Friday 10 November 2017

A knight of seven kingdoms by George R.R. Martin - A Review


Τα γεγονότα του βιβλίου A knight of seven kingdoms διαδραματίζονται 100 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και αφορούν δύο ήρωες που περιπλανιούνται στο Westeros. 
Ένας νεαρός, αφελής αλλά θαρραλέος ιππότης, ο Ser Duncan ο Ψηλός, υψώνεται πάνω από τους αντιπάλους του - στο ανάστημα τολάχιστον αν όχι στην εμπειρία. Μαζί του είναι ο μικρός βοηθός του (squire), ένα αγόρι που ονομάζεται Egg - του οποίου η αληθινή ταυτότητα πρέπει να παραμείνει μυστική από όλα και όλους όσους συναντούν: γιατί στην πραγματικότητα είναι ο Aegon Targaryen και μια μέρα θα γίνει βασιλιάς. Όσο απίθανοι ήρωες όμως και αν είναι, τόσο μεγάλο είναι το πεπρωμένο για τον Dunk και τον Egg, όπως και οι ισχυροί εχθροί, οι βασιλικές ίντριγκες και οι εξωφρενικές εκμεταλλεύσεις.

Το βιβλίο διαθέτει περισσότερες από 160 εικονογραφήσεις από τον Gary Gianni, έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες φαντασίας της εποχής μας, μεταφέροντας τους αναγνώστες στον κόσμο των Επτά Βασιλείων σε μια εποχή περασμένης ιπποσύνης.

Καθώς διάβαζα το συγκεκριμένο βιβλίο ένιωθα ότι ήμουν στο σκηνικό του Game of Thrones και προσπαθούσα να συνδέσω πράγματα και καταστάσεις. Βρίσκεις μπροστά σου πολλά οικεία ονόματα και μαθάνεις κάποια πράγματα για την εποχή. Είναι καλογραμμένο, όπως θα περίμενε κανείς από το συγγραφέα, και οι τρεις νοβέλες που το απαρτίζουν συνδέονται άψογα μεταξύ τους.




0 σχόλια:

Post a Comment