Wednesday 10 July 2019

Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά - Τεύκρος Μιχαηλίδης (Mini Review)


Σήμερα θα μιλήσουμε για άλλο ένα βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη που ανήκει στη σειρά βιβλίων Μιλώντας ... των Εκδόσεων Πατάκης. Αυτή τη φορά πρόκειται για το βιβλίο Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά. 

Είναι καλογραμμένοκαι κατανοητό για όλους, ακόμα και αν δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις μαθηματικών. Ο τρόπος που γράφει και αναλύει τέτοια θεματα ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, τον κάνει ένα από τους αγαπημένους μου συγγραφείς που αγοράζω βιβλία τους χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Το συστήνω σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια επιπλέον γνώση στα μαθηματικά. 

Σύνοψη από Goodreads: 
Όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια της Άννας εγκαταστάθηκε για το καλοκαίρι δίπλα στο εξοχικό ενός παλαίµαχου µαθηµατικού. Η Άννα ήταν από εκείνα τα παιδιά που η αγαπηµένη τους λέξη είναι το «γιατί;» κι ο νέος της γείτονας αρεσκόταν όχι µόνο να απαντά στις ερωτήσεις, αλλά και να γεννά µε κάθε του απά­ντηση µια νέα ερώτηση. Κουβέντα στην κουβέντα, το ένα καλοκαίρι ύστερα από το άλλο, οι δυο καινούριοι φίλοι διαβαίνουν ολόκληρη τη διαδροµή που ξεκινά από την πρωτόγονη αρίθµηση και την πρακτική γεωµετρία και φτάνει, περνώντας από τις διαδοχικές γενικεύσεις της έννοιας του αριθµού και τις απανωτές προκλήσεις όλο και πιο περίπλοκων σχηµάτων, στα σηµερινά ανοιχτά προβλήµατα των θεωρητικών και των εφαρµοσµένων µαθηµατικών.
Μέσα από τους διαλόγους της ανήσυχης έφηβης και του περιστασιακού της µέντορα, ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στον µαγικό και τόσο παρεξηγηµένο κόσµο των µαθηµατικών γνωρίζοντας τόσο τη γοητεία της θεωρητικής έρευνας όσο και τις εντυπωσιακές εφαρµογές των µαθηµατικών σε κάθε πτυχή της καθηµερινότητάς µας.

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment