Friday 22 June 2018

Batman: Nightwalker by Marie Lu - A Review


Σχετικά πρόσφατα η DC αποφάσισε να κυκλοφορήσει ορισμένα βιβλία με πρωταγωνιστές τους πιο γνωστούς ήρωές της με βασικό θέμα τους την ιστορία αυτών των ηρώων, όταν ήταν νεαροί. Πως και γιατί έγιναν οι ήρωωες που ξέρουμε (το origin story τους που λένε κατά κάποιο τρόπο). Τα βιβλία αυτής της σειράς γράφονται από πολύ γνωστούς συγγραφείς και μέχρι στιγμής κυκλοφορούν δύο (Wonder Woman: Warbringer - Leigh Bardugo & Batman: Nightwalker - Marie Lu) και αναμένεται και το τρίτο (Catwoman: Soulstealer - Sarah J. Maas). Έχει προγραμματιστεί επίσης και το τέταρτο για τις αρχές του 2019 με ήρωα τον Superman.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Batman: Nightwalker που έχει γράψει η συγγραφέας Marie Lu, μιας και είναι το μόνο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. 

Από τους ήρωες της DC ο αγαπημένος μου ήταν πάντοτε ο Batman χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το γιατί. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να ξεκινήσω την εν λόγω σειρά από το βιβλίο που αναφέρεται σε αυτόν. 

Στο βιβλίο ακολουθούμε ένα νεαρό Bruce Wayne, ο οποίος επιστρέφοντας από τα 18α γενέθλιά του καταφέρνει να σταματήσει μια εγκληματική ενέργεια. Αυτό όμως το πετυχαίνει παραβαίνοντας τις εντολές της αστυνομίας και καταστρέφοντας το αυτοκίνητό του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να του επιβληθεί κοινωνική εργασία στο Arkam Asylum όπου έρχεται σε επαφή με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της πόλης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Madeleine που συνδέεεται με τη συμμορία Nightwalker που τρομοκρατεί το Gotham  στοχεύοντας τους πλούσιους της πόλης, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Bruce Wayne. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μου άρεσε. Είναι καλογραμμένο και με πολύ καλό twist. Στο universe αυτό δεν είναι εύκολο να φτιάξεις νέες ιστορίες αλλά η συγκεκριμένη ιστορία μου έξαψε την περιέργεια και νομίζω πως η συγγραφέας τα κατάφερε αρκετά καλά. 

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment