Wednesday 14 November 2018

Diamonds are forever (James Bond 007) by Ian Fleming - A mini Review


Σήμερα  μιλάμε για James Bond!! Το Diamonds are  forever του Ian Fleming είναι το τέταρτο βιβλίο με ήρωα τον James Bond που διαβάζω και όπως και τα προηγούμενα μου άρεσε και αυτό πολύ. 

Το γεγονός ότι είναι γραμμένο πάνω από 50 χρόνια πριν δικαιολογεί πολλά από τα κλισέ σε σχέση με τους χαρακτήρες και τα γεγονότα. Στο βιβλίο αυτό το κύριο θέμα είναι  το λαθρεμπόριο διαμαντιών από τη Νότια Αφρική στην Αμερική μέσω Λονδίνου. Σε αυτό το pipeline μπλέκεται ο 007 για να καταφέρει να βρει την άκρη, την οποία και φυσικά βρίσκει μέσα από τις κλασικές περιπέτειες του με τους κακούς αλλά και τις γυναίκες. 

Όπως και σε όλα τα προηγούμενα βιβλία που έχω διαβάσει, έτσι και εδώ όλη η δράση του βιβλίου συγκεκντρώνεται στις τελευταίες 100 θα έλεγα σελίδες του βιβλίου. Στο υπόλοιπο κομμάτι ο Fleming μας δημιουργεί το κλίμα και μας εξηγεί τις καταστάσεις για αυτό που θα ακολουθήσει.

Περιγραφή από Goodreads:
An international diamond-smuggling pipeline has opened up and the British Treasury wants to know who’s controlling it. Impersonating a captured courier named Peter Franks, Bond infiltrates the criminal ring and finds an unlikely ally in Tiffany Case, a gorgeous American with a dark past. As the ring’s stateside go-between, she may be just another link in the chain, but Tiffany is also Bond’s best shot at finding the elusive figure at the head of the operation—a syndicate boss known only by the initials “ABC.” But if Bond’s cover gets blown, he’ll find that the only thing harder than a diamond is surviving the payback of a pair of murderous henchmen.
With a sparkling trail of smuggled gems as bait, Diamonds Are Forever leads Bond on a globe-hopping mission where deadly assassins lurk behind every corner.

Υ.Γ. : Είδα και την ταινία του 1971 με τον Sean Connery. Το μόνο που είχαν κρατήσει από το βιβλίο ήταν το βασικό θέμα του λαθρεμπορίου και ορισμένα ονόματα και τοποθεσίες. Το υπόλοιπο story της ταινίας είχε αλλάξει εντελώς.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το Book Depository πατώντας εδώ (affiliate link)


Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment