Saturday 28 March 2020

Book tour & Giveaway: “Ο θησαυρός της Δαμασκού: Το παιχνίδι των θεών #1” της Δανάης Ιμπραχήμ

Σήμερα είναι η δική μου σειρά, στα πλαισία της συνεργασίας του Fancyowl.gr, για να σας παρουσιάσω το βιβλίο της Δανάης Ιμπραχήμ, Ο Θησαυρός της Δαμασκού: Το Παιχνίδι των Θεών #1 που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.Τίτλος: Ο θησαυρός της Δαμασκού
Συγγραφέας: Δανάη Ιμπραχήμ
Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Φαντασίας
Εκδόσεις: Πηγή
Εκδόθηκε: Νοέμβριος  2018 - 632 σελίδες


Ο θησαυρός της Δαμασκού: Το παιχνίδι των θεών. Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας φαντασίας και ιστορικού μυθιστορήματος. 

Βρισκόμαστε στο έτος 674 μ.Χ. Τα πλοία του χαλίφη Μωαβία Α' έχουν περικυκλώσει την Κωνσταντινούπολη και απειλούν να την πολιορκήσουν. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ' χρειάζεται χρήματα για να εξασφαλίσει την επιτυχημένη άμυνα της πόλης, γι' αυτό και δίνει μια σημαντική αποστολή στον έμπιστό του, στρατιώτη Αστέριο. Εκείνος κι ο εκ γενετής μουγκός του ξάδερφος, ταξιδεύουν στην αραβοκρατούμενη, πλέον, Δαμασκό, για να επιστρέψουν στον αυτοκράτορά τους ένας θησαυρό. Σύμμαχός τους στη δύσκολη αυτή αποστολή γίνεται η κόρη του χαλίφη, Ααζίν, μια νεαρή κοπέλα με υψηλές γνώσεις και ικανότητες. Η αποστολή τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη μόλις μπουν στον δρόμο τους φαντάσματα του παρελθόντος. Οι ανίδεοι Ρωμαίοι θα μάθουν με αιματηρό τρόπο την πραγματική ιστορία της δυναστείας των Ομεϋαδών και θα κληθούν να προστατέψουν τη σουλτάνα Ααζίν από θανάσιμους εχθρούς.
Όλοι τους, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, θα χρειαστεί να διασχίσουν δύσβατα μονοπάτια για να επιβιώσουν από κάθε δοκιμασία που μπαίνει στο διάβα τους. Σύντροφοί τους αξίες κι ιδανικά, αλλά και μια θεϊκή βοήθεια. Στο τέλος θα καταφέρει ο καθένας τους να βρει τον δικό του θησαυρό.
"Ο πατέρας σου πιστεύει σε λάθος Θεό". "Το λες συνέχεια αυτό για τον Αλλάχ. Γιατί είναι λάθος;" "Γιατί δεν είναι ο Θεός". "Κι αν είναι; Κι αν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό, αλλά τον αποκαλούμε με διαφορετικό όνομα;"

Διαγωνισμός


Το fancyowl.gr σε συνεργασία με με την συγγραφέα Δανάη Ιμπραχήμ @danai.ibrahim
ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @books_and_roses_. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ο θυσαυρός της Δαμασκού #1” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 28/03/2020.


Συνέντευξη με τη Συγγραφέα

Από που πήρατε την έμπνευση για το βιβλίο σας; 
Από τις Χίλιες και Μία νύχτες. Τα παραμύθια της Χαλιμάς ταξιδεύουν τον αναγνώστη στα μυστήρια της Ανατολής παρουσιάζοντας παράλληλα και τον πολιτισμό της. Διαβάζοντας λοιπόν μερικά από αυτά μου γεννήθηκε η ματαιοδοξία, μπορεί να πει κανείς, να συνθέσω το δικό μου ανατολίτικο παραμύθι που θα σύστηνε με την σειρά του τον αραβοϊσλαμικό κόσμο και την λαογραφία της Ανατολής.

Ταυτίζεται η ιστορία σας με πραγματικά ιστορικά γεγονότα της εποχής; 
Ναι. Τα περισσότερα πρόσωπα είναι ιστορικά όπως και αρκετά γεγονότα. Γι’ αυτό και φροντίζω να δείχνω άπλετο σεβασμό στους χαρακτήρες μου. Οι ιστορικοί άλλωστε δεν έχουν την ελευθερία να παίρνουν το μέρος κανενός.

