Tuesday 27 February 2018

Origin by Dan Brown - A Review


Ο Robert Langdon ξαναχτυπά στο τελευταίο βιβλίο του Dan Brown, Origin και τα λόγια είναι περιττά. Έχουμε για άλλη μια φορά τον κλασικό Dan Brown και τον κλασικό Robert Langdon. Υπάρχει ένα μυστήριο που πρέπει να λυθεί και ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει είναι φυσικά ο Robert Langdon. Το βιβλίο περιέχει και κάποια "scifi" στοιχεία και επιπλέον καταφέρνει να συνδυάζει πολύ ωραία τη δράση με την ιστορία προσφέροντάς μας και όμορφες περιγραφές. Το τέλος του βιβλίου ήταν μια ανατροπή που εγώ προσωπικά δεν περίμενα και ήταν ότι καλύτερο!!

Δεν ήταν από τα αγαπημένα μου βιβλία με ήραω τον Robert Langdon (αυτή τη θέση κρατάει γερό το Angels & Daemons) αλλά μου άρεσει αρκετά ώστε να του δώσω 4 αστεράκια στο Goodreads

Τώρα φυσικά θέλω να πάω στη Βαρκελώνη. Το παθαίνω αυτό με τα βιβλία του Dan Brown γενικότερα γιατί περιγράφει τις πόλεις και τα αξιοθέατά τους με τέτοιο τρόπο που νομίζεις ότι είσαι εκεί και φυσικά θέλεις να τα δεις και από κοντά.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Μπιλμπάο, Ισπανία.

Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθηγητής συμβολολογίας στο Χάρβαρντ, επισκέπτεται το μουσείο Γκούγκενχαϊμ για να παραστεί σε μια σημαντική ανακοίνωση για μια ανακάλυψη που «πρόκειται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης». Ο οικοδεσπότης είναι ο Έντμοντ Κιρς, ένας σαραντάρης δισεκατομμυριούχος μελλοντιστής, με καταπληκτικές υψηλής τεχνολογίας εφευρέσεις και προκλητικές προβλέψεις που τον έχουν κάνει παγκοσμίως διάσημο. Ο Κιρς, που ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του Λάνγκτον στο Χάρβαρντ πριν από είκοσι χρόνια, πρόκειται να αποκαλύψει ένα εκπληκτικό επίτευγμα, που θα δώσει απαντήσεις σε δύο από τα πιο βασικά ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Όμως η βραδιά σύντομα εξελίσσεται στο απόλυτο χάος, η ανακάλυψη του Κιρς κινδυνεύει να χαθεί για πάντα και ο Λάνγκτον αναγκάζεται να δραπετεύσει από το Μπιλμπάο, έχοντας μαζί του την Άμπρα Βιδάλ, την όμορφη διευθύντρια του μουσείου, και να καταφύγουν στη Βαρκελώνη σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον κρυφό κωδικό πρόσβασης που θα ξεκλειδώσει το μυστικό του Κιρς.

Μέσα από τους σκοτεινούς διαδρόμους της κρυμμένης ιστορίας και της θρησκείας, ακολουθώντας ίχνη της σύγχρονης τέχνης και αινιγματικά σύμβολα, ο Λάνγκτον και η Βιδάλ πρέπει να ξεφύγουν από έναν βασανισμένο εχθρό, η δύναμη του οποίου φαίνεται να προέρχεται από τα ίδιο τα Βασιλικά Ανάκτορα της Ισπανίας και που δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κάνει τον Κιρς να σιωπήσει. 


"Όποιος κι αν είσαι. Ό,τι κι αν πιστεύεις. Τα πάντα πρόκειται να αλλάξουν".

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός (όπως και όλα του τα βιβλία).

0 σχόλια:

Post a Comment