Friday 24 November 2017

Heartless by Marissa Meyer - A Review



Πριν μερικούς μήνες διάβασα το βιβλίο Heartless της Marissa Meyer, γνωστή για τα βιβλία της στη σειρά The Lunar Chronicles. 

Το βιβλίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί ένα retelling στον κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Μας λέει την ιστορία της Queen of Hearts πριν γίνει βασίλισσα, όταν ήταν απλά η Catherine. 

Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου :
Η Catherine μπορεί να είναι ένα από τα πιο επιθυμητά κορίτσια στην Wonderland και ένα από τα αγαπημένα του βασιλιά, αλλά τα ενδιαφέροντά της βρίσκονται αλλού. Μια ταλαντούχα ζαχαροπλάστης, θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα και να δημιουργεί απολαυστικά αρτοσκευάσματα. Αλλά για τη μητέρα της, ένας τέτοιος στόχος είναι αδιανόητος για μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι βασίλισσα.
Σε ένα βασιλικό χορό όπου η Cath αναμένεται να δεχτεί την πρόταση γάμου του βασιλιά, συναντά τον όμορφο και μυστηριώδη Jest. Για πρώτη φορά, αισθάνεται την αληθινή έλξη. Με κίνδυνο να προσβάλει τον βασιλιά και να εξευτελίσει τους γονείς της, η ίδια και η Jest ξεκινούν ένα κρυφό φλερτάρισμα.
Η Cath είναι αποφασισμένη να επιλέξει το δικό της πεπρωμένο. Αλλά σε μια χώρα γεμάτη με μαγεία, τρέλα και τέρατα, η μοίρα έχει άλλα σχέδια.


Το Heartless είναι ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ. Είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές γι' αυτό αλλά η αρχή του με έκανε λιγάκι να τις αμφισβητήσω. Όσο προχωρούσε όμως το βιβλίο και η πλοκή της ιστορίας, είδα και εγώ το λόγο που αρέσει σε όλους. Είναι καλογραμμένο και όλα βρίσκονται στη σωστή ισορροπία. Μπορεί να σταθεί μόνο του, ανεξάρτητα από το retelling , καθώς έχει πολύ δυνατούς χαρακτήρες και τη δική του μοναδική πλοκή. Επίσης, το τέλος του ήταν εκπληκτικο.

Αποτελέι ένα young adult βιβλίο αλλά μπορεί να διαβαστεί από όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά.

0 σχόλια:

Post a Comment