Friday 27 October 2017

The Bookworm by Mitch Silver - A Review


Το βιβλίο The Bookworm του συγγραφέα  Mitch Silver μου κίνησε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που είδα το εξώφυλλο του. Διαβάζοντας την περιγραφή του ήμουν σίγουρη ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που θα μου αρέσει. 
Δυστυχώς το βιβλίο κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2018 αλλά στάθηκα τυχερή να μου σταλεί από τον εκδοτικό του οίκο (Pegasus Books) σαν ARC με σκοπό το review. 


Το τελευταίο μυθιστόρημα του Mitch Silver μας μεταφέρει  από μια μυστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου - με εμφανίσεις των Noel Coward και Winston Churchill - στο σημερινό Λονδίνο και τη Μόσχα, όπου η Lara Klimt, "The Bookworm", πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δεξιότητές της για να αποτρέψει μια διεθνή συνωμοσία .

Γιατί ο Χίτλερ επέλεξε να μην εισβάλει στην Αγγλία όταν είχε την ευκαιρία; Αυτή η ερώτηση είναι και το κλειδί για το θέμα του βιβλίου. 

Ευρώπη, 1940: Είναι αργά το καλοκαίρι και το Βέλγιο έχει καταληφθεί από το γερμανικό στρατό. Ντυμένος σαν μοναχός, ένας βρετανός πράκτορας βρίσκεται στο μοναστήρι του Villers-devant-Orval, λίγο πριν από τους Ναζί κλέφτες έργων τέχνης, οι οποίοι σκοπεύουν να σαρώνουν την περιοχή και να μεταφέρουν οτιδήποτε αξίας πίσω στο Βερολίνο. Αλλά ο μοναχός δεν είναι κλέφτης. Αντ 'αυτού, εκείνη τη νύχτα προσθέτει μια παλαιά δερματόδετη Βίβλο στη βιβλιοθήκη της Μονής και στη συνέχεια δραπετεύει.
Λονδίνο, 2017: Ένας εργάτης κάνει μια τρομερή ανακάλυψη - ένα σκελετό χεριού με μια σκουριασμένη χειροπέδα  στον καρπό. Ήταν αυτό το μέρος, όπως εικάζει ένας δημοσιογράφος του BBC, μια "μακρά ξεχασμένη φυλακή, που δεν έχει καταγραφεί σε κανέναν χάρτη;" Ένας θεατής γνωρίζει καλύτερα: είναι όλα όσα απέμειναν από ένα courier που πέθανε σε μια επίθεση πυραύλων V-2. Η γυναίκα που θα βάλει μαζί αυτά τα δύο διαφορετικά γεγονότα - και θα καταλάβει την απειλητική τραγωδία που πρέπει να προλάβει- είναι η Ρωσίδα ιστορικός και ο πρώην σοβιετικόή πρωταθλήτρια  σκακιού Larissa Mendelova  Klimt, "Lara the Bookworm", για τους φίλους της. 
Στο πλαίσιο αυτού του καθηλωτικού θρίλερ, η Lara θα μάθει τη σημασία των έξι μουχλιασμένων κυλίνδρων Dictaphone που ηχογραφήθηκαν μετά την D-Day από τον Noel Coward - ηθοποιό, θεατρικό συγγραφέα και μυστικό βρετανό πράκτορα που αναφέρει απευθείας στον Winston Churchill. Θα καταλάβει με ακρίβεια γιατί η Βίβλος, που βρέθηκε από τους Ναζί και τοποθετήθηκε στο γραφείο του Αδόλφου Χίτλερ λίγες μέρες πριν τη σχεδιασμένη επίθεση στη Βρετανία, έπαιξε έναν τόσο κεντρικό ρόλο στο να στρέψει τα όπλα του προς την Ανατολή. Και θα ανακαλύψει τη νέα μυστική συμφωνία που διαπραγματεύθηκε ο Ρώσος πρόεδρος και ο νεοεκλεγείς Αμερικανός ομόλογός του και το κακό που προμηνύει.


Μπορώ να πω ότι το καταβρόχθισα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό και γεμάτο εκπλήξεις θρίλερ, που σε κρατάει σε αγωνία για τις εξελίξεις. Μου άρεσε τόσο πολύ το θέμα του και η πλοκή του που δεν το περίμενα. Συνδυάζει τόσο στοιχεία ενός πολιτικού θρίλερ αλλά και ενός ιστορικού μυθιστορήματος. Ο συγγραφέας συνδυάζει με πολύ καλό τρόπο τα διάφορα γεγονότα και ιστορίες του βιβλίου χωρίς να σου αφήνει κενά. Είναι καλογραμμένο και διαβάζεται πολύ ευχάριστα. 

0 σχόλια:

Post a Comment