Friday 17 November 2017

Reading more books at a time

Όπως και πολλοί άλλοι βιβλιόφιλοι εκεί έξω μου αρέσει να διαβάζω περισσότερα από ένα βιβλία ταυτόχρονα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπορέσει κανείς να βάλει σε μια σειρά το πολλαπλό διάβασμα. Ένας καλός τρόπος είναι να χωρίζετε τα βιβλία που διαβάζετε σε τέσσερις κατηγορίες έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να αποφασίσετε βασισμένοι στη διάθεσή σας και την κατάσταση που βρίσκεστε. 


Ακολουθεί μια πολύ γενική κατηγοριοποίηση των βιβλίων που μπορεί κάποιος να διαβάζει ταυτόχρονα.


Το βασικό βιβλίο
Αυτό είναι φυσικά το προφανές. Είναι το βιβλίο για το οποίο είστε περισσότερο ενθουσιασμένοι και το οποίο θέλετε να διαβάσετε άμεσα. Είναι το βιβλίο που σε καθηλώνει, που σε κάνει να θέλεις να καθίσεις σε μια αναπαυτική γωνιά και να χαθείς μέσα του. Οποιοδήποτε βιβλίο για το οποίο είστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι μπορεί να μπει σε αυτή την κατηγορία.

Το διασκεδαστικό βιβλίο
Πολλές φορές το βασικό μας βιβλίο είναι λίγο βαρύ ή λίγο "σκοτεινό". Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα βιβλίο πιο ελαφρύ και πιο χαρούμενο ίσως για να μπούμε σε άλλο κλίμα. Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να μπουν βιβλία χιουμοριστικά αλλά και βιβλία από μια αγαπημένη σειρά ή συγγραφέα, που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία.

Το βιβλίο που θέλει λίγο παραπάνω συγκέντρωση
Εδώ θα βάζαμε ένα βιβλίο που θεωρούμε δύσκολο και το οποίο αποτελεί μια πρόκληση για να το τελειώσουμε. Χρειάζεται περισσότερη σκέψη και συγκέντρωση και οι σελίδες του προχωράνε αργά, αλλά στο τέλος έχετε μάθει και έχετε καταφέρει κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά. Εδώ μπορούν να ενταχθούν βιβλία σε μια ξένη γλώσσα ή βιβλία με θέμα δύσκολο για εσάς.

Το βιβλίο Multitasker
Συνήθως βρισκόμαστε να περνάμε διάφορα άκυρα χρονικά διαστήματα, ανεξάρτητα πόσο μικρά είναι, διαβάζοντας (ή καμιά φορά ευχόμενοι να είχαμε ένα βιβλίο μαζί μας). Τα βιβλία σε αυτή την κατηγορία είναι αυτά που μπορείς να έχεις μαζί σου και να διαβάσεις όταν εμφανιστεί ελεύθερος χρόνος. Για παράδειγμα, όταν περιμένετε σε μια ουρά. Αυτά τα βιβλία μπορείτε να τα διαβάζετε σε πολύ μικρά κομμάτια χωρίς να χάνετε το νόημα και την ουσία του βιβλίου. Εδώ μπορούν να ενταχθούν βιβλία που έχετε ξαναδιαβάσει ή βιβλία non-fiction σε ένα γνωστό σας θέμα. 


Τώρα που κοιτάω ξανά τις κατηγορίες μπορω να πω ότι κατά κάποιο τρόπο αντιπροσωπεύουν και το δικό μου τρόπο διαβάσματος και επιιλογής βιβλίων.
This entry was posted in

0 σχόλια:

Post a Comment