Friday 18 May 2018

Sarah's Scribbles by Sarah Andersen



Η Sarah Andersen είναι γνωστή για τα scribbles της, δηλαδή τα σύντομα comics που δημιουργεί και που απεικονίζουν διάφορα καθημερινά θέματα, όπως πχ η ενηλικίωση.

Η Sarah λοιπόν είναι καρτουνίστας και εικονογράφος και ζει στο Μπρούκλυν. Τα comics της είναι ημι-αυτοβιογραφικά και ακολουθούν τις περιπέτειες τόσο τις δικές της όσο και των φίλων της αλλά και των αγαπημένων κατοικιδίων της. 

Έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής τρια βιβλία που ανήκουν στη σειρά Sarah's Scribbles. Αυτά είναι τα εξής:

Adulthood is a myth

Το συγκεκριμένο ασχολείται κατά κύριο λόγο με την ενηλικίωση και το πόσο δύσκολο είναι τελικά να είναι κανείς ενήλικας. Παρουσιάζει το τρόμο και την αμηχανία της σύγχρονης νεανικής ζωής. 


Αυτό το βιβλίο απλά το λάτρεψα. Το βρήκα τόσο σχετικό με όσα έχουν συμβεί σε έμενα αλλά και μου συμβαίνουν.  Πρόκειται από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία της, καθώς περιέχει περισσότερα σκετσάκια που με αντιπροσώπευαν. 
Στις σελίδες του θα δεις πώς σπαταλιούνται ολόκληρα πανέµορφα Σαββατοκύριακα στο ίντερνετ, πόσο δύσκολο είναι να κρατάς το χέρι ενός κούκλου τύπου ενώ περπατάτε, πώς είναι να ανυποµονείς όλη µέρα να πας σπίτι για να βάλεις τις πιτζάµες σου, και το αιώνιο ερώτηµα του πότε επιτέλους αρχίζει αυτή η «ενηλικίωση».


Big Mushy Happy Lump

Το δεύτερο κόµικ συνεχίζει από εκεί ακριβώς που σταµάτησε το πρώτο. Με την πρωταγωνίστριά µας κουκουλωµένη κάτω από µια στοίβα κουβέρτες να προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες του πραγµατικού κόσµου. 
Μέσα από αυτό παρακολουθούμε  τη ζωή ενός νεαρού ενήλικα, µε σκαµπανεβάσµατα που θα ζήλευε και το τρενάκι του τρόµου: τεχνολογικές αναζητήσεις, κράµπες, φλερτ, ανασφάλειες… και η ευτυχία τού να κάθεσαι όλη µέρα στο σπίτι παρέα µε µια πίτσα. 


Αυτό το διάβασα πιο πρόσφατα και είναι ακόμα φρέσκο στη μνήμη μου. Γέλασα πολύ με αρκετά από τα κόμικ και βρήκα και εδώ αρκετά που με αντιπροσωπεύουν.


Herding Cats

Το τελευταίο και πιο πρόσφατο βιβλίο της Sarah μιλάει για το πως δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί, πως γίνεται να είναι  παραγωγική και πως αντιμετωπίζει τις διάφορες κοινωνικές καταστάσεις. Όλα αυτά με τη συντροφιά των αγαπημένων της κατοικιδίων. 
Σε αυτό το βιβλίο μου άρεσε ιδιαίτερα που στο δεύτερο μέρος του είχε αρκετές συμβουλές για όσους θέλουν να ασχοληθούνμε την τέχνη. 


Σε γενικές γραμμές και τα τρια κομικ της Sarah Andersen είναι κατά τη γνώμη μου υπέροχα και πρέπει να τα διαβάσετε. Τα θέματα με τα οποία ασχολείται είναι απολύτως relatable και τα σχέδια της  είναι εκπληκτικά. 
Δυστυχώς δεν διαθέτω κάποιο φυσικό αντίτυπο των βιβλίων της αλλά τα έχω σε μορφή ebook που σημαίνει ότι μπορώ ανά πάσα στιγμή να ανατρέξω σε αυτά και να διαβάσω μερικές σελίδες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Sarah Andersen και τη δουλειά της θα βρείτε στο site της.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της από τις Εκδόσεις Πεδίο.

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment