Wednesday 15 August 2018

The Missing Girl by Shirley Jackson - A Review


Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτό το μικρό βιβλιαράκι που ανήκει στη σειρά Penguin Modern και περιέχει σύντομες ιστορίες της Shirley Jackson. Ο τίτλος τυυ είναι The Missing Girl και αντισοιχεί και στην πρώτη ιστορία του βιβλιου. 

Συνολικά το βιβλίο περιέχει τρεις ιστορίες:

The Missing Girl
Ένα κορίτσι χάνεται από μια καλοκαιρινή κατασκήνωση και κανείς δεν μπορεί να το βρει. Η ιστορία είναι τόσο ωραία δοσμένη που μετά από λίγο σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως το κορίτσι υπήρξε. 

Journey with a lady
Αφορά ένα αγόρι που κάνει ένα ταξίδι με το τρένο με σκοπό να φτάσει στο σπίτι του παππού του. Στο τρένο συναντά μια κυρία, η οποία αποδεικνύεται πως είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα από ότι φάινεται στην αρχή. 

Nightmare
Η συγκεκριμένη ιστορία έχει την πιο περίεργη υπόθεση. Πρόκειται για μια γυναίκα που ξεκινάει να παραδώσει ένα δέμα για τον εργοδότη της στην άλλη μεριά της πόλης. Στην πορεία εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο με μεγάφωνο που φωνάζει: "Βρείτε την Κυρία - Χ και κερδίστε!!" και η περιγραφή που δίνει για την Κυρία - Χ είναι αυτή της πρωταγωνίστριάς μας. Δεν αργεί να καταλάβει ότι η Κυρία - Χ είναι αυτή αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει αλλά και γιατί. 

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα του τρόπου γραφής της Shirley Jackson που την καθιστά μία από τις καλύτερες συγγραφείς τρόμου. Μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες καταφέρνει να σου δημιουργεί μια αίσθηση τρομακτική αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστική.

Και οι τρεις ιστορίες μου άρεσαν χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω ποια μου άρεσε περισσότερο . Το σίγουρο είναι ότι τώρα θέλω να διαβάσω περισσότερο από το έργο της Shirley Jackson. 

Τι έχετε να προτείνετε;

Αθηνά

0 σχόλια:

Post a Comment