Ποσό δύσκολο σας ήταν να γράψετε για τις δυο θρησκείες χωρίς να «θίξετε» τα πιστεύω των αναγνωστών; 
Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μου βγει σε κακό. Σαφώς και πριν γράψω μελέτησα θρησκευτικά κείμενα και ιστορικές πηγές για την κάθε θρησκεία. Το ότι μεγάλωσα σε χριστιανική χώρα δεν σημαίνει ότι την ξέρω καλά. Άλλωστε η πίστη προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή. Όσον αφορά την ισλαμική πίστη, εκτός από τις πηγές, ακολούθησα αντίστοιχα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπω στην ψυχοσύνθεση τους. Η οικογένεια του πατέρα μου δεν ασχολείται και πολύ με την θρησκεία, οπότε δεν μπορούσα να πάρω από εκείνους τις πληροφορίες που ήθελα. Ακόμα κι αυτό όμως είναι ένα στοιχείο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πίστη του κι ας υπάρχει ένας μπούσουλας. Αυτό ακριβώς θέλησα να δείξω με τους χαρακτήρες μου. Καθένας τους έχει διαφορετική ψυχοσύνθεση κι άρα αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο την θρησκεία του και φέρεται αναλόγως. Αυτή είναι η πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια και αυτή αποτύπωσα. Ελπίζω πραγματικά να μην θιχτεί κανείς.

Μιας και το βιβλίο είναι το πρώτο σειράς, πόσα βιβλία πιστεύετε θα το ακολουθήσουν; 
Θα ακολουθήσουν άλλα δυο. Πρόσφατα αποφάσισα και την δημιουργία ενός spin off αργότερα, αλλά η καθεαυτή ιστορία του Θησαυρού θα είναι τριμερής.

Πώς αποφασίσατε να βάλετε αυτόν τον τίτλο στο βιβλίο σας; 
Ήθελα έναν τίτλο που να παραπέμπει τον αναγνώστη σε παραμύθι και φυσικά να υπάρχει μέσα κάτι που να μαρτυράει την ανάμειξη της Συρίας. Ο τίτλος της τριλογίας, Θησαυρός της Δαμασκού δεν είναι παρά μια αλληγορία για όλα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία που θα ανακαλύψουν οι πρωταγωνιστές μας στην πρωτεύουσα του χαλιφάτου. Ο υπότιτλος του πρώτου μέρους, Το παιχνίδι των θεών υποδηλώνει τις ανώτερες δυνάμεις που ελέγχουν τις ζωές τους. Αυτό όμως δεν είναι αλληγορία. Αυτές οι δυνάμεις παίρνουν σάρκα και οστά στην διάρκεια της ιστορίας. Κι αυτό που κάποτε λατρευόταν σαν θεότητα, στην συνέχεια δαιμονοποιήθηκε. 

Περιγράψτε μας με πέντε λέξεις το βιβλίο σας
Μαγεία. Ιστορία. Περιπέτεια. Πίστη. Ανθρωπιά.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα για το βιβλίο; 
Αρχικά να τονίσω ότι το βιβλίο ανήκει σε δυο κατηγορίες: Το ιστορικό μυθιστόρημα και το μυθιστόρημα φαντασίας. Φαντασία γράφω από την εφηβεία μου γιατί με αφήνει ελεύθερη. Φτιάχνω τους δικούς μας κανόνες. Στο ιστορικό μυθιστόρημα στράφηκα χάρις τις σπουδές μου στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό της Αθήνας. Και επειδή οι άνθρωποι του παρελθόντος ήταν πιο ανοιχτοί στο υπερφυσικό και την μαγεία, θεώρησα ότι θα γινόταν το τέλειο πάντρεμα, όσον αφορά τα είδη. Εν συνεχεία, το θέμα αποφασίστηκε αφού μελετήθηκαν τρεις παράγοντες: Ποια εποχή βασίλευαν οι χαλίφες στην Συρία, πότε είχαν τις πιο έντονες επαφές με το Βυζάντιο και φυσικά σε ποια εποχή ευημερούσαν οι Άραβες. Όλα τα δεδομένα με ώθησαν στον Μωαβία Α’ και εν συνεχεία αποδείχτηκε ακόμα πιο κατάλληλος αφού αυτή την εποχή πραγματοποιείται και το σχίσμα Σουνιτών Σιιτών. Ο καταιγισμός ιστορικών γεγονότων ευνόησε και την ανάμιξη υπερφυσικών στοιχείων.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο συγγραφέας που ασχολείται με τη συγγραφή ιστορικού μυθιστορήματος; 
Αυτό που απαιτεί ένα ιστορικό μυθιστόρημα είναι ένα διαφορετικό ύφος από ένα σύγχρονο. Πρέπει να είναι πιο επίσημο ειδικά όταν αναμειγνύονται πρόσωπα ανώτερων τάξεων. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι γιατί πρέπει να αποβάλλουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε.  Επιπλέον, χρειάζεται ενδελεχής μελέτη της εποχής που γράφει κανείς ώστε να την αποτυπώσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Σίγουρα κανένα ιστορικό μυθιστόρημα δεν μένει πιστό στην ιστορική αλήθεια, ειδικά εκείνα που υπάγονται σε άλλα είδη. Τουλάχιστον εγώ και άλλοι συγγραφείς που γράφουν φαντασία έχουμε αυτό το παραθυράκι. Θεωρώ όμως ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι είναι να σεβόμαστε τα πρόσωπα για τα οποία γράφουμε. Ανεξαρτήτως προσωπικών μας πεποιθήσεων πρέπει να δημιουργούμε μια ιστορία που θα αφήσει τον αναγνώστη να διαμορφώσει άποψη κι όχι να παρουσιάσουμε τις συμπάθειες μας.

Σκιαγραφείτε τους ήρωες των βιβλίων σας κατά την διάρκεια συγγραφής του βιβλίου ή πριν ξεκινήσετε την συγγραφή του; Και πως τους επιλέγετε ;
Αυτό γίνεται από πριν. Πάντα περνάει ένα σημαντικό διάστημα ανάμεσα στο πότε θα εμπνευστώ την ιστορία και πότε θα την γράψω. Επομένως, όταν αρχίζω να γράφω ο κάθε χαρακτήρας έχει ξεδιπλωθεί πλήρως στο μυαλό μου και απλώς τον συστήνω στον κόσμο. Αλλά έρχονται μόνοι τους, με την γέννηση της ιστορίας ή την ανάπτυξη της αργότερα. Ποτέ δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να προσθέτω άτομα θέλοντας να δω αν ταιριάζουν. Από την στιγμή που έχω πλήρης εικόνα για την ιστορία, οι χαρακτήρες εμφανίζονται με δική τους πρωτοβουλία. Για μένα είναι ζωντανοί κι ας μην είναι ορατοί.

Τι είναι αυτό που σας ελκύει στην εποχή για την οποία αποφασίσατε να γράψετε; 
Πάντα με έλκυαν τα αμφιλεγόμενα, είτε πρόκειται για πρόσωπα, ιδέες, γεγονότα, εποχές. Κάθε φορά που άκουγα την μάζα να επικρίνει κάτι, εγώ το αγαπούσα αμέσως και όταν το μελετούσα είχα και το μέσο να το υπερασπίζομαι, γιατί ως γνωστόν ο κόσμος μισεί ότι φοβάται ή ζηλεύει. Όταν άκουγα συνεχώς να επικρίνεται μια άλλη θρησκεία θέλησα να την μελετήσω ενδελεχώς για να δω τι ήταν τόσο μισητό. Δεν αρκούσε η οικογένεια μου, γιατί είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και τα κείμενα λένε μεγαλύτερες αλήθειες από τον άνθρωπο. Και πράγματα στα κείμενα δεν συνάντησα πουθενά μίσος και σκληρότητα. Αυτό το πρόσθεσαν οι άνθρωποι. Έπρεπε λοιπόν να παρουσιάσω μια ιστορική αλήθεια που αγνοείται. Όσον αφορά την εποχή που γράφω είναι η πλέον αγαπημένη μου γιατί τότε αναβιώνει το μεγαλείο της Συρίας μετά από αιώνες ρωμαϊκής κατοχής. Επιπλέον, δεν είναι πάρα πολλές οι πληροφορίες που διαθέτουμε για την οικογένεια του Μωαβία και τον ίδιο, οπότε με αφήνει ελεύθερη να πλάσω κάτι από την αρχή. Πάντα βέβαια λαμβάνω υπόψη μου τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία και τα ήθη της εποχής. Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει πολλές λεπτομέρειες είναι ένας ακόμα λόγος να επιμείνω σε αυτό το πρόσωπο.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου και τους κεντρικούς του ήρωες. 
Όταν μου γίνεται αυτή η ερώτηση φοβάμαι ότι θα πω κάτι που θα μαρτυρήσει την εξέλιξη ή κάτι που θα φανεί μη επαρκές. Οπότε πράγματι, θα πω πολύ λίγα λόγια για το βιβλίο. Πρόκειται για μια περιπέτεια τοποθετημένη σε ιστορικό χρόνο και διανθισμένη με στοιχεία φαντασίας. Οι χαρακτήρες είναι απλοί άνθρωποι, με πάθη και αδυναμίες. Τα κίνητρα τους δικαιολογούνται πλήρως και όλοι τους καταλαβαίνουν ακόμα κι αν δεν συμφωνούν μαζί τους. Δεν υπάρχει καλό και κακό, ήρωας ή εχθρός, μαύρο ή άσπρο. Η ιστορία δεν έχει ήρωες και villains. Μας παρουσιάζει ανθρώπους που αγωνίστηκαν να επιβιώσουν. Αυτό ακριβώς είναι και ο Θησαυρός της Δαμασκού, μια ωδή στον αγώνα επιβίωση, γιατί οι εχθροί δεν είναι πάντα ορατοί. Οι σκιές κρύβουν πολλά τέρατα. 


Γνωρίστε τη συγγραφέα Δανάη Ιμπραχήμ

Η Δανάη Ιμπραχήμ γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Είναι τέκνο ελληνικής και αραβικής καταγωγής και ασχολείται αρκετά χρόνια με την συγγραφή. Στα ταραχώδη χρόνια της εφηβείας συνέθεσε διηγήματα, ποιήματα και μερικά πεζογραφήματα. Στο σχολείο ανέλαβε συστηματικά την δημιουργία κειμένων που αξιοποιήθηκαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Αποφοