Friday 4 May 2018

April 2018 Wrap up

Έφτασε η ώρα για ένα ακόμα reading wrap up . Αυτή τη φορά θα δούμε μαζί τα βιβλία που διάβασα μέσα στον Απρίλιο. 



Σε γενικές γραμμές ο Απρίλιος είναι ένας από τους μήνες που δε διάβασα πολλά βιβλία. Ένα μεγάλο μέρος του μήνα το πέρασα στην Ελλάδα και προτίμησα να περάσω περισσότερο χρόνο με οικογένεια και φίλους. 

Ας δούμε όμως ποια βιβλία διάβασα...


Η σκια του ανέμου ( Το κοιμητήριο των λησμονημένων βιβλίων #1) - Carlos Ruiz Zafon

Πρόκειται για το 1ο βιβλίο της σειράς Το κοιμητήριο των λησμονημένων βιβλίων του διάσημου Ισπανού συγγραφέα Carlos Ruiz Zafon, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι ένα βιβλίο που λάτρεψα παρά το γεγονός ότι κινείται λίγο αργά. Μου άρεσε τόσο η ιστορία όσο και ο τρόπος που γράφει ο συγγραφέας. 


The Family Trade, Vol. 1 -  Justin Jordan (Story),  Nikki Ryan (Story), Morgan Beem (Art)

Το επόμενο βιβλίο είναι ένα graphic novel που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και το οποίο μου στάλθηε για review από τον εκδοτικό μέσω του Edelweiss+. Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία με γυναίκα πρωταγωνίστρια, σε ένα ενδιαφέρον και διαφορετικό σκηνικό. Μου άρεσε καθώς το διάβασα και θέλω να δω οως θα εξελιχθεί η ιστορία. Μου άρεσε το world building της ιστορίας και ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρχαν γάτες που μιλούσαν (τη δική τους γλώσσα) και τις έβρισκες παντού βλέποντας και ακούγωντας τα πάντα. Το βρήκα πρωτότυπο σαν ιδέα. Η εικονογράφηση του βιβλίου ήταν πολύ όμορφη και συμπληρωνε τέλεια την ιστορία.


Ο ταξιδιώτης της αυγής (Το χρονικό της Νάρνια #3) - C. S. Lewis

Η αναγνωση του Χρονικού της Νάρνια προχωράει αρκετά καλά, καθώς ολοκλήρωσα και το τρίτο βιλίο της σειράς. Διαβάζω τη σειρά με βάση την έκδοση των βιβλίων και όχι με χρονολογική σειρά των γεγονότων. Και αυτή η ιστορία μου άρεσε και ανυπομονώ να διαβάσω την επόμενη.


Feminism is for everybody - bell hooks

Πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα το φεμινισμό και αποτελείται από διάφορα essays της συγγραφέως σχετικά με ατό το θέμα. 
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το βιβλίο Μαρτίου/ Απριλίου για το The Feminist Orchestra Bookclub στο Goodreads και γι' αυτό το επέλεξα. 
Είναι ένα πολύ ενημερωτικό βιβλίο σχετικό με το φεμινισμό και τη σημασία του και διαβάζοντάς το καταλαβαίνεις απόλυτα τον τίτλο του. 


Big Little Lies - Liane Moriarty

Στα πλαίσια του 2018 Reading Challenge στο Goodreads διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο καθώς ήταν η επιλογή για το μήνα Απρίλιο. Είναι ένα βιβλίο μυστηρίου θα έλεγα που μας παρουσιάζει τα γεγονότα μέσα από την οπτική των τριων πρωταγωνιστριών του. 


Επιπλέον αυτό το μήνα διάβασα και κάποια τέυχη με ιστορίες comics από τον κόσμο του Disney, τις οποίες και απόλαυσα αλλά και διάφορα άλλα βιβλιοφιλά περιοδικά και εφημερίδες.



0 σχόλια:

Post a Comment