Friday 8 June 2018

Children & Middle Grade Book Recommendations



Στο σημερινό post σκέφτηκα να σας προτείνω κάποια βιβλία τα οποία κατά κύριο λόγο απευθύνoνται σε μικρούς αναγνώστες (Children & Middle Grade που λένε και οι φίλοι μας στα ξένα).

Τα περισσότερα από αυτά τα έχω διαβάσει και εγώ και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δε χρειάζεται να είναι κανείς μικρός για να τα απολαύσει. Τα βιβλία δεν έχουν ηλικία!



Θα ξεκινήσω με το αυτονόητο για εμένα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη σειρά των βιβλίων Harry Potter της  J.K. Rowling.  
Δύσκολα θα βρεις κάπιον που να μη γνωρίζει το θέμα αυτού του βιβλίου. Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Harry και της παρέας του στο μαγικό κόσμο του Hogwarts και όχι μόνο.


Ένα δικό μου πολυαγαπημένο είναι το The Little Prince του  Antoine de Saint Exupery,  όπου βλέπουμε την ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα στο ταξίδι του από πλανήτη σε πλανήτη μέχρι τη γη. Είναι μια ιστορία που κάθε φορά που τη διαβάζεις ανακαλύπτεις και κάτι διαφορετικό.


H Matilda και γενικά οτιδήποτε έχει γράψει ο Roald Dahl. Όλα του τα βιβλία είναι πολύ καλά και τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Η Matilda  είναι από τα αγαπημένα μου.



Ένα ακόμα βιβλίο ή μάλλον σειρά βιβλίων που ανήκει πλέον στα κλασικά, είναι Το Χρονικό της Νάρνια του C. S. Lewis. Οι περιπέτειες των παιδιών στο μαγικό κόσμο της Νάρνια συναρπάζουν όποτε και να διαβαστούν.


Επόμενη σειρά βιβλίων είναι το His dark materials του Philip Pullman με την πρωταγωνίστρια μας Lyra. Τα βιβλία αυτά σε βάζουν σε ένα κόσμο από τον οποίο δεν θέλεις να φύγεις.


Από βιβλία στα ελληνικά θα προτείνω οτιδήποτε από Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρρή,  τις δύο αγαπημένες συγγραφείς των παιδικών μου χρόνων. 


Τέλος, πολύ καλά βιβλία για αυτές τις ηλικίες είναι και αυτά του Rick Riordan που έχουν να κάνουν με την μυθολογία αλλά και τα βιβλία Μια σειρά από ατυχή γεγονότα του Lemony Snicket.

Αν με αφήσεις μπορώ να σκεφτώ πολλά περισσότερα αλλά λέω να περιοριστώ σε αυτά τα λίγα. Ίσως σε επόμενο post να δούμε περισσότερα...

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment