Thursday 26 March 2020

Book tour & Giveaway: Guardian of the Auras (The Auras΄ chest book #1) by Victoria Moschou


Σήμερα είναι η δική μου σειρά για να σας παρουσιάσω το βιβλίο Guardian of the Auras (The Auras΄ chest book #1) της Victoria Moschou.


Τίτλος: Guardian of the Auras
Συγγραφέας: Victoria Moschou
Κατηγορία: Φαντασίας
Kingston University Press
Εκδόθηκε: Φεβρουάριος  2019 - 444 σελίδες


Everyone is the villain in someone else's story.

In a realm where hearts have been frozen for centuries, feelings are nonexistent and logic dominates. The unleashing of ancient emotions can either save or doom the entire realm.

Aurora, the youngest Priestess of Rondure, finds out the Creators of her homeland, the divine Valiant Four, have weaved a different destiny for her from what she had in mind. For even though elemental magic is what her kin has been controlling for centuries now, there's also a different, far more dangerous kind of magic, almost forgotten from the world. And she could be its master; if she manages to survive, of course!

After a long and arduous journey, Aurora finds herself deep inside the forests of her realm, ready to enter a cave everyone seems to have forgotten. Inside that cave lies a box, a little chest, that when she opens it, all the Auras and feelings of the word are set free; and Aurora realises this wasn't what she was meant to do. Because feelings can be catastrophic to those who never learned to listen to their hearts...

Links: Amazon.com | Goodreads


Link αγοράς: amazon.com


Διαγωνισμός


Το fancyowl.gr σε συνεργασία με με την συγγραφέα Βικτώρια Μόσχου @ms_victoriousss ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @booklittledreamer. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Guardian of the Auras” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 27/03/2020.

Συνέντευξη με τη συγγραφέα


1.Πώς εμπνευστήκατε τον βασικό χαρακτήρα του βιβλίου; 
Όταν ξεκίνησα να γράφω το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, δεν ήξερα καν με ποιον τρόπο θα αφηγηθώ την ιστορία. Αυτό που ήξερα με βεβαιότητα ήταν ότι ήθελα να μεταφέρω τους αναγνώστες σε έναν κόσμο όπου η λογική θα ήταν αυτή που θα έπαιζε τον κυρίαρχο ρόλο και τα συναισθήματα θα ήταν κάτι το εντελώς “ξένο”. Έτσι, καθώς έγραφα, και σκεπτόμενη κάτι το οποίο μια πολύ καλή μου φίλη μου είχε πει κάποτε, ότι το μυαλό μου συνήθιζε να κατσαδιάζει την καρδιά μου, εμπνεύστηκα την Aurora, η οποία κατά τα άλλα είναι πολύ πιο γενναία, ανεξάρτητη και ίσως λίγο ριψοκίνδυνη, απ’ ότι θα τολμούσα εγώ ποτέ να γίνω.

2.Ήταν ένα είδος που αγαπούσατε από μικρή ηλικία ; 
Νομίζω ότι πάντοτε η φαντασία ήταν αυτή που με γοήτευε. Το πρώτο μου παραμύθι μου το αγόρασαν οι γονείς μου σε ηλικία 10 μηνών (!), από το νηπιαγωγείο ακόμη τους παρακαλούσα κάθε βράδυ να μου διαβάσουν Ελληνική Μυθολογία και σε ηλικία 10 ετών έγινε το απίθανο και διάβασα για πρώτη φορά το “Ο Χάρυ Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”. Τότε νομίζω κατάλαβα πραγματικά πως, όχι μόνο θέλω να διαβάζω βιβλία φαντασίας, αλλά θέλω να γράψω και τα δικά μου και, μέσω αυτών των φανταστικών κόσμων, οι αναγνώστες να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία και τόλμη τη δική τους πραγματικότητα.

3.Πόσο δύσκολο είναι για μια Ελληνίδα συγγραφέα να προσεγγίσει το εξωτερικό; 
Δεδομένου ότι γράφω στα αγγλικά από το 2015, τόσο στο blog μου, όσο και στα εκάστοτε projects πάνω στα οποία δουλεύω, και έχοντας αποκτήσει ένα σεβαστό αριθμό followers από όλο τον κόσμο στο Instagram, που είναι και η βασική πλατφόρμα που χρησιμοποιώ τα τελευταία τρία χρόνια, θεωρώ πως η δυσκολία έγκειται μόνο στο πόσο πολύ ή λίγο θέλεις να πετύχεις το στόχο σου. Ενδεχομένως να ήμουν και λίγο τυχερή όταν έμαθα για τα θερινά μαθήματα δημιουργικής γραφής που διοργανώνει το British Council, σε συνεργασία με το Kingston University, και έτσι μέσω αυτών άρχισα να ασχολούμαι και πιο εντατικά. Το network το οποίο χτίζει ένας συγγραφέας αργά και σταθερά, από όποια χώρα του κόσμου κι αν κατάγεται, θα τον βοηθήσει μελλοντικά να προσεγγίσει και το αναγνωστικό κοινό του εξωτερικού. Η προσέγγιση έχει πάντοτε να κάνει και με το τι ζητά η αγορά στην εκάστοτε χρονική στιγμή. Ωστόσο καθώς οι τάσεις αλλάζουν (π.χ. τα βιβλία με βρικόλακες και λυκανθρώπους έπαψαν να έχουν την ίδια απήχηση που είχαν από το 2012 και μετά, και τον τελευταίο περίπου χρόνο έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο), ένας συγγραφέας πρέπει να παραμένει και πιστός σε αυτό που πραγματικά αγαπά. Έτσι θα μπορέσει να προσεγγίσει, να αγγίξει και να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό και σε παγκόσμια εμβέλεια.

4.Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον; 
Παράλληλα με το sequel της σειράς The Auras’ Chest δουλεύω και πάνω σε δύο άλλα projects. Το ένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν Adult Utopian retelling της Πεντάμορφης και του Τέρατος, και το άλλο είναι πιο κοντά στο NA Contemporary genre. Και τα δύο είναι σε αρχικό στάδιο ακόμη, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να πω πολλά για αυτά. Ωστόσο, έχω ήδη ολοκληρώσει ένα Urban Fantasy duology, που αποδομεί κυριολεκτικά το μύθο των shapeshifters, το οποίο είχα ξεκινήσει το 2015, οπότε τώρα είμαι σε φάση επιμέλειας και θα ξεκινήσω πάλι την επικοινωνία με agency companies, με στόχο το traditional publishing.

5.The genre you chose to write is not very popular in our country. How did you got interested? 
I started writing Guardian of the Auras not only focusing on the Greek readers, but hoping to reach out to the international bookish community. Back in 2015, my creative writing teacher asked me what my genuine interests are. My answer was fantasy books, mythical creatures, coffee, baking, flower arrangements and gymnastics. He suggested that I worked on a story combining all that stuff. Those who have already read the book probably know that I followed his advice. So, the fact that High Fantasy isn’t a very popular genre in Greece at the moment, doesn’t necessarily mean that the book won’t find its audience. The most important thing is telling your truth while writing a book, and others will relate, sooner or later.

6. Did you consider traditional publishing before opting for self-publishing and why? 
I still consider traditional publishing and it’s not something I’ll ever give up on. I’ve been querying for almost two years before finally deciding to self-publish my book. There were agents in the US and Israel who asked to read my full manuscript, but eventually decided to pass. Still, this was a very enlightening experience, as I learnt more about the publishing industry, the querying process and that, even though I’ll get many more rejection emails in the future, I should never give up!

7.Αγαπημένο βιβλίο/ 3 τραγούδια που αποτελούν το soundtrack του βιβλίου. 
Παρότι το Wuthering Heights, της Emily Brontë, θα είναι για πάντα το αγαπημένο μου κλασικό μυθιστόρημα, τα τελευταία χρόνια το A Court of Mist and Fury, της Sarah J. Maas, έχει κερδίσει δικαιωματικά την πρώτη θέση στην καρδιά μου για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι απέδειξε πως δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε. Όσο για τα τραγούδια που αποτελούν το soundtrack του βιβλίου, τρία από αυτά είναι: Evermore, by Dan Stevens, She Used to Be Mine, by Sara Bareilles, και Hold On, by Chord Overstreet.

8.Συναίσθημα ή λογική; Ποιο από τα δύο κρατά τον κυρίαρχο ρόλο στα γραπτά σας; 
Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μου έχουν κάνει ποτέ. Νομίζω πώς όταν ξεκινάω να γράφω το πρώτο draft, το συναίσθημα παίρνει τα ηνία, αλλά στη φάση του δεύτερου, του τρίτου ή ακόμη και του τέταρτου draft, και ειδικά στη φάση της επιμέλειας, επιστρατεύω τη λογική, προσπαθώντας όμως να μην χάσω αυτή την αρχική σπίθα του συναισθήματος. Η σωστή ισορροπία και των δύο θεωρώ πως είναι απαραίτητη για να ρέει ομαλά η πλοκή, να υπάρχουν εναλλαγές, να εξελίσσονται οι χαρακτήρες και, τελικά, να φτάνουμε στην κορύφωση της ιστορίας.

9.Πρόκειται για ξεκίνημα σειράς βιβλίων ή αποτελεί standalone? 
Το Guardian of the Auras είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς The Auras’ Chest. Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, Creator of Divine Mysteries, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα εκδοθεί τέλη του 2020.

10.Ποιο είναι το πιο δύσκολο μέρος στην δημιουργία ενός μαγικού κόσμου; 
Ενδεχομένως το γεγονός ότι δομείς έναν καινούργιο κόσμο από το μηδέν και δεν έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του πώς τελικά θα εξελιχθεί και θα καταλήξει να είναι. Εκεί όμως κρύβεται και όλη η μαγεία της δημιουργίας. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να φανταστείς πώς θα είναι αυτός ο κόσμος με κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό και στην αρχή επικεντρώνεσαι στα στοιχεία που θα παίξουν βασικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Θεωρώ όμως πως είμαι αρκετά τυχερή και, παρότι ζω επί της ουσίας σε βουνό, η θάλασσα είναι κυριολεκτικά 20 λεπτά μακριά από το σπίτι μου, οπότε οι εναλλαγές του τοπίου γύρω μου είναι που με βοήθησαν να φανταστώ πώς θα μπορούσα να δημιουργήσω και το νησί στο οποίο μένει η Aurora. 

11.Είχατε σκεφτεί και διαφορετικό τέλος ; Αν ναι, θα ήταν δυνατό να μας το πείτε ; 
Ναι, και μάλιστα κάτι το οποίο ήταν εντελώς διαφορετικό από το πώς εν τέλει ολοκληρώνεται το πρώτο βιβλίο. Χωρίς να θέλω να κάνω spoilers, στο τελευταίο κεφάλαιο βλέπουμε ότι κυριαρχούν δύο Αύρες, δύο συναισθήματα, ένα εκ των οποίων επηρεάζει την Aurora. Στο διαφορετικό τέλος το οποίο είχα σκεφτεί έμενε ανεπηρέαστη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε ένα πολύ πιο “flat” sequel, κάτι το οποίο ήθελα να αποφύγω, οπότε και προσπάθησα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό, και έτσι κατέληξα στο τελικό φινάλε του πρώτου μέρους της σειράς.

12.Πως εμπνευστήκατε το συγκεκριμένο βιβλίο; Θα μπορούσατε να γράψετε διαφορετικό ύφος βιβλίων; 
Το συγκεκριμένο βιβλίο το εμπνεύστηκα μέσω ενός prompt για έναν διαγωνισμό που μου έστειλε μια φίλη. Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε ένα “κουτί” το οποίο εγώ μετέτρεψα σε σεντούκι και όταν πια είχα γράψει ήδη 10 χιλιάδες λέξεις μέσα σε δυο μέρες, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε λόγος να συμμετάσχω στο διαγωνισμό. Απλά θα έγραφα ένα καινούργιο βιβλίο. Όσο για το αν μπορώ να γράψω διαφορετικό ύφος βιβλίων, θεωρώ πως ναι. Το κάθε είδος (genre) έχει τις δικές του τεχνικές. Σαφώς δεν θεωρώ ότι, στην παρούσα φάση, μπορώ να γράψω crime ή sci-fi (και για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω και πολύ), αλλά σίγουρα πέρα από το fantasy, που θα είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή, μπορώ να γράψω και contemporary ή romance, γιατί και τα τρία διαφορετικά είδη έχουν παρόμοιο ύφος, σε γενικά πλαίσια, και μου είναι και τα τρία αρκετά οικεία.

13.Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στους αναγνώστες με το βιβλίο σας; 
Το Guardian of the Auras είναι εμπνευσμένο από το μύθο του κουτιού της Πανδώρας, αλλά διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου η λογική κυριαρχεί και τα συναισθήματα αντιμετωπίζονται σαν “αρρώστια” από τους ανθρώπους. Η ιστορία της Aurora μας ταξιδεύει από τα σκοτεινά δάση του νησιού της, πίσω στο σπίτι της, στο ιερό κέντρο του κόσμου της, και στη συνέχεια στον παγωμένο Νότο, όπου ζουν οι κοινοί θνητοί. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και εσωτερικής αναζήτησης, μέσω του οποίου θέλω οι αναγνώστες να καταλάβουν ότι πολλές φορές μπορεί να φαινόμαστε άκαρδοι όταν εκφράζουμε αυτό που πραγματικά σκεφτόμαστε, ή υπερβολικά ρομαντικοί, όταν δρούμε μόνο με βάση το συναίσθημα, όμως αυτό είναι που κάνει και τον καθένα από εμάς μοναδικό. Όλοι οι κακοί είναι οι ήρωες στην ιστορία τους, και όλοι είμαστε οι κακοί στην ιστορία κάποιου άλλου. Αυτό είναι και το κεντρικό νόημα και μήνυμα του βιβλίου.

Γνωρίστε τη συγγραφέα Victoria Moschou


Victoria Moschou is an economist in mind and an always-19-year-old writer in heart. She is the average book-dragon next door, bleeding caffeine and living in a kingdom by the sea, upon a castle on the hill. She still hopes that she’ll get her Hogwarts letter one day. She has been published by Kingston University Press, in the anthology Conversations. The Guardian of the Auras is her debut novel.


Social Media Links: Goodreads Blog | Instagram Twitter  



0 σχόλια:

Post a Comment