Friday 3 November 2017

October 2017 - Wrap up

Τον Οκτώβριο κατάφερα να διαβάσω συνολικά 6 βιβλία, κάτι που θεωρώ πολύ καλό. Μερικά από αυτά ήταν σε μορφή ebook, άλλα μου είχαν σταλεί για review και κάποια τα είχα επιλέξει μόνη μου.


Ας τους ρίξουμε λοιπόν μια ματιά...



Τα γεγονότα του βιβλίου διαδραματίζονται 100 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και αφορούν δύο ήρωες που περιπλανιούνται στο Westeros. 
Ένας νεαρός, αφελής αλλά θαρραλέος ιππότης, ο Ser Duncan ο Ψηλός, υψώνεται πάνω από τους αντιπάλους του - στο ανάστημα τολάχιστον αν όχι στην εμπειρία. Μαζί του είναι ο μικρός βοηθός του (squire), ένα αγόρι που ονομάζεται Egg - του οποίου η αληθινή ταυτότητα πρέπει να παραμείνει μυστική από όλα και όλους όσους συναντούν: γιατί στην πραγματικότητα είναι ο Aegon Targaryen και μια μέρα θα γίνει βασιλιάς. Όσο απίθανοι ήρωες όμως και αν είναι, τόσο μεγάλο είναι το πεπρωμένο για τον Dunk και τον Egg, όπως και οι ισχυροί εχθροί, οι βασιλικές ίντριγκες και οι εξωφρενικές εκμεταλλεύσεις.

Το βιβλίο διαθέτει περισσότερες από 160 εικονογραφήσεις από τον Gary Gianni, έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες φαντασίας της εποχής μας, μεταφέροντας τους αναγνώστες στον κόσμο των Επτά Βασιλείων σε μια εποχή περασμένης ιπποσύνης.

Καθώς διάβαζα το συγκεκριμένο βιβλίο ένιωθα ότι ήμουν στο σκηνικό του Game of Thrones και προσπαθούσα να συνδέσω πράγματα και καταστάσεις. Βρίσκεις μπροστά σου πολλά οικεία ονόματα και μαθαίνεις κάποια πράγματα για την εποχή. Είναι καλογραμμένο, όπως θα περίμενε κανείς από το συγγραφέα, και οι τρεις νουβέλες που το απαρτίζουν συνδέονται άψογα μεταξύ τους.


2. The Bookworm - Mitch Silver (ARC για review από το Netgalley)

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Mitch Silver μας μεταφέρει  από μια μυστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου - με εμφανίσεις των Noel Coward και Winston Churchill - στο σημερινό Λονδίνο και τη Μόσχα, όπου η Lara Klimt, "The Bookworm", πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δεξιότητές της για να αποτρέψει μια διεθνή συνωμοσία .
Γιατί ο Χίτλερ επέλεξε να μην εισβάλει στην Αγγλία όταν είχε την ευκαιρία; Αυτή η ερώτηση είναι και το κλειδί για το θέμα του βιβλίου. 

Μπορώ να πω ότι το καταβρόχθισα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό και γεμάτο εκπλήξεις θρίλερ, που σε κρατάει σε αγωνία για τις εξελίξεις.

Θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018 στην Αμερική.

Περισσότερα δες στο σχετικό review - εδώ



Το βιβλίο αυτό περιέχει διάφορα σκίτσα της Sarah Andersen, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με την ενηλικίωση και το πόσο δύσκολο είναι καθώς και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος ενήλικας σήμερα. 
Με λίγα λόγια περιγράφει τη φρικη και τις αμηχανίες της νέας σύγχρονης ζωής.
Πολλά από τα σκίτσα της παρατήρησα ότι ταιριάζουν πολύ με πράγματα τα οποία νιώθω αλλά και βιώνω και εγώ η ίδια. 
Όλα της τα σκίτσα είναι εκπληκτικά μεσα στην απλότητά τους. 
Θέλω οπωσδήποτε να διαβάσω και το δέυτερο βιβλίο της σειρά με τίτλο Big Mushy Happy Lump. 
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πεδίο.



Στο βιβλίο παρουσιάζονται αρκετοί από τους γνωστούς μας μύθους. Από τη δημιουργία των θεών του Ολύμπου μέχρι τον Ηρακλή με τους άθλους του αλλά και τον Θησέα. Παρουσιάζονται όλες οι ίντριγκες και οι αντιζηλίες που δημιουργούνται μεταξύ θεών, ανθρώπων, ημίθεων κλπ με τον καλύτερο τρόπο.
Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να γελάει δυνατά  με αυτά που διάβαζα. Ο Αύγουστος Κορτώ έχει γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο με πολύ ωραίο τρόπο. Σου περιγράφει τον μύθο με τέτοιο τρόπο που και σε διασκεδάζει αλλά και σου μένει και ο μύθος. 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης.

Περισσότερα δες στο σχετικό review - εδώ



Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα comic με ήρωα τον γνωστο μας James Bond. 
Η ιστορία είναι πολύ καλή και τα σχέδια που το συνοδεύουν είναι εκπληκτικά. Το διάβασα σε μια μόνο ημέρα και στη συνέχεια γύρισα πίσω για να δω τα σχέδια με περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ιστορία είναι αυτή που πρέπει να είναι μια ιστορία James Bond και μου άρεσε πολύ. Είχε τα πάντα από τη δράση, τους κακοποιούς μέχρι τις γυναίκες και τις ίντριγκες.



Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και καλογραμμένο βιβλίο αφιερωμένο στα κάστρα της Ελλάδας και στους θρύλους που τα περιβάλλουν. Τα κάστρα που περιέχει το βιβλίο ανήκουν στην περίοδο του Μεσαίωνα και η περιγραφή που τους έχει κάνει ο συγγραφέας είναι πολύ παραστατική. Σαν να περπατάς και εσύ μαζί του στο εσωτερικό του κάθε κάστρου 
Μου άρεσε πολύ και έμαθα και αρκετά πράγματα που δεν γνώριζα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος.

0 σχόλια:

Post a Comment