητας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2018.









Αν δεν έχετε διαβάσει αυτά τα βιβλία ξεκινήστε να φτιάχνεται την TBR λίστα σας. Έγώ έχω ήδη ξεκινήσει.

0 σχόλια:

Post a Comment