Saturday 30 June 2018

June 2018 - Wrap up

Έφτασε η ώρα για το wrap up του Ιουνίου, γι' αυτό ας δούμε μαζί τα βιβλία που διάβασα τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.



Stories of Boys who dared to be different - Ben Brooks & Quinton Wintor (Illustrations) (Netgalley ARC)

Θεωρώ πως το concept αυτό του βιβλίου είναι πολύ καλό. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μου άρεσε και το οποίο είναι γεμάτο με ιστορίες από διάσημα/-ους και μη  αγόρια/άντρες που τόλμησαν να είναι διαφορετικοί και να κάνουν κάτι το οποίο επηρέασε τις ζωές τους αλλά και τις ζωές άλλων. Μας διδάσκει τι σημαίνει να είσαι αρσενικό και πως δε χρειάζεται να ακολουθείς τα στερεότυπα για να θεωρήσε άνδρας. Παρ' όλα αυτά δε βρήκα όλες τις ιστορίες ικανές να εμπνεύσουν, καθώς οι πρωταγωνιστές κάποιων από αυτές στάθηκαν απλώς πιο τυχεροί από άλλους.
Η εικονογράφηση βέβαια του βιβλίου είναι πολύ καλή.


The breakthrough  - Daphne Du Maurier

Μου αρέσουν πολύ αυτά τα μικρά βιβλιαράκια των εκδόσεων Penguin, καθώς μπορείς να γνωρίσεις νέους για εσένα συγγραφείς διαβάζοντας κάτι από το έργο τους.  Το συγκεκριμένο ανήκει στη σειρά Penguin Modern Classics και είναι μια σύντομη ιστορία της Daphne Du Maurier. Είναι το πρώτο κείμενο που διαβάζω από αυτή και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Θα αναζητήσω σίγουρα και άλλα βιβλία της.





Harry Potter & The Goblet of Fire - J.K. Rowling

Συνεχίζοντας το re-read με τα βιβλία του Harry Potter. Διάβασα και το 4ο βιβλίο της σειράς, το οποίο συνεχίζω να βρίσκω εκπληκτικό.








Ο Αιχμάλωτος του Ουρανού - Carlos Ruiz Zafon

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο από Το κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων και μου άρεσε πολύ. Ξαναγυρίσαμε στους ήρωες του πρώτου βιβλίου και είδαμε πως εξελίσσεται η ιστορία τους και τι νέο ανακαλύπτουν.







The Diary of a Bookseller - Shaun Bythell

Πρόκειται για ένα memoir του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου The Bookshop που βρίσκεται στο Wigtown της Σκωτίας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα second-hand βιβλιοπωλεία. Είναι γραμμένο με τη μορφή ημερολογίου και είναι εκπληκτικό.
Δες και περισσότερα στο σχετικό review εδώ.

Το βιβλίο μου στάλθηκε για review από το Edelweiss + και τον εκδότη και κυκλοφορεί στην Αμερική στις 4 Σεπτεμβρίου , ενώ στην Αγγλία κυκλοφορεί ήδη αν δεν κάνω λάθος.


Assassin's Creed Underworld - Oliver Bowden

Πρόκειται για το 8ο βιβλίο της σειράς Assassin's Creed που βασίζεται στο γνωστό παιχνίδι. 
Μέχρι στιγμής αυτό είναι το βιβλίο που μουα΄ρεσε λγότερο από τη συγκεκριμένη σειρά.






Το δωμάτιο με τα ερπετά (A series of unfortunate events #2) - Lemony Snicket

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τις περπέτειες των τριων ορφανών Μποντλέρ ήταν εξίσου καλό με το πρώτο. Οι συνέχεια των περιπετειών τους με περιμένει...






A midsummer night's dream - William Shakespeare

Βρέθηκε στα χέρια μου και διάβασα το γνωστό θεατρικό του William Shakespeare. Όμορφη ιστορία, σαν παραμύθι αλλά επειδή το διάβασα στα αγγλικά με κούρασε λίγο λόγω της δαλέκτου.







Τα γενέθλια - Ζωρζ Σαρρή

Μετά από πολλά χρόνια ξαναδιάβασμα το συγκεκριμένο βιβλίο και τα λάτρεψα ξανά. Ο τρόπος που γράφει η Σαρρή είναι απλά υπέροχος.








Ε.Π. - Ζωρζ Σαρρή

Είχα ξεχάσει πόσο μου άρεσε το συγκεκρριμένο βιβλίο. Μου άρεσε πολύ που ξαναγύρισα στις περιπέτειες της Ζωρζ και της Άλκης.








Ο Ψευτης Παππούς - Άλκη Ζέη

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα τώρα πρώτη φορά και με συγκίνησε.









Μπλε Κομήτης #4

Διάβασα και το 4ο τεύχος του Μπλε Κομήτη και για άλλη μια φορά δε με απογοήτευσε. Υπήρχαν βέβαια και ιστορίες που δεν ήταν του γούστου μου αλλά αυτό είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα.







Αυτά λοιπόν ήταν τα βιβλία που διάβασα για αυτό το μήνα. Έχω βέβαια ΄στη μέση αρκετά άλλα και ελπίζω να τα τελειώσω σύντομα.

Αθηνά

1 comment:

  1. Τα γενέθλια της Ζωρζ Σαρρή είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία!!! *.*

    ReplyDelete