Wednesday 12 September 2018

Legendary by Stephanie Garber - A Review


Legendary της Stephanie Garber!! Μετά το τέλος του Caraval ανυπομονούσα τόσο πολύ για την κυκλοφορία της συνέχειας. Ήθελα τόσο πολύ να ξαναμπώ στο μαγικό κόσμο του Caraval και νομίζω πως  η Stephanie Garber τα κατάφερε.

Από την πρώτη σελίδα είχα ήδη αρχίσει να μπαίνω στο μαγικό  κόσμο του βιβλίου και να φέρνω στη μνήμη μου τα γεγονότα του προηγούμενου και το πως συνδέονται με τη συνέχεια. Για να τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή. 

(Πιθανά spoilers στη συνέχεια γαι το πρώτο βιβλίο)

Μετά το τέλος του πρώτου βιβλίου τα δύο κορίτσια μας, η Tella και η Scarlet, είναι επιτέλους ελεύθερες από τον πατέρα τους, αλλά η Tella πρέπει να ολοκληρώσει κάτι ακόμα για να είναι απολύτως ελεύθερη. Για να καταφέρουν να σωθούν είχε κάνει μια απελπισμένη συμφωνία με έναν μυστηριώδη εγκληματία, ο οποίος τώρα θέλει να πληρωθεί. Το τίμημά του όμως είναι κάτι που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει. Το πραγματικό όνομα του Master of Caraval Legend. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει αυτό είναι να νικήσει στο παιχνίδι. Έτσι η Tella μπαίνει για άλλη μια φορά στο Caraval αλλά αυτή τη φορά σαν παίκτης. Το παιχνίδι όμως αυτή τη φορά ζητάει πολλά περισσότερα και αν η Tella δεν καταφέρει να φέρει εις πέρας το δικό της κομμάτι της συμφωνίας θα χάσει όλα όσα για τα οποία νοιάζεται, ίσως ακόμα και τη ζωή της. Αν όμως κερδίσει ο Legend και το  Caraval  θα καταστραφούν για πάντα. 

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Το βιβλίο γαι εμένα ήταν υπέροχο. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφει και περιγράφει τα γεγονότα η Stephanie Garber. Οι χαρακτήρες, η πλοκή αλλά και τα twists της ήταν εκπληκτικά. Νομίζω πως ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο βιβλίο της σειράς.  Σε αυτό το βιβλίο αναπτύχθηκαν καλύτερα οι χαρακτήρες και μάθαμε πολλά περισσότερα για τον Legend αλλά και το Caraval.

Του χρόνου το Μάιο κυκλοφορεί και το τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίtλο Finale και ανυπομονώ να το διαβάσω για να δω πως ολοκλήρώνει την ιστορία η Stephanie Garber .

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment