Saturday 15 July 2017

Fairytale Retellings

Σε όλους μας αρέσουν τα παραμύθια, ανεξάρτητα από την ηλικία μας αλλά και τις γενικότερες προτιμήσεις μας σε βιβλία. 
Υπάρχουν λοιπόν τα κλασικά παραμύθια που είναι γνωστά σε όλους μας, όπως είναι η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη, η Ωραία Κοιμωμένη, η Σταχτοπούτα, ο Παπουτσωμένος Γάτος και τόσα άλλα. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι ιστορίες που αποτελούν επανεκδόσεις (rettelings) των κλασικών και οι οποίες χαρκτηρίζονται από ένα twist στην πλοκή τους έτσι ώστε να προσαρμοστούν στην εποχή μας αλλά και σε ένα λίγο διαφορετικό κοινό, τους ενήλικες. 

Βασισμένο στην Πεντάμορφη & το Τέρας

As Old as Time - Lis Braswell

Τι θα γινόταν αν η μητέρα της Belle καταριόταν το Τέρας; Το As Old as Time αποτελεί το 3ο βιβλίο μιας νέας ΥΑ σειράς βιβλίων που ξαναδημιουργέι τις κλασικές ιστορίες της Disney με συναρπαστικούς νέους τρόπους. ¨οταν η Belle ακουμπάει το μαγεμένο τριαντάφυλλο του Τέρατος, αναμνήσεις πλημμυρίζουν το μυαλό της Belle - αναμνήσεις από μια μητέρα που πίστευε ότι δε θα έβλεπε ποτέ ξανά. Και, ακόμα πιο παράξενο, βλέπει ότι η μητέρα της δεν είναι άλλη από την όμορφη μάγισσα που καταράστηκε το κάστρο και τους κατοίκους του. Σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι, η Belle  κσι το Τέρας θα πρέπει να ξετυλίξουν το σκοτεινό μυστήριο που περιβαλλει τις οικγένειές τους εδώ και 21 χρόνια. 




Βασισμένο στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Heartless - Marissa Meyer

Πολύ πριν γίνει ο τρόμος στη Χώρα των Θαυμάτων - η περίφημη Queen of Hearts- ήταν απλά ένα κορίτσι που ήθελε να ερωτευτεί. Η Catherine μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κορίτσια στη Χώρα, και ένα από τα αγαπημένα του άγαμου King of Hearts, αλλά τα ενδιαφέροντά της βρίσκονται αλλού. Είναι μια πολύ καλή ζαχαροπλάστης και το μόνο που θέλει είναι να ανοίξει ένα κατάστημα με τον καλύτερό της φίλο. Αλλά σύμφωνα με τη μητέρα της, ένας τέτοιος στόχος είναι αδιανόητος για μια νέα γυναίκα που θα μπορούσε να γίνει η επόμεη βασίλισσα. 
Στη συνέχεια η Cath συναντά τον Jest, ένα όμορφο και μυστηριώδη court joker. Για πρώτη φορά αισθάνεται αληθινή έλξη. Με τον κίνδυνο να προσβάλλει τον βασιλιά και να εξοργίσει τους γονείς της, αυτή και ο Jest μπλέκονται σε ένα έντονο και μυστικό φλέρτ. Η Cath είναι αποφασισμένη να ορίσει το δικό της πεπρωμένο και να ερωτυτεί με τους δικούς της όρους. Αλλά σε μια χώρα που ανθίζει η μαγεία, η τρέλα και τα τέρατα, η μοίρα έχει άλλα σχέδια για εκείνη. 

Βασισμένο στον Πήτερ Παν

Lost Girl - Chanda Hahn

Η Wendy δεν θυμάται τίποτα για την Neverland - ή τα πειράματα που της έγιναν εκεί ως παιδί. Επτά χρόνια αργότερα, το μόνο που θέλει είναι μια φυσιολογική ζωή, αλλά οι σκιές που αλλάζουν σχήμα μαστίζουν τα όνειρά της και μετατρέπουν τη ζωή της σε έναν ζωντανό εφιάλτη. Όταν οι σκιές επιτίθενται σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και ένα αγόρι εξαφανίζεται μπροστά της, συνειδητοποιεί ότι αυτά τα φαντάσματα/σκιες είναι πραγματικές. 
Ένα μυστηριώδες αγόρι που ονομάζεται Peter, ο πανούργος κολλητός του και μια ομάδα από απροσάρμοστα αγόρια παρεμβαίνουν πριν η Wendy αντιμετωπίσει μια παρόμοια μοίρα. Αλλά μπορούν να εμπιστευτούν την Wendy αρκετά για να την πάνε στην ακαδημία Neverwood και να της αποκαλύψουν όλα τα κρυμμένα μυστικά τους όταν και αυτή κρύβει ένα δικό της μυστικό, ή θα την βρουν τα φοβερά Red Skulls και θα την πάνε πίσω στην Neverland;


Βασισμένο στην Ωραία Κοιμωμένη


Rose & Thorn - Sarah Prineas

Όταν το ξόρκι που την προστατεύει καταστρέφεται, η Rose αναζητά ασφάλεια στον κόσμο έξω από την κοιλάδα που αποκαλεί σπίτι της. Έχει κρατηθεί κρυμμένη όλη της τη ζωή για να καθυστερήσει τις τρεις κατάρες με τις οποίες γεννήθηκε - κατάρες που θα τη βάλουν στο δικό της παραμύθι και σε ένα αιώνιο ύπνο. Συνοδευόμενος από τον Griff, τον όμορφο και μυστηριώδη Watcher, και τον Quirk, τον πνευματώδη και καλόκαρδο συνεργάτη του, η Rose προσπαθεί να δραπετεύσει από τους δεσμούς που την συνδέουν με την ιστορία της. Αλλά το μονοπάτι που θα πάρουν θα τους οδηγήσει στην ελευθερία, ή θα τους φέρει κατευθείαν στο παραμύθι που προσπαθούν να αποφύγουν;



Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα retellings παραμυθιών που κυκλοφορούν. Με λίγο παραπάνω ψάξιμο μπορείτε να βρείτε αυτό που θα ικανοποιήσει το δικό σας γούστο. 
Εγώ πάντως θα αναζητήσω και θα διαβάσω τα παραπάνω.

0 σχόλια:

Post a Comment