Monday 9 October 2017

Read them before they become movies


Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα βιβλία μεταφέρονται στον κινηματογράφο και είναι πια λίγο δύσκολο να τα προλάβει όλα.


Ξεχώρισα λοιπόν ορισμένα βιβλία που κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά ενδιαφέρονται και τα οποία αξίζει να διαβάσετε πριν βγούν στις αίθουσες.




The Hate U Give by Angie Thomas

Όταν η Starr γίνεται μάρτυρας του θανάτου του καλύτερού της φίλου Khalil από την αστυνομία, γίνεται το κέντρο μιας εθνικής διαμάχης καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται και η τοπική αστυνομία προσπαθεί να εκφοβίσει τη Starr και την οικογένειά της. Το μόνο άτομο που μπορεί να πει τι πραγματικά έγινε εκείνη την ημέρα είναι η Starr, αλλά αυτό που ξέρει δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να αλλάξει μια κοινότητα, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο και την ίδια της τη ζωή.

Το βιβλίο The Hate U Give  είναι από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία ΥΑ μέχρι στιγμής για το 2017. Ασχολείται με το κίνημα Black Lives Matter και τις φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ, θέματα που είναι επίκαιρα και πολύ σημαντικά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει ήδη επιλεγεί για να γίνει ταινία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά έχουν ήδη αρχίσει τα γυρίσματα και πρόκειται να σκηνοθετηθεί από τον George Tillman Jr.  καθώς και την Amandla Stenberg στον πρωταγωνιστικό ρόλο.




Simon vs. the Homo Sapiens Agenda by Becky Albertalli

Ο χειρότερος εφιάλτης του Simon γίνεται πραγματικότητα όταν καταλάθος "αποκαλύπτεται" σε ένα συμμαθητή του και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα ότανο συγκεκριμένος συμμαθητής αποφασίζει να εκβιάσει τον Simon. Το μόνο φωτεινό σημείο σε όλη αυτή την τρέλα είναι ο μυστηριώδης Blue, ο online φίλος του Simon, τον οποίο μπορεί να έχει αρχίσει να ερωτεύεται... αν φυσικά μπορούσε να καταλάβει ποιος είναι. Ποιος είπε βέβαι ότι το γυμνάσιο είναι εύκολο, σωστά;

Αυτό το βιβλίο τα έχει όλα: δράμα, εκβιασμό, θεατρικά τμήματα γυμνασίου, φιλία, πρώτη αγάπη και οικογένεια. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο και σίγουρα θα κάνει και ωραία ταινία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο 2018 με πρωταγωνιστές τους Nick Robinson (Jurassic World και Everything Everything), Jennifer Garner (Alias), καιTony Hale (Arrested Development), μεταξύ άλλων.



Dumplin' by Julie Murphy

Η Willowdean “Dumplin’” Dickson είναι ένα αυτοαποκαλούμενο χοντρό κορίτσι και είναι περήφανη γι' αυτό. Η μητέρα της, πρώην Miss Teen Blue Bonnet, ήταν πάντα πιο παθιασμένη με την εμφάνιση. Όταν η Willowdean τους εκπλήσσει όλους με τη συμμετοχή της στα τοπικά καλλιστεια, ειναι αποφασισμένη να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της και να αποδείξει σε όλους ότι η ομορφιά έρχεται σε κάθε μέγεθος. 

Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό και αισιόδοξο βιβλίο και είναι πολύ ωραίο που μετατρέπεται σε ταινία. Το Dumplin' σκηνοθετεί η  Anne Fletcher (Step Up, The Proposal, Hairspray) και πρωταγωνιστούν η  Danielle Macdonald (Patti Cake$) και η Jennifer Aniston (Friends).


Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe by Benjamin Alire Sáenz

Ο Αριστοτέλης δεν έκανε ποτέ εύκολα φίλους, αλλά με τον Δάντη όλα είναι διαφορετικά. Οι δυό τους γίνονται γρήγορα φίλοι και καθώς μαθαίνουν και μεγαλώνουν με τα χρόνια και κάθε ένας τος αντιμετωπίζει αδιανόητες δυσκολίες, αυτή η φιλία μετατρέπεται σε ένα δεσμό που δεν είναι παρά άθραυστος.

Πρόκειται για ένα ωραίο βιβλίο που προσφέρει μια ειλικρινή και ορισμένες φορές αισιόδοξη και σπαρακτική, ματιά στο πως είναι να μεγαλώνεις και να ανακαλύπτεις τη σεξουαλικότητά τους στα 1980. Είναι ένα βιβλίο για τη φιλία και την οικογένεια αλλά και για το πως θα μάθεις να είσαι αληθινός στον εαυτό σου. Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Henry Alberto (Sundance Labs). Τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο αλλά αυτό αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για μια μελλοντική ταινία.


0 σχόλια:

Post a Comment