Monday 26 November 2018

Sea Prayer by Khaled Hosseini - A mini review


Σήμερα μιλάμε για ένα εκπληκτικό βιβλίο, το οποίο διάβασα σε ebook αλλά πρέπει να πάρω οπωσδήποτε και σε έντυπη μορφή καθώς είναι πανέμορφο. Ο λόγος για το Sea Prayer του πολύ γνωστού συγγραφέα Khaled Hosseini.

Πρόκειται για μια σύντομη ιστορία, ένα picture book στην ουσία που έχει σαν θέμα του την προσφυγική κρίση. Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία που συμπληρώνεται και από εκπληκτική εικονογράφηση. 

Είναι ένα βιβλίο για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας. 

Είναι μια προσευχή προς τη θάλασσα, γραμμένη σαν ένα γράμμα από τον πατέρα προς το μικρό γιο του την παραμονή της αναχώρησης τους από τη Συρία  προς ένα καλύτερο μέλλον. 

Για να γράψει αυτή την ιστορία ο Khaled Hosseini παρακινήθηκε από την ιστορία του μικρού Alan Kurdi, του τρίχρονου που πνίγηκε στις ακτές της Τουρκίας το 2015, και  ελπίζει να αποτίνει φόρο τιμής στα εκατομμύρια των οικογενειών οι οποίες έχουν σκορπιστεί και εκδιωχθεί από το σπίτι τους λόγω πολέμου.  Ο συγγραφέας θα δώσει τα έσοδα του από το βιβλίο αυτό στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR) και στο Ίδρυμα Khaled Hosseini που βοηθούν στη χρηματοδότηση προσπαθειών ανακούφισης της ζωής των προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Ο Khaled Hosseini είναι επίσης απεσταλμένος καλής θέλησης στην UNHCR και ο ιδρυτής του Ιδρύματος Khaled Hosseini, ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα, που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό του Αφγανιστάν.

Αξίζει να το αποκτήσετε και να το διαβάσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το Book Depository πατώντας εδώ (affiliate link)

Αθηνά


0 σχόλια:

Post a Comment