Wednesday 5 September 2018

August 2018 Wrap up



Πάει και ο Αύγουστος και μπαίνεουμε δυναμικά πλεον στον Σεπτέμβριο και το Φθινόπωρο. Εν τω μεταξύ ας δούμε τα βιβλία που διάβασα μέσα στον Αυγουστο που μας αποχαιρετά.

Love Letters to Jane's World - Paige Braddock

Πρώτη φορά διάβασα κάτι αντίστοιχο και ομολογώ ότι μου άρεσε. Πρόκειται για μια συλλογή από comic όπου η πρωταγωνίστρια ανήκει στην LGBTQ+ κοινότητα. 

Έχω ετοιμάσει και πιο αναλυτικό review που μπορείτε να δείτε εδώ.





Batman/Catwoman: The Wedding Album (The Deluxe Edition) - Tom King

Ο Batman είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες της DC, επομένως ήταν αδύνατο να αντισταθώ στο συγκεκριμένο. Αφορά το γάμο μεταξύ Batman και Catwoman και είναι γεμάτο με υπέροχα σχέδια από πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Δες και το review εδώ.




Wuthering Heights - Emily Bronte

Στην αρχή που το ξεκίνησα νόμιζα ότι δε θα μου αρέσει. Αυτός είναι και ο λόγος που άργησα να το τελειώσω. Όσο όμως προχωρούσε η ιστορία τόσο περισσότερο βυθιζόμουν στην πλοκή και στο κλίμα του βιβλίου και τόσο περισσότερο μου άρεσε. 
Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από άλλα και αρκετά σκοτεινό. 





Harry Potter & The Deathly Hallows - J.K. Rowling

Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο της σειράς, το οποίο ολοκληρώνει και το reread που ξεκίνησα πριν μερικούς μήνες. Αγαπημένο βιβλίο και πολύ καλύτερο από τις δύο ταινίες μιας και εξηγεί πολλά περισσότερα.







Writer's Digest Guide to Magazine Article Writing: A Practical Guide to Selling Your Pitches, Crafting Strong Articles, & Earning More Bylines - Kerrie Flanagan

Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το γράψιμο άρθρων για περιοδικά. Ίσως να ταιριάζει καλύτερα στην Αμερικάνικη αγορά αλλά σίγουρα προσφέρει καλές συμβουλές.




Το άλογο και το αγόρι του (Το Χρονικό της Νάρνια #5) - C. S. Lewis

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν και αυτό το βιβλίο της σειράς αλλά νομίζω πως είναι το λιγότερο αγαπημένο μου.








Ο ανεψιός του μάγου (Το Χρονικό της Νάρνια #6) - C. S. Lewis

Το συγκεκριμένο βιβλίο εξιστορεί το πως δημιουργήθηκε οκόσμος της Νάρνια και μου άρεσε ιδιαίτερα.








Η τελευταία μάχη (Το Χρονικό της Νάρνια #7) - C. S. Lewis

Το βιβλίο που κλείνει Το Χρονικό της Νάρνια ήταν απολαυστικό με ένα τέλος που δεν περίμενα αλλά που μου άρεσε.








Εγκώμιο για τα μαθηματικά - Alain Badiou με τον Gilles Haeri

Για να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο δεν το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα. Περίμενα να αναφερθεί περισσότερο στα μαθηματικά και να πλάσει το εγκώμιό τους, όπως λέει και ο τίτλος. Αντίθετα η συζήτηση, γιατί για συζήτηση/συνέντευξη πρόκειται, κινήθηκε περισσότερο στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και τη σχέση της με τα μαθηματικά.
Μικρό βιβλιαράκι, γραμμένο απλά και κατανοητά αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα.



The Lost Art of Reading: Books and Resistance in a Troubled Time - David l. Ulin

Αρχικά κυκλοφόρησε το 2010 αλλά τώρα επανακυκλοφορεί με νέα εισαγωγή από το συγγραφέα. Και σε αυτό το βιβλίο άλλα περίμενα και άλλα βρήκα με τη διαφορά ότι αυτά που βρήκα μου άρεσαν.
Ο συγγραφέας μας μιλάει για την τέχνη της ανάγνωσης και πως μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε κριτική σκέψη, ατομική και πολιτική ταυτότητα και πως να αντισταθούμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Μου στάλθηκε για review από το  Netgalley

The Valley of Fear - Arthur Conan Doyle

Πρόκειται για μια από τις ιστορίες με τον Sherlock Holmes  και τον Dr. Watson που δεν είχα ξαναδιαβάσει και η οποία μου άρεσε πολύ και με έκανε να θέλω να ξαναδιαβάσω τέτοιες ιστορίες.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τμήματα, με το πρώτο να είναι η εξυχνίαση του μυστηρίου και το δεύτερο να μας μεταφέρει στο παρελθόν και να μας παρουσιάζει το πως φτάσαμε στο παρόν.




Desert Oath: The Official Prequel to Assassin's Creed Origins (Assassin's Creed 0.5) - Oliver Bowden

Έχω ξαναπεί ότι η σειρά βιβλίων στον κόσμο του Assassin's Creed είναι μια από τις αγαπημένες μου. Και αυτό το βιβλίο λοιπόν που αποτελεί ένα prequel της ιστορίας δεν αποτέλεσε εξαίρεση.








Επιπλέον αυτό το μήνα διάβασα και αρκετά κόμικς και συγκεκριμένα κόμικς με τα αγαπημένα μου παπιά.

Πάμε πανέτοιμοι για το Σεπτέμβριο τώρα...

Αθηνά

2 comments:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές! Θα το πιστέψεις ότι το τελευταίο της Νάρνια κατά έναν ανεξήγητο λόγο δεν το έχω διαβάσει ακόμα ενώ έχω όλη την κασετίνα και τα υπόλοιπα τα έχω διαβάσει εδώ και χρόνια; Επίσης το Εγκώμιο των Μαθηματικών δεν το έχω διαβάσει αλλά μου έχει τύχει κι εμένα άλλο να αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος και άλλο να είναι το περιεχόμενο!
    Και χαίρομαι που σου αρέσει το Assassin's Creed καθώς είναι από τα αγαπημένα μου βιντεοπαιχνίδια.

    ReplyDelete
  2. Το τελευταίο της Νάρνια το διάβασα αλλά δεν με ενθουσίασε καθόλου!

    ReplyDelete