Tuesday 6 November 2018

The Story of Greece and Rome by Tony Spawforth - A mini review



Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα non-fiction βιβλίο το οποίο μου στάλθηκε για review από το Netgalley. Πρόκειται για το The Story of Greece and Rome από τον  Tony Spawforth και τις Εκδόσεις Yale University Press. Το βιβλίο κυκλοφορεί σήμερα. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας περιγράφει με σύντομο τρόπο την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας αλλά και της Ρώμης (όπως μας λέει και ο τίτλος του). Ξεκινάει από τα πρώτα δείγματα πολιτισμού στην Ελλάδα και φτάνει μέχρι κάποια χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Στο κομμάτι της Ρώμης ξεκινάει  και εδώ από τα πρώτα δείγματα πολιτισμού και φτάνει μέχρι και την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Με λίγα λόγια περιγράφονται οι αλληλοσυνδεόμενοι αυτοί πολιτισμοί σε μια περίοδο πάνω από έξι χιλιετιών, ξεκινώντας από την Εποχή του Χαλκού και φτάνοντας μέχρι τον 7ο αι. μ.Χ.

Μου άρεσε που διάβαζα γι' αυτούς τους δύο πολιτισμούς, την σύνδεση και την ιστορία τους. Πολλά από αυτά που περιγράφει το βιβλίο μου είναι κατά κάποιο τρόπο γνωστά αλλά μου άρεσε που μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες. Φυσικά υπήρχαν και πράγματα τα οποία δεν γνώριζα. 

Το βιβλίο έιναι πολύ προσιτό, εύκολο στο διάβασμα και γεμάτο πληροφορίες.

Ελπίζω να μεταφραστεί σύντομα και στα ελληνικά.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το Book Depository πατώντας εδώ (affiliate link)


Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment