Tuesday 19 December 2017

They both die at the end by Adam Silvera - A Review


Το βιβλίο They Both Die at the End αποτελεί το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα Adam Silvera. Όπως και το  βιβλίο του, History is all you left me, το βιβλίο αυτό σε αφήνει με όλα τα συναισθήματα που θα μπορούσες να φανταστείς ότι διαθέτεις. 

Ποιο είναι το θέμα όμως του εν λόγω βιβλίου;

Όταν ο Mateo δέχεται την επίφοβη κλήση του Death-Cast, ενημερώνοντάς τον ότι σήμερα θα είναι η τελευταία του ημέρα, δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει. Ήσυχος και ντροπαλός, ο Mateo δεν αντέχει στη σκέψη να αφήσει πίσω του τον νοσηλευόμενο πατέρα του και την καλύτερη φίλη του με το κοριτσάκι της. Αλλά ξέρει ότι πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί αυτή τη μέρα καθώς είναι η τελευταία του ευκαιρία να βγει έξω και να ζήσει. 
Ο Rufus είναι απασχολημένος δέρνοντας τον νέο φίλο της πρώην του όταν λαμβάνει την κλήση. Έχοντας χάσει ολόκληρη την οικογένειά του, ο Rufus δεν είναι ξένος στο Death-Cast. Όχι ότι το καθιστά ευκολότερο. Με καταστάσεις που πρέπει να αποκατασταθούν, την αστυνομία να τον ψάχνει  και τον θυμωμένο Peck να τον κυνηγά, ήρθε η ώρα να τρέξει.
Απομονωμένα και φοβισμένα, τα αγόρια βρίσκουν το ένα το άλλο, και αυτό που ακολουθεί είναι μια μέρα ζωής που την ζουν στο full.  Αν και κανένας από αυτούς δεν περίμενε ότι αυτό θα οδηγούσε στο να ερωτευτούν...

Αν και ο τίτλος τυ βιβλίου λειτουργεί σαν ένα μεγάλο spoiler, αυτό δεν αλλάζει κάτι. Το βιβλίο επικεντρώνεται στην τελευταία ημέρα των δύο αγοριών και στο πως αλλάζουν μέσα από τις εμπειρίες και τις ιστορίες που μοιραζονται. Μου άρεσε που στο ενδιάμεσο υπήρχαν και κεφάλαια που αφορούσαν εξολοκλήρου άλλους χαρακτήρες και τις δικές τους ιστορίες. 
Το They both die at the end  αποτελεί ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα. Είναι ένα όμορφο και  αισιόδοξο βιβλίο, το οποίο όμως σε στεναχωρεί ταυτόχρονα.  
Το βασικό μήνυμα που περνάει το βιβλίο είναι το ζήσε τη ζωή σου στο μέγιστο και κάνε την κάθε στιγμή να μετράει σαν να έιναι η τελευταία σου. 

0 σχόλια:

Post a Comment