Sunday 30 September 2018

September 2018 Wrap Up
Και ναι το ξέρω ότι θα ακουστεί κλισέ, αλλά πως φτάσαμε κιόλας στο τέλος τοτ Σεπτέμβρη; Είτε το θέλουμε είτε όχι φτασαμε και γι' αυτό πάμε να δούμε μαζί τα βιβλία που διάβασα αυτό το μήνα.


Ο Ψαράς και η ψυχή του & Ο νεαρός βασιλιάς - Oscar Wilde

Μια πολύ ωραία έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη που περιλαμβάνει δύο σύντομες ιστορίες του  Oscar Wilde ή μάλλον καλύτερα με δύο παραμύθια, από τα οποία το πρώτο μου άρεσε περισσότερο από το δεύτερο. Και οι δύο ιστορίες περνούσαν πολύ ωραία μηνύματα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. 

The Story of Greece and Rome - Tony Spawforth

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας περιγράφει με σύντομο τρόπο την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας αλλά και της Ρώμης. Ξεκινάει από τα πρώτα δείγματα πολιτισμού στην Ελλάδα και φτάνει μέχρι κάποια χρόνια  και μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Στο κομμάτι της Ρώμης ξεκινάει και εδώ από τα πρώτα δέιγματα πολιτισμού και φτάνει μέχρι και την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 
Με λίγα λόγια, περιγράφονται οι αλληλοσυνδεόμενοι αυτοί πολιτισμοι σε μια περίοδο πάνω από 6 χιλιετίες, ξεκινώντας από την Εποχή του Χαλκού και φτάνοντας μέχρι τον 7 αιώνα μ.Χ.


Diamonds are forever (James Bond 007 #4) - Ian Fleming

Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο με ήρωα τον James Bond που διαβάζω και μου άρεσε και αυτό πολύ.
Όπως και στα προηγούμενα που έχω διαβάσει η δράση του βιβλίου συγκεντρώνεται στις τελευταίες σελίδες αλλά αυτό δεν το κάνει βαρετό. Αντίθετα σε προετοιμάζει σε όλο το βιβλίο για το τι θα ακολουθήσει.

Daemon Voices : On Stories and Storytelling  - Philip Pullman

Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να το διαβάσω πολύ πριν την κυκλοφορία του χάρη στην πλατφόρμα Edelweiss+ .

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται κείμενα αλλά και ομιλίες του Philip Pullman που έχει δημοσιεύσει και έχει εκφωνήσει κατά καιρούς.

Anne of Green Gables  - L. M. Montgomery

Πρόκειται για ένα κλασικό παιδικό βιβλίο με πρωταγωνίστρια την 11χρονη Anne  και τις περιπέτειές της. Η Anne  είναι αξιαγάπητοκορίτσι με πολύ φαντασία. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε σαν βιβλίο.The Templars: The rise and fall of God's warriors - Dan Jones

Το βιβλίο αυτό είναι ακριβώς ότι λέει ο τίτλος του. Είναι καλογραμμένο και διαβάζεται πολύ εύκολα. Διαβάζονάς το μαθαίνει πολλά για τους Templars.
A Gathering of Shadows (Shades of Magic #2) - V. E. Schwab

Άλλο ένα βιβλίο της V. E. Schwab που μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν περίμενα βέβαια κάτι λιγότερο. Και  το cliffhanger πολύ καλό... Ευτυχώς που έχω το επόμενο, το οποίο εννοείται πως ξεκίνησα αμέσως.Λϊγα και καλά για αυτό το μήνα...

Αθηνά

Saturday 29 September 2018

September 2018 - Book Haul

Έχω επανειλημμένως πει στον εαυτό μου (και όχι μόνο) ότι θα σταματήσω να αγοράζω καινούργια βιβλία μέχρι η TBR λίστα μου να μειωθεί αισθητά. Όπως βλέπετε από τον τίτλο αυτό το μήνα δεν τα κατάφερα καθολου. Λίγο η γιορτή μου, λίγο οι νέες κυκλοφορίες... που να αντέξει κανείς!Για να δούμε λοιπόν! (Τα links στους τίτλους οδηγούν σε περιγραφές στο Goodreads)


Το έχω ήδη διαβάσει αλλά ήθελα τη συγκεκριμένη έκδοση για τη συλλογή μου.

Πως να αντισταθείς σε αυτό το εξώφυλλο!!


Paperback illustrated edition


Το έχω διαβάσει όταν κυκλοφόρησε καθώς μου είχε σταλεί το eARC από τον εκδότη. Μου άρεσε και γι' αυτό ήθελα να έχω και το βιβλίο στη βιβλιοθήκη μου. 
Δες και το review εδώ


Ακολουθούν σχεδόν όλα τα βιβλία της V. E. Schwab που μου έλειπαν καθώς έχει γίνει μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και θέλω να διαβάσω όλα της τα βιβλία.


Αποτελεί ένα bind up των βιβλίων The Archived & The Unbound της σειράς The Archived.
Είναι το πρώτο middle grade βιβλίο της και το πρώτο της τριλογίας.


Αυτό το βιβλίο όπως και το επόμενο δεν τα έχω ακόμα στα χέρια μου αλλά σύντομα...
Και το τελευταίο βιβλίο που αγόρασα είναι 


Το ήθελα πολύ καιρό το συγκεκριμένο αλλά πάντα με φόβιζε το μέγεθός του (1006 σελίδες). Ακόμα με φοβίζει...
Αυτά τα βιβλία αγόρασα το Σεπτέμβριο. Αν με άφηναν ελεύθερη θα έπερνα πολλά περισσότερα...

Αθηνά

Wednesday 26 September 2018

The Story of George R.R. Martin


Σήμερα σκέφτηκα να ασχοληθούμε λιγάκι με τον πολύ γνωστό σε όλους μας συγγραφέα George R.R. Martin. Δε νομίζω να θέλει και πολλές συστάσεις αλλά ας δούμε μερικά πραγματάκια για τη ζωή και το έργο του. 

Ο George Raymond Richard Martin γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1948 στο Νιου Τζέρσεϊ και εκτός από πετυχημένος συγγραφέας είναι και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Διασημότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας «Το Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς» [A Song of Ice and Fire], το οποίο βεβαίως έχει μετφερθεί και ως τηλεοπτική σειρά [Game of Thrones, HBO]. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία (Hugo, Locus, Nebula κ.ά.), ενώ έχει συμπεριληφθεί και στη λίστα του περιοδικού Time με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως» για το έτος 2011.

Σαν παιδί και επειδή ήταν από φτωχή οικογένεια, ξεκίνησε να γράφει διάφορες ιστορίες τις οποίες και πωλούσε σε παιδιά της γειτονιάς. Σε μια απο τις μεγάλες του ιστορίες είχε δημιουργήσει ένα μυθικό κόσμο με πλαστικά κάστρα στα οποία ζούσαν χελώνες. Οι χελώνες όμως που είχε για κατοικίδια πέθαιναν συχνά, οπότε αποφάσισε ότι στην ιστορία του αλληλοσκοτώνονται.
Αργότερα έγινε φαν των κόμικς αλλά και συλλέκτης τους και στο γυμνάσιο ξεκίνησε να γράφει  μικρές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε ερασιτεχνικά περιοδικά. Η πρώτη του επαγγελματική πώληση έγινε το 1970 στην ηλικία των 21. Η ιστορία “The Hero,” πωλήθηκε στην Galaxy και κυκλοφόρησε το 1971. Φυσικά ακολούθησαν και άλλες. 
Το 1970 έλαβε το πτυχίο του στη δημοσιογραφία από το Northwestern University, Evanston, Illinois και προχώρησε και σε M.S. στη δημοσιογραφία το 1971 πάλι από το ίδιο πανεπιστήμιο. 
Κατά τη δεκαετία του 1970 έγραφε  part-time, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως Εθελοντής VISTA , διαιτητής σκακιού και δάσκαλος. 
Το 1979 έγινε full-time συγγραφέας και ήταν writer-in-residence στο Clarke College το 1978-79.
Το 1986 μετακόμισε στο Hollywood και υπέγραψε ως story editor για το Twilight Zone στο CBS Television. Το 1987 έγινε Executive Story Consultant για το Beauty and the Beast στο CBS. Το 1988 έγινε  παραγωγός για το  Beauty and the Beast και το 1989 έγινε Co-Supervising Producer. Ήταν Executive Producer για το Doorways, ένα pilot που έγραψε για την Columbia Pictures Television, το οποίο γυρίστηκε το 1992-93.

Το 1987 κυκλοφόρησε μια συλλογή με σύντομες ιστορίες τρόμου στο  Portraits of His Children. Κατά την ίδια περίοδο, ο Martin συνέχισε να δουλεύει στη βιομηχανία του βιβλίου ως book-series editor,  επιβλέποντας την ανάπτυξη της σειράς βιβλίων Wild Cards, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα κοινό σύμπαν, στο οποίο ένα μικρό κομμάτι της μεταπολεμικής (World War II) ανθρωπότητας αποκτά υπερδυνάμεις μετά την απελευθέρωση ενός εξωγήινου ιού. Νέοι τίτλοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ακόμα από την Tor Books. Μέχρι το 2011 είχαν κυκλοφορήσει 21 τόμοι του Wild Cards και ο Martin είχε υπογράψει συμβόλαιο και για τον 22ο τόμο, που κυκλοφόρησε το 2014. Στην αρχή του 2012 υπέγραψε άλλο ένα συμβόλαιο με την Tor για τον 23ο τόμο, High Stakes, που κυκλοφόρησε το 2016. Τώρα κυκλοφορούν 24 τόμοι και αναμένονατι άλλοι 3. 

Τώρα ο Martin ζει στη Santa Fe, New Mexico. Είναι μέλος του Science Fiction & Fantasy Writers of America και του  Writers’ Guild of America, West. 
A Song of Ice and Fire

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής αλλά και του έργου του George R.R. Martin αποτελεί η σειρά βιβλίων A Song of Ice and Fire, που αποτελείται από 5 βιβλία μέχρι στιγμής και ακόμα αναμένουμε τα επόμενα.

Το 1991, ο Martin επέστρεψε στη συγγραφή βιβλίων. Τον είχε κουράσει το γεγονός ότι σαν σεναριογράφος είχε πάντα τον περιορισμό της τηλεόρασης και δεν μπορούσε να αφήσει τη φαντάσία του να δουλέψει και να γράψει  ότι ήθελε. Αυτό ήταν που τον ώθησε πίσω στα βιβλία, όπου δε θα χρειαζόταν να συμβιβάσει το μέγεθος της φαντασίας του. Καθώς στην παιδική του ηλικία ήταν θαυμαστής του έργου του J. R. R. Tolkien, ήθελε να γράψει ένα έργο επικής φαντασίας αλλά δεν είχε καμία συγκεκριμένη ιδέα. 

Αυτό τελικά θα εξελιχθεί στην επική σειρά φαντασίας A Song of Ice and Fire, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον Πόλεμο των Ρόδων, The Accursed Kings και τον Ιβανόη. Στην αρχή το είχε φανταστεί σαν μια τριλογία, κάτι που δεν προχώρησε μιας και τώρα σκοπεύει να είναι μια σειρά 7 βιβλίων. 

Το πρώτο, A Game of Thrones, κυκλοφόρησε το 1996. Το Νοέμβριο του 2005, A Feast for Crows, το 4ο βιβλίο της σειράς έγινε The New York Times No. 1 Bestseller. Επιπλέον το Σεπτέμβριο του  2006,  το A Feast for Crows προτάθηκε τόσο για το Quill Award όσο και για το  British Fantasy Award. Το 5ο βιβλίο, A Dance with Dragons, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011 και έγινε γρήγορα ένα παγκόσμιο bestseller, παρέμεινε στη λίστα του  New York Times για 88 εβδομάδες. Η σειρά έχει λάβει εκπληκτικές κριτικές από συγγραφείς, αναγνώστες αλλά και κριτικούς. Το 2012,  το A Dance With Dragons ήταν υποψήφιο για το science fiction and fantasy's Hugo Award, το World Fantasy Award, το Locus Poll Award, και το British Fantasy Award, κερδίζοντας το  Locus Poll Award for Best Fantasy Novel. Δύο ακόμα βιβλία έχουν προγραμματιστεί για τη σειρά και τα οποία γράφονται ακόμα. Πρόκειται για το The Winds of Winter και το A Dream of Spring. 
Στι 25 Απριλίου 2018 ο Martin ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, Fire and Blood,  το οποίο έχει να κάνει με την ιστορία του  House Targaryen και το οποίο θα κυκλοφορήσει το  Νοεμβρίο του 2018. 

Το 2007 HBO Productions αγόρασε τα δικαιώματα για όλη τη σειρά βιβλίων A Song of Ice and Fire και ξεκίνησαν να προβάλονται τον Απρίλιο του 2011 με τον τίτλο  Game of Thrones. Ο  George R. R. Martin συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς. 


Πλήρης Βιβλιογραφία
 • The Hero (1971) - Short story in Galaxy Magazine
 • The Second Kind of Loneliness (1972 ) - Short Story in Analog Science Fiction and Fact
 • Override  (1973) - Short story in Analog Science Fiction and Fact
 • A Song for Lya (1974) - Novella
 • And Seven Times Never Kill Man (1975) - Short story in Analog Science Fiction and Fact
 • The Lonely Songs of Laren Dorr  (1976) - Short story in Fantastic Stories
 • A Song for Lya (1976) - Short Story Collection
 • Nobody Leaves New Pittsburg (1976) - Short story in Amazing Science Fiction Stories
 • This Tower of Ashes (1976)  - Short Story in Analog Annual
 • Dying of the Light (1977) - Novel
 • Songs of Stars and Shadows (1977) - Short story collection
 • Sandkings (1979) -  Novelette
 • The Way of Cross and Dragon (1979) - Short story
 • The Ice Dragon (1980) - Young adult fiction
 • Windhaven  (1981) - Novel with Lisa Tuttle
 • Sandkings (1981) - Short story collection
 • Fevre Dream (1982) - Novel
 • In the Lost Lands (1982) - Short story in Amazons II anthology
 • Songs the Dead Men Sing (1983) - Short story collection
 • The Armageddon Rag (1983) - Novel
 • Nightflyers (1985) - Short story collection
 • Heroes for Hope (1985 ) - Short story
 • Tuf Voyaging (1986) - Fix-up novel
 • The Glass Flower (1986) - Short story
 • Portraits of His Children (1987) - Short story collection
 • The Skin Trade (1989) - Novella in Dark Visions compilation
 • A Game of Thrones (1996) -  Novel  A Song of Ice and Fire #1
 • A Clash of Kings (1998) - Novel  A Song of Ice and Fire #2
 • The Hedge Knight (1998) - Novella in Tales of Dunk and Egg (A Song of Ice and Fire, prequel)
 • A Storm of Swords (2000) - Novel  A Song of Ice and Fire #3
 • Quartet (2001) - Short story collection
 • GRRM: A RRetrospective (2003) - Short story & essay collection
 • The Sworn Sword (2003) - Novella in Tales of Dunk and Egg (A Song of Ice and Fire, prequel)
 • A Feast for Crows (2005) - Novel  A Song of Ice and Fire #4
 • Hunter's Run (2007) - Novel with Gardner Dozois & Daniel Abraham
 • The Mystery Knight (2010) - Novella inTales of Dunk and Egg (A Song of Ice and Fire, prequel)
 • A Dance with Dragons (2011) - Novel A Song of Ice and Fire #5
 • The Wit and Wisdom of Tyrion Lannister (2013) - Quote collection from A Song of Ice and Fire
 • The Princess and the Queen (2913) - Novella  A Song of Ice and Fire, prequel
 • The Rogue Prince (2014) - Novella  A Song of Ice and Fire, prequel
 • The World of Ice & Fire (2014) - Reference book The history of Westeros, with Elio M García Jr. and Linda Antonsson
 • The Ice Dragon (2014) - Young adult illustrated novel
 • A Knight of the Seven Kingdoms (2015) - Collection compilation of the first three Tales of Dunk and Egg
 • The Sons of the Dragon (2017) - Novella A Song of Ice and Fire, prequel

Έρχονται....
 • Fire and Blood (Νοέμβριος 2018) - Reference book & novella collection The history of House Targaryen
 • The Winds of Winter - Novel A Song of Ice and Fire #6
 • A Dream of Spring - Novel A Song of Ice and Fire #7
Αν και είμαι μεγάλη φαν της σειράς Game of Thrones, δεν έχω καταφέρει να διαβάσω ακόμα όλα  τα βιβλία από τα οποία προέρχεται. Έχω διαβάσει μόνο το πρώτο και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε.

Έχω όμως διαβάσει το A knight of the seven kingdoms, που είναι μια συλλογή τριων ιστοριών και αποτελεί prequel του A Song of Ice and Fire.
Δες και το σχετικό μου review εδώ.
Επίσης, έχω διαβάσει και τα δύο βιβλία που κυκλοφόρησαν και αφορούν τη σειρά και το πως δημιουργήθηκε. Το πρώτο περιλαμβάνει τισ 2 πρώτες σεζόν και το άλλο τις επόμενες δύο. Δεν ξέρω αν έχουν βγάλει αντίστοιχα βιβλία και για τις επόμενες αλλά το ελπίζω.

Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από τη Wikipedia αλλά και από το site του συγγραφέα.

Αθηνά 

Wednesday 19 September 2018

The Chronicles of Narnia by C. S. Lewis - A series review


Οι περισσότεροι που έχουν διαβάσει Το Χρονικό της Νάρνια του C. S. Lewis , το έχουν κάνει στην παιδική τους ηλικία. Εγώ έπρεπε να περάσω τα 30 για να το διαβάσω. Η εμπειρία μου ήταν αρκετά ευχάριστη και τα βιβλία, αν και γραμμένα για παιδιά διαβάστηκαν με πολύ ενδιαφέρον. 

Καθώς έκανα την έρευνά μου πριν αρχίσω την ανάγνωσή τους παρατήρησα ότι υπήρχαν δυο τρόποι ανάγνωσης. Ο ένας είναι με βάση τη χρονολογική σειρά των βιβλίων και ο άλλος με βάση τη σειρά έκδοσης των βιβλίων. Εγώ επέλεξα τη σειρά έκδοσης γιατί το θεώρησα πιο λογικό.

Διάβασα τη σειρά στη μεταφραση της Άννα Γκέρτσου - Σαρρή από τις Εκδόσεις Κέδρος, όπου τα βιβλία είχαν κυκλοφορήσει γύρω στο 1995-96. Μου άρεσε πολύ και η επιλογή των εξωφύλλων. 

Στα βιβλία περιγράφονται οι περιπέτειες των ηρώων μας στη χώρα της Νάρνια, από τη δημιουργία της μέχρι και το τέλος της. 

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα βιβλίο φαντασίας που έχει πλεον γίνει κλασικό και διαβάζεται από όλους, μικρούς καιμεγάλους.

Ένα από τα βσικά θέματα που διαπραγματεύεται το βιβλίο είναι η θρησκεία και συγκεκριμένα ο χριστιανισμός και η πίστη. Σε ορισμένα σημεία φαίνεται σε έντονο βαθμό. Αυτό δε με εμπόδισε βέβαια από το να απολαύσω τα βιβλία.

Ας τα δούμε όμως και τα βιβλία (οι τίτλοι παραπέμπουν στο Goodreads)


Είναι το πιο γνωστό βιβλίο της σειράς και αυτό που έγινε και ταινία. Είναι και το μοναδικό από τη σειρά που βαθμολόγησα με 5 αστεράκια καθώς μου άρεσε πολύ και με έβαλε στον μαγικό κόσμο της Νάρνια. 
Οι τέσσερις ήρωές μας επιστρέφουν στο μαγικό κόσμο της Νάρνια για να τη βοηθήσουν ξανά. Στο δικό τους κόσμο έχει περάσει λίγος καιρός αλλά στη Νάρνια χιλιάδες χρόνια. Μου αρέσει αυτή η χρονολογική διαφορά που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας ανάμεσα στους δυο κόσμους. Αυτη τη φορά στη Νάρνια επιστρέφουν δύο από τους αρχικούς μας ήρωες φέρνοντας μαζί τους και έναν νέο επισκέπτη. Όλοι μαζί ξακινούν ένα ταξίδι για την άκρη του κόσμου.
Άλλη μια περιπέτεια που μας φέρνει στον υπόγειο κόσμο της Νάρνια με τον Ευστάθιο που γνωρίσαμε στο προηγούμενο βιβλίο. 

Αυτό είναι το βιβλίο που μου άρεσε λιγότερο από τα άλλα. Το αποδίδω στο γεγονός ότι δεν είχαμε την εμφάνιση κάποιου από τους γνωστούς μας ήρωες, αλλά εμφανίστηκαν νέοι χαρακτήρες που προσωπικά δε με εντυπωσίασαν. 
Και αυτό το βιβλίο μου άρεσε πολύ μιας και μας δείχνει μέσα από πολύ ωραίες περιγραφές πως δημιουργήθηκε η χώρα της Νάρνια και όλα όσα περιέχει. 
Η τελευταία μάχη που καθόρισε και την τύχη της Νάρνια. Όλοι οι ήρωές μας ξανά μαζί στην τελευταία περιπέτειά τους. 
Εσείς έχετε διαβάσει Το Χρονικό της Νάρνια; Αν ναι , πως σας φάνηκε;

ΑθηνάTuesday 18 September 2018

Daemon Voices by Philip Pullman - A ReviewΣήμερα 18 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το βιβλίο Daemon Voices - On Stories and Storytelling από τον εκπληκτικό Philip Pullman και τις Εκδόσεις Knopf Publishing Group.

Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να το διαβάσω πολύ πριν την κυκλοφορία του χάρη στην πλατφόρμα Edelweiss+ . 

Καταρχάς να ξεκινήσω και να θεωρήσω ως δεδομένο ότι γνωρίζετε ποιος είναι ο Philip Pullman. Πρόκειται για το συγγραφέα τις τριλογίας His Dark Materials με την Lyra και τους Daemons.


Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται κείμενα αλλά και ομιλίες του Philip Pullman που έχει δημοσιεύσει και έχει εκφωνήσει κατά καιρούς. Επειδή κάποια από τα κείμενα είναι σχετικά παλιότερα σε κάθε ένα έχει στο τέλος και ένα σχόλιο ώστε να το συνδέσει με το παρόν και τις τωρινές του απόψεις.

Τα κείμενα έχουν να κάνουν με αυτό που λέει και ο τίτλος του βιβλίου δηλαδή με τις ιστορίες και τον τρόπο που τις διηγούμαστε. Ο συγγραφέας μας οδηγεί σε ένα ταξίδι της τέχνης του και στις τεχνικές, τις εμπειρίες και τα κλειδιά που οδηγούν σε ενα επιτυχημένο Storytelling. 
Ανάμεσα στα κείμενα υπάρχουν και αυτά που εξηγούν τον ρόλο των ιστοριών στην εκπαίδευση, τη θρησκεία και την επιστήμη. 

Το βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα και κάθε κείμενο σε αφήνει με μια νέα γνώση ή με μια σκέψη. Θα έλεγα ότι απευθύνεται περισσότερο σε όσους ασχολούνται με τη συγγραφή αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Εγώ δεν είμαι τίποτα από τα δύο αλλά το απόλαυσα εξίσου καλά. Δεν ήταν όλα τα κείμενα για εμένα καθώς υπήρξαν και αυτά που βρήκα βαρετά και όχι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ή χωρίς να έχουν κάτι να μου προσφέρουν. Στην πλειοψηφία τους όμως είναι κείμενα που μου άρεσαν και με ενέπνευσαν.

Ο τρόπος που γράφει αλλά και που μιλάει ο Philip Pullman είναι απλά υπέροχος και δεν τον χορταίνεις.

Τώρα θέλω ακόμα περισσότερο να διαβάσω και τα βιβλία του...

Αθηνά

Wednesday 12 September 2018

Legendary by Stephanie Garber - A Review


Legendary της Stephanie Garber!! Μετά το τέλος του Caraval ανυπομονούσα τόσο πολύ για την κυκλοφορία της συνέχειας. Ήθελα τόσο πολύ να ξαναμπώ στο μαγικό κόσμο του Caraval και νομίζω πως  η Stephanie Garber τα κατάφερε.

Από την πρώτη σελίδα είχα ήδη αρχίσει να μπαίνω στο μαγικό  κόσμο του βιβλίου και να φέρνω στη μνήμη μου τα γεγονότα του προηγούμενου και το πως συνδέονται με τη συνέχεια. Για να τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή. 

(Πιθανά spoilers στη συνέχεια γαι το πρώτο βιβλίο)

Μετά το τέλος του πρώτου βιβλίου τα δύο κορίτσια μας, η Tella και η Scarlet, είναι επιτέλους ελεύθερες από τον πατέρα τους, αλλά η Tella πρέπει να ολοκληρώσει κάτι ακόμα για να είναι απολύτως ελεύθερη. Για να καταφέρουν να σωθούν είχε κάνει μια απελπισμένη συμφωνία με έναν μυστηριώδη εγκληματία, ο οποίος τώρα θέλει να πληρωθεί. Το τίμημά του όμως είναι κάτι που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει. Το πραγματικό όνομα του Master of Caraval Legend. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει αυτό είναι να νικήσει στο παιχνίδι. Έτσι η Tella μπαίνει για άλλη μια φορά στο Caraval αλλά αυτή τη φορά σαν παίκτης. Το παιχνίδι όμως αυτή τη φορά ζητάει πολλά περισσότερα και αν η Tella δεν καταφέρει να φέρει εις πέρας το δικό της κομμάτι της συμφωνίας θα χάσει όλα όσα για τα οποία νοιάζεται, ίσως ακόμα και τη ζωή της. Αν όμως κερδίσει ο Legend και το  Caraval  θα καταστραφούν για πάντα. 

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Το βιβλίο γαι εμένα ήταν υπέροχο. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφει και περιγράφει τα γεγονότα η Stephanie Garber. Οι χαρακτήρες, η πλοκή αλλά και τα twists της ήταν εκπληκτικά. Νομίζω πως ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο βιβλίο της σειράς.  Σε αυτό το βιβλίο αναπτύχθηκαν καλύτερα οι χαρακτήρες και μάθαμε πολλά περισσότερα για τον Legend αλλά και το Caraval.

Του χρόνου το Μάιο κυκλοφορεί και το τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίtλο Finale και ανυπομονώ να το διαβάσω για να δω πως ολοκλήρώνει την ιστορία η Stephanie Garber .

Αθηνά

Wednesday 5 September 2018

August 2018 Wrap upΠάει και ο Αύγουστος και μπαίνεουμε δυναμικά πλεον στον Σεπτέμβριο και το Φθινόπωρο. Εν τω μεταξύ ας δούμε τα βιβλία που διάβασα μέσα στον Αυγουστο που μας αποχαιρετά.

Love Letters to Jane's World - Paige Braddock

Πρώτη φορά διάβασα κάτι αντίστοιχο και ομολογώ ότι μου άρεσε. Πρόκειται για μια συλλογή από comic όπου η πρωταγωνίστρια ανήκει στην LGBTQ+ κοινότητα. 

Έχω ετοιμάσει και πιο αναλυτικό review που μπορείτε να δείτε εδώ.

Batman/Catwoman: The Wedding Album (The Deluxe Edition) - Tom King

Ο Batman είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες της DC, επομένως ήταν αδύνατο να αντισταθώ στο συγκεκριμένο. Αφορά το γάμο μεταξύ Batman και Catwoman και είναι γεμάτο με υπέροχα σχέδια από πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Δες και το review εδώ.
Wuthering Heights - Emily Bronte

Στην αρχή που το ξεκίνησα νόμιζα ότι δε θα μου αρέσει. Αυτός είναι και ο λόγος που άργησα να το τελειώσω. Όσο όμως προχωρούσε η ιστορία τόσο περισσότερο βυθιζόμουν στην πλοκή και στο κλίμα του βιβλίου και τόσο περισσότερο μου άρεσε. 
Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από άλλα και αρκετά σκοτεινό. 

