Tuesday 28 August 2018

Sheets by Brenna Thummler - A Review


Σήμερα θα μιλήσουμε για ακόμα ένα graphic novel το οποίο διάβασα χάρη στο eARC που μου έστειλε το Netgalley.

Πρόκειται για το Sheets της Brenna Thummler το οποίο κυκλοφορεί σήμερα και το οποίο δηλώνω ότι μου άρεσε πολύ. Το θέμα του είναι ενδιαφέρον και διαφορετικό από ότι έχω ξαναδιαβάσει σε graphic novel. Aσχολείται με κάποια σοβαρά θέματα, όποως η θλίψη, αλλά ταυτόχρονα είναι και αστείο και σου αφήνει την αίσθηση ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. 

Ακολουθούμε την ιστορία της Marjorie Glatt που δουλεύει στο πλυντήριο ρούχων της οικογένειας της και που τις πειρσσότερες φορές νιώθει σαν να είναι ένα φάντασμα. Έχουμε επίσης και τον Wendell που είναι φάντασμα και φοράει ένα σεντόνι. Στην αρχή παρακολουθούμε χωριστά τις ιστορίες τους αλλά στην πορεία καταφέρνουν και ενώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πολύ γλυκιά ιστορία. Η εικονογράφηση είναι επίσης εκπληκτική καθώς χρησιμοποιούνται χρώματα από την παλέττα του μπλε και του ροζ και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. 


Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Brenna Thummler και το έργο της εδώ.

Αθηνά

Tuesday 21 August 2018

Love Letters to Jane's World by Paige Braddock - A Review


Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα comic, το οποίο διάβασα πρόσφατα και το οποίο είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για το Love letters to Jane's World της Paige Braddock και ο συλλογικός τόμος αναμένεται να κυκλοφορήσει (στην Αμερική) στις 21 Αυγούστου (σήμερα δηλαδή) από τις εκδόσεις Lion Forge.

Το συγκεκριμένο όμως comic όπως και η δημιουργός του δεν είναι άγνωστα. Η συγκεκριμένη συλλογή κάνει την εμφάνιση της 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο της Jane Wyatt  στο πρωτοποριακό comic της Paige Braddock με θέμα μια νέα λεσβία γυναίκα που κάνει τα αδέξια βήματά της στον κόσμο αλλά και τους φίλους της που τη βοηθούν (αλλά και την εμποδίζουν) στην πορεία της. Το συγκεκριμένο comic ήταν το πρώτο στο είδος του που έκανε την εμφάνισή του στις μεγάλες  εφημερίδες της εποχής. 

Η συλλογή αυτή συγκεκντρώνει τις καλύτερες ιστορίες της Jane από τα πρώτα, τα μεσσαία αλλά και τα μεταγενέστερα χρόνια της σειράς και τα συνδυάζει με "Love Letters" και σχόλια από διάφορους γνωστούς θαυμαστές της.


Χάρη στο Edelweiss + καταφερα να διαβάσω τη συγκεκριμένη συλλογή και μου άρεσε πολύ. Είναι η πρώτη φορά που διάβασα κάτι από την Paige Braddock , όπως επίσης και η πρώτη φορά που διάβασα ένα comic με τέτοιο cast και πρωταγωνίστρια λεσβία. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να μου αρέσει και θεωρούσα ότι θα είναι πολύ επιφανειακό και κλισέ. Ευτυχώς διαψεύστηκα. 

Οι ιστορίες θίγουν αρκετά θέματα από τα πιο αστεία μέχρι και λίγο πιο σοβαρά κα σε βοηθούν να καταλάβεις κάπως την ψυχολογία της LGBTQ+ κοινότητας. Φυσικά από τις ιστορίες δε λείπουν τα ζόμπυ, οι εξωγήινοι και οι κατάσκοποι που όμως μπλέκονται με τέτοιο τρόπο στη ζωή της Jane που το θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό. 

Ένα παράπονο που έχω είναι ότι στη συλλογή οι ιστορίες δεν είναι με χρονολογική σειρά και φυσικά λείπουν αρκετές με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να μην μπορείς να καταλάβεις απόλυτα το τι συμβαίνει και το πως φτάσαμε εκεί. Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με τη δημιουργό. 

Τέλος να αναφέρω ότι και η εικονογράφηση του comic παρόλο που ήταν ασπρόμαυρη μου άρεσε καθώς ενσωμάτωνε τις εκφράσεις των πρωταγωνιστών πολύ καλά. Θα το προτιμούσα βέβαια καλύτερα αν ήταν έγχρωμο.

Αθηνά

Wednesday 15 August 2018

The Missing Girl by Shirley Jackson - A Review


Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτό το μικρό βιβλιαράκι που ανήκει στη σειρά Penguin Modern και περιέχει σύντομες ιστορίες της Shirley Jackson. Ο τίτλος τυυ είναι The Missing Girl και αντισοιχεί και στην πρώτη ιστορία του βιβλιου. 

Συνολικά το βιβλίο περιέχει τρεις ιστορίες:

The Missing Girl
Ένα κορίτσι χάνεται από μια καλοκαιρινή κατασκήνωση και κανείς δεν μπορεί να το βρει. Η ιστορία είναι τόσο ωραία δοσμένη που μετά από λίγο σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως το κορίτσι υπήρξε. 

Journey with a lady
Αφορά ένα αγόρι που κάνει ένα ταξίδι με το τρένο με σκοπό να φτάσει στο σπίτι του παππού του. Στο τρένο συναντά μια κυρία, η οποία αποδεικνύεται πως είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα από ότι φάινεται στην αρχή. 

Nightmare
Η συγκεκριμένη ιστορία έχει την πιο περίεργη υπόθεση. Πρόκειται για μια γυναίκα που ξεκινάει να παραδώσει ένα δέμα για τον εργοδότη της στην άλλη μεριά της πόλης. Στην πορεία εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο με μεγάφωνο που φωνάζει: "Βρείτε την Κυρία - Χ και κερδίστε!!" και η περιγραφή που δίνει για την Κυρία - Χ είναι αυτή της πρωταγωνίστριάς μας. Δεν αργεί να καταλάβει ότι η Κυρία - Χ είναι αυτή αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει αλλά και γιατί. 

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα του τρόπου γραφής της Shirley Jackson που την καθιστά μία από τις καλύτερες συγγραφείς τρόμου. Μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες καταφέρνει να σου δημιουργεί μια αίσθηση τρομακτική αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστική.

Και οι τρεις ιστορίες μου άρεσαν χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω ποια μου άρεσε περισσότερο . Το σίγουρο είναι ότι τώρα θέλω να διαβάσω περισσότερο από το έργο της Shirley Jackson. 

Τι έχετε να προτείνετε;

Αθηνά

Friday 10 August 2018

July 2018 - Wrap up


Έφτασε και ο Ιούλιος στο τέλος του και βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα του καλοκαιριού. Ο Ιούλιος ήταν για μένα ο μήνας των διακοπών μου, οπότε πάμε να δούμε μαζί, αν και λίγο καθυστερημένα,  ποια βιβλία διάβασα. 

Harry Potter & The Order of the Phoenix - J.K. Rowling

Συνεχίζω την ανάγνωση της σειράς με μεγάλη χαρά. Είναι η δεύτερη φορά που διαβάζω τα βιβλία και μου αρέσει που ανακαλύπτω νέα πράγματα. Το πέμπτο βιβλίο ίσως να αποτελεί το λιγότερο αγαπημένο μου.Harry Potter & The Half-Blood Prince - J.K. Rowling

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία από τη σειρά.


Παγανιστικές Δοξασίες της Θεσσαλικής Επαρχίας - Χρυσόσοτομος Τσαπραϊλης

Ένα βιβλίο διαφορετικό από ότι έχω συνηθίσει να διαβάζω, το οποίο μπορώ να πω ότι σε ορισμένα σημεία με εξέπληξε ευχάριστα. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αλλά με κούρασε σε κάποια σημεία.
Είχε ενδιαφέρουσες ιστορίες που διαδραματίζονταν στην επαρχία της Θεσσαλίας. 
The Distance if the moon - Italo Calvino

Το βιβλιαράκι αυτό περιείχε σύντομες ιστορίες του συγγραφέα που ανήκουν στην κατηγορία του scifi. Στις ιστορίες αυτές φαίνεται το μέγεθος της φαντασίας του συγγραφέα και είναι όλες τους καλογραμμένες. Δεν ήταν όμως κάτι που με ξετρέλανε αλλά θα ήθελα να διαβάσω και κάτι άλλο από τον συγγραφέα για να έχω μια καλύτερη άποψη. 

The Minimalist Home: A Room-By-Room Guide to a Decluttered, Refocused Life - Joshua Becker

Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 2018 και μου στάλθηκε για review.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα καθώς δεν διάβασα κάτι καινούργιο. Για να μην το αδικώ όμως μου έδωσε κάποιες συμβουλές  που θα με βοηθήσουν στην επικείμενη μετακόμισή μου.

Δες και το σχετικό review εδώ.


The Missing Girl  - Shirley Jackson

Αυτό το μικρό βιβλιαράκι με ιστορίες της Shirley Jackson μου άρεσε πάρα πολύ και σκοπεύω να του αφιερώσω ένα δικό του post. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια από τις τρεις ιστορίες του μου άρεσε περισσότερο. Με έκανε να θέλω να διαβάσω και άλλα από τη συγγραφέα αν και δεν ανήκει στο είδος που διαβάζω περισσότερο.

Legendary - Stephanie Garber

Πρόκειται για τη συνέχεια του Caraval και απλά το λάτρεψα. Ανυπομονώ για το επόμενο. Μπήκα ξανά στο μαγικό κόσμο του Caraval και δεν ήθελα να φύγω από εκεί.

Θα ακολουθήσει καιπιο αναλυτικό review.

The Saga of Gunnlaug Serpent-Tongue - Anonymous

Πρόκειται για την αφήγηση ενός επικού μύθου από την εποχή των Βίκινγκ, το οποίο βρήκα ενδιαφέρον και διαβάστηκε πολύ εύκολα.
Αυτά ήταν τα βιβλία που διάβασα μέσα στον Ιούλιο. Θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα αλλά λόγω διακοπών επέλεξα να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου.

Αθηνά

Batman/Catwoman: The Wedding Album - The Deluxe Edition (A Mini Review)

Batman/Catwoman: The Wedding Album - The Deluxe EditionBatman/Catwoman: The Wedding Album - The Deluxe Edition by Tom King
My rating: 4 of 5 stars

I received this from Edelweiss + in exchange for an honest review.

I just loved all the artwork for this edition. All the artists have created amazing art to compliment the story. I couldn't stop looking at them.

On the other hand, I wish there was more to the story. There was just a build up to the wedding and no wedding...

Actually it is a 3,5 stars for me.

Synopsis from Goodreads:
It's the marriage of Batman and Catwoman! The wedding of the century is commemorated here in Batman/Catwoman: The Wedding Album, a special collector's item hardcover in designed packaging!

The day has finally arrived: the nuptials of Bruce Wayne and Selina Kyle. But their road to wedded bliss won't be easy. With visitors from this time and beyond, the Bat and the Cat will have to undergo even more trials and tribulations before they walk down the aisle.

The historic wedding of Batman and Catwoman is commemorated in this must-have collector's item, featuring never-before-seen photos from the wedding album, behind-the-scenes design sketches and variant covers.

Written by the critically acclaimed Tom King, this hardcover celebrates one of the biggest milestones in DC history and features art by superstar artists Mikel Janín, David Finch, Joëlle Jones, Mitch Gerads, Lee Bermejo, Rafael Albuquerque, Neal Adams, Andy Kubert, Becky Cloonan, Ty Templeton, José Luis García-Lopez and more! Collects Batman #44 & #50.

Thursday 9 August 2018

The Minimalist Home by Joshua Becker - A Review

The Minimalist Home: A Room-By-Room Guide to a Decluttered, Refocused Life

My rating: 3 of 5 stars

*I received a DIGITAL Advance Reader Copy of this book from Edelweiss+ in exchange for an honest review.*If you need a guide to minimalism, I think that this would be the right book for you.

For me though it was a little different...

While reading this book I found a part of it very interesting and a part of it very average.
In general I enjoyed it but I don't see myself reaching for it again.
It definitely gave me very good tips about minimalism which I will find very helpful now that I am moving to a smaller house.
I think that you should be in the right mindset to enjoy and fully appreciate this book.

Synopsis from Goodreads:
A popular minimalist blogger and author of The More of Less shows you how to methodically turn your home into a place of peace, contentment, and purposeful living. 

One of today's most influential minimalist advocates takes us on a decluttering tour of our own houses and apartments, showing us how to decide what to get rid of and what to keep. He both offers practical guidelines for simplifying our lifestyle at home and addresses underlying issues that contribute to over-accumulation in the first place. The purpose is not just to create a more inviting living space. It's also to turn our life's HQ--our home--into a launching pad for a more fulfilling and productive life in the world. Wednesday 8 August 2018

Anticipated Book Releases - Fall / Winter 2018

Μετά από το αντίστοιχο post που αφορούσε τις ΥΑ κυκλοφορίες, έφτασε η ώρα και για τις λεγόμενες adult κυκλοφορίες βιλίων που αναμένονται το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 και για τις οποίες είμαι ενθουσιασμένη.(Τα link θα σας παραπέμπουν στο Goodreads για τις περιλήψεις)

Melmoth - Sarah Perry

Προκειται για τη συνέχεια του The Essex Serpent

Historical Fiction - Fantasy

Κυκλοφορεί στις 16 Οκτωβρίου

Dracul - Dacre Stoker & J.D. Barker

Horror - Gothic

Κυκλοφορεί στις 2 ΟκτωβρίουThe Fall of the Gondolin - J.R.R. Tolkien & Christopher Tolkien (editor)

Fantasy

Κυκλοφορεί στις 30 ΑυγούστουThe Red Address Book - Sofia Lundberg

Κυκλοφορεί στις 8 Ιανουαρίου 2019

Daemon Voices - Philip Pullman

Non-fiction - Essays

Κυκλοφορεί στις 5 ΟκτωβρίουΛίγα προς το παρόν αλλά όσο περνάει ο καιρός θα προστεθούν και άλλα.

Αθηνά