Friday 1 December 2017

November 2017 - Wrap up

Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας πολύ καλός από άποψη βιβλίων. Διάβασα συνολικά 10 βιβλία, τα μισά από τα οποία ήταν σε μορφή ebook. 



Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.


The Bear and the nightingale - Katherine Arden

Πρόκειται για ένα βιβλίο βασισμένο στους θρύλους της Ρωσίας και αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας The Winternight Trilogy. Το δεύτερο βιβλίο The Girl in the tower έχει ήδη κυκλοφορήσει και το τρίτο βιβλίο The Winter of the witch θα κυκλοφορήσει το 2018. 

Το βιβλίο είναι πολύ καλό και σε βάζει στο κλίμα αμέσως με πολύ ωραία πλοκή, εικόνες και περιγραφές.

Δες πιο αναλυτικό review εδώ.



Polly Diamond and the Magic Book (book 1)  - Alice Kuipers

Το βιβλίο αυτό μου σταλθηκε για review σε ebook από το Netgalley. 
Είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και που μέσα από τις σελίδες του βγαίνει ένα πολύ ωραίο μήνυμα. 
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το Μάιο.



 Οι μεγάλοι οικονομολόγοι - Phil Thornton

Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα όσα μάθαινα τότε. Ο συγγραφέας ασχολείται με 10 οικονομολόγους που άλλαξαν τη ζωή μας. Από τον Adam Smith και τον J. M. Keynes μέχρι τον Karl Marx και τον Daniel Kahneman. Περιγράφει με ωραίο και κατανοητό τρόπο τη ζωή, το έργο τους αλλά και τα πιστεύω τους. 


The Reckless Rescue (The Explorers #2) - Adrienne Kress

Το βιβλίο αυτό μου σταλθηκε για review σε ebook από το Netgalley.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό βιβλίο  με πολύ ωραία ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Ήταν περιπετειώδες και με όμορφες εικόνες. Το γεγονός ότι ήταν το δεύτερο βιβλίο της σειράς δε με δυσκόλεψε στο να καταλάβω το θέμα αν και θα ήταν καλύτερα πιστεύω αν είχα διαβάσει και το πρώτο βιβλίο. 

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.



Milk and Honey - Rupi Kaur

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα βιβλία ποίησης που έχω διαβάσει και μπορώ να πω ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Η Rupi Kaur γράφει με ωραίο τρόπο και περνάει σωστά τα νοήματα που θέλει. 
Το βιβλίο ουσιαστικά είναι μια συλλογή ποιημάτων αλλά και κειμένων με θέμα την επιβίωση και τις εμπειρίες βίας, κακοποίησης, αγάπης, απώλειας και θυληκότητας. 

Έχω ήδη ξεκινήσει και το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο The sun and her flowers.


Harry Potter: A journey through a history of magic

Με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου Harry Potter και λόγω της έκθεσης που διοργανώνει η Βρετανική Βιβλιοθήκη κυκλοφόρησε και το συγκεκριμένο βιβλίο. Το βιβλίο κάνει ένα πολύ όμορφο ταξίδι στην ιστορία της μαγείας, μιλώντας για την αλχημεία, την αρχαία μαγική τέχνη, τους μονόκερους αλλά και τη μαγεία του Harry Potter. Περιέχει και αρκετό υλικό από το αρχείο της J.K. Rowling που κάνει το ταξίδι πιο ενδιαφέρον. Το ταξίδι βασίζεται στα μαθήματα που διδάσκονταν ο Harry και η παρέα του. 



Selected Fairy Tales  - Hans Christian Andersen

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για παραμύθια και ιδιαίτερα για τα παραμύθια του Andersen. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται όλα τα κλασικά αγαπημένα μας παραμύθια αλλά και αρκετά που δεν γνώριζα. Μου άρεσε πάρα πολύ και με ταξίδεψε σε άλλους κόσμους και άλλες εποχές .



Dr, Jekyll and Mr. Hyde - Robert Louis Stevenson

Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του Dr. Jekyll και του Mr. Hyde. Για να πω την αλήθεια την ιστορία αυτή την ήξερα σε πολύ γενικές γραμμές και μου άρεσε που τη διάβασα ολοκληρη και έμαθα τι διαδραματίζεται. 
Στο βιβλίο υπήρχαν και ορισμένες ακόμα ιστορίες, οι οποίες για να είμαι ειλικρινής δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα. 


Commonwealth - Ann Patchett

Είχα ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο βιβλίο και έτσι το επέλεξα. Σε γενικές γραμμές ήταν καλό αλλά δεν ήταν κάτι που θα ξαναδιάβαζα. Η ιστορία ήταν καλή αλλά έκανε αρκετά μπρος πίσω στο χρόνο που ορισμένες φορές με κούραζαν αλλά και με μπέρδευαν. Για εμένα άρχισε να αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον από τη μέση και μετά.



Caraval - Stephanie Garber

Αυτό το βιβλίο μπορώ να πω ότι ήταν ότι καλύτερο διάβασα το Νοέμβριο. Το τελείωσα σχεδόν σε μια ημέρα και ανυπομονώ για τη συνέχειά του. Είναι ένα βιβλίο  μαγικό, ρομαντικό, μυστηριώδες και γεμάτο ανατροπές. Δεν μπορούσα να το χορτάσω. 
Θα ακολουθήσει και αναλυτικότερο review σύντομα. 




0 σχόλια:

Post a Comment