Harry Potter & The Deathly Hallows - J.K. Rowling

Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο της σειράς, το οποίο ολοκληρώνει και το reread που ξεκίνησα πριν μερικούς μήνες. Αγαπημένο βιβλίο και πολύ καλύτερο από τις δύο ταινίες μιας και εξηγεί πολλά περισσότερα.Writer's Digest Guide to Magazine Article Writing: A Practical Guide to Selling Your Pitches, Crafting Strong Articles, & Earning More Bylines - Kerrie Flanagan

Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το γράψιμο άρθρων για περιοδικά. Ίσως να ταιριάζει καλύτερα στην Αμερικάνικη αγορά αλλά σίγουρα προσφέρει καλές συμβουλές.
Το άλογο και το αγόρι του (Το Χρονικό της Νάρνια #5) - C. S. Lewis

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν και αυτό το βιβλίο της σειράς αλλά νομίζω πως είναι το λιγότερο αγαπημένο μου.
Ο ανεψιός του μάγου (Το Χρονικό της Νάρνια #6) - C. S. Lewis

Το συγκεκριμένο βιβλίο εξιστορεί το πως δημιουργήθηκε οκόσμος της Νάρνια και μου άρεσε ιδιαίτερα.
Η τελευταία μάχη (Το Χρονικό της Νάρνια #7) - C. S. Lewis

Το βιβλίο που κλείνει Το Χρονικό της Νάρνια ήταν απολαυστικό με ένα τέλος που δεν περίμενα αλλά που μου άρεσε.
Εγκώμιο για τα μαθηματικά - Alain Badiou με τον Gilles Haeri

Για να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο δεν το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα. Περίμενα να αναφερθεί περισσότερο στα μαθηματικά και να πλάσει το εγκώμιό τους, όπως λέει και ο τίτλος. Αντίθετα η συζήτηση, γιατί για συζήτηση/συνέντευξη πρόκειται, κινήθηκε περισσότερο στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και τη σχέση της με τα μαθηματικά.
Μικρό βιβλιαράκι, γραμμένο απλά και κατανοητά αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα.The Lost Art of Reading: Books and Resistance in a Troubled Time - David l. Ulin

Αρχικά κυκλοφόρησε το 2010 αλλά τώρα επανακυκλοφορεί με νέα εισαγωγή από το συγγραφέα. Και σε αυτό το βιβλίο άλλα περίμενα και άλλα βρήκα με τη διαφορά ότι αυτά που βρήκα μου άρεσαν.
Ο συγγραφέας μας μιλάει για την τέχνη της ανάγνωσης και πως μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε κριτική σκέψη, ατομική και πολιτική ταυτότητα και πως να αντισταθούμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Μου στάλθηκε για review από το  Netgalley

The Valley of Fear - Arthur Conan Doyle

Πρόκειται για μια από τις ιστορίες με τον Sherlock Holmes  και τον Dr. Watson που δεν είχα ξαναδιαβάσει και η οποία μου άρεσε πολύ και με έκανε να θέλω να ξαναδιαβάσω τέτοιες ιστορίες.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τμήματα, με το πρώτο να είναι η εξυχνίαση του μυστηρίου και το δεύτερο να μας μεταφέρει στο παρελθόν και να μας παρουσιάζει το πως φτάσαμε στο παρόν.
Desert Oath: The Official Prequel to Assassin's Creed Origins (Assassin's Creed 0.5) - Oliver Bowden

Έχω ξαναπεί ότι η σειρά βιβλίων στον κόσμο του Assassin's Creed είναι μια από τις αγαπημένες μου. Και αυτό το βιβλίο λοιπόν που αποτελεί ένα prequel της ιστορίας δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Επιπλέον αυτό το μήνα διάβασα και αρκετά κόμικς και συγκεκριμένα κόμικς με τα αγαπημένα μου παπιά.

Πάμε πανέτοιμοι για το Σεπτέμβριο τώρα...

Αθηνά