Wednesday 13 February 2019

21 Lessons for the 21st century by Yuval Noah Harari - A Review


Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο 21 Lessons for the 21st century του Yuval Noah Harari. Το όνομα του συγγραφέα θα σας είναι σίγουρα γνωστό μιας και είναι ο ίδιος που έγραψε τα βιβλια Sapiens: A Brief History of Humankind & Homo Deus: A Brief History of Tomorrow. Και τα τρια αυτά βιβλία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρια

Στο Sapiens ο συγγραφέας εξερεύνησε το παρελθόν μας και στο Homo Deus κοίταξε στο μέλλον μας. Σε αυτό όμως το βιβλίο στρέφεται στο παρόν για να μας κάνει να καταλάβουμε την πραγματική ουσία των πιο πιεστικών θεμάτων του σήμερα. 

Σε 21 προσιτά κεφάλαια που είναι τόσο προκλητικά όσο και βαθιά, ο συγγραφέας βασίζεται στις ιδέες που αναπτύχθηκαν στα προηγούμενα βιβλία του και ξεδιπλώνει πολιτικά, τεχνολογικά, κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα, προσφέροντας ταυτόχρονα συμβουλές για το πώς να προετοιμαστεί κανείς για ένα πολύ διαφορετικό μέλλον από τον κόσμο που εμείς τώρα ζούμε και γνωρίζουμε. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μου άρεσε και που με έκανε να σκεφτώ πολλά διαφορετικά θέματα που δεν μου είχαν περάσει καν από το μυαλό. Ο τρόπος που γράφει και αναπτύσσει τις ιδέες του ο συγγραφεας είναι όπως μου αρέσει, χωρίς να σε κουράζει αλλά αντίθετα να σε κάνει να καταλαβαίνεις τι θέλει να πει. Ασχολείται με πολλά θέματα του 21ου αιώνα και το πως αυτά εξελίσσονται και θα μας επηρεάσουν. 

Περιγραφή από Goodreads:
Yuval Noah Harari's 21 Lessons for the 21st Century is a probing and visionary investigation into today's most urgent issues as we move into the uncharted territory of the future. As technology advances faster than our understanding of it, hacking becomes a tactic of war, and the world feels more polarized than ever, Harari addresses the challenge of navigating life in the face of constant and disorienting change and raises the important questions we need to ask ourselves in order to survive.


Το βιβλίο αυτό μου είχε σταλεί σαν ARC (Advanced Readers Copy) από τον εκδοτικό και το Edelweiss+. 

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το Book Depository πατώντας εδώ (affiliate link)

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment