Wednesday 18 July 2018

Ε.Π. - Ζωρζ Σαρρή (Review)


Η Ζωρζ Σαρρή είναι, μαζί με την Άλκη Ζέη, από τις αγαπημένες μου. Κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο της μεταφέρομαι αμέσως στα παιδικά μου χρόνια και την πρώτη φορά που διάβασα τα βιβλία της.

Το Ε.Π., για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα, είναι από τα αγαπημένα μου μαζί με Τα γενέθλια. Το βασικό του θέμα είναι η φιλία και τα γεγονότα του διαδραματίζονται λίγο πριν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά. Μιλάει για τη φιλία δύο κοριτσιών, της Ζωρζ και της Άλκης και ουσιαστικά βλέπουμε πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε η φιλία της Ζωρζ Σαρρή με την Άλκη Ζέη στα χρόνια του γυμνασίου μιας και αυτη την περίοδο μας παρουσιάζει. 
Βλέπουμε τις δυσκολίες που πέρασαν, τους τσακωμούς αλλά και το πως πάντα κατάφερναν να συμφιλιώνονται γιατί η φιλία ήταν πάνω από όλα. 
Παρατηρούμε φυσικά και τα γεγονότα της περιόδου μέσα από τα μάτια των κοριτσιών και βλέπουμε κατά κάποιο τρόπο πως αντέδρασε ο κόσμος στο νέο αυτό καθεστώς.

Περιγραφή από Goodreads:
Μια παρέα συμμαθήτριες με αθωότητα και αισιοδοξία πλάθουν όνειρα για ένα μέλλον ανέφελο, όπου θα συνεχίζουν να είναι μαζί, όπως και στο σχολείο. Μπορεί η συνοχή μιας τάξης στο γυμνάσιο θηλέων να φανεί πιο ανθεκτική από τη δύναμη της ζωής;

Μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε και λίγα παραπάνω για τη ζωή της Ζωρζ Σαρρή στο αντίστοιχο post, πατώντας εδώ.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, όπως και όλα τα βιβλία της Ζωρζ Σαρρή.

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment