Wednesday 20 June 2018

The Diary of a Bookseller by Shaun Bythell - A Review



Σήμερα θα μιλήσυμε για ένα βιβλίο που μου στάλθηκε για review από το Edelweiss + και εκδόσεις Melville House Publishing και το οποίο  κυκλοφορεί στην Αμερική στις 4 Σεπτεμβρίου , ενώ στην Αγγλία κυκλοφορεί ήδη αν δεν κάνω λάθος.

Το βιβλίο είναι το The Diary of a Bookseller του Shaun Bythell και πρόκειται για ένα memoir του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου The Bookshop που βρίσκεται στο Wigtown της Σκωτίας και είναι το μεγαλύτερο second-hand βιβλιοπωλείο της χώρας.

Είναι γραμμένο με τη μορφή ημερολογίου και εκτείνεται στη διάρκεια ενός έτους και συγκεκριμένα το 2014. Μέσα σε αυτό περιγράφει με απλό και αστείο τρόπο όλα όσα συμβαίνουν στο βιβλιοπωλείο, από τις παραξενιές και τις άκυρες απορίες των πελατών μέχρι τις δικές του εξορμήσεις για την απόκτηση νέων βιβλίων από συλλέκτες ή δημοπρασίες αλλά και διάφορα άλλα πάντα σχετικά με το βιλιοπωλείο και τη δική του ζωή. Αναφέρονται φυσικά και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας του γνωστού σε όλους μας Amazon. 

To The Diary of a Bookseller είναι ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και το οποίο θα αναζητήσω για να αγοράσω. Νομίζω πως είναι ένα must read για όποιον αγαπάει τα βιβλία. 

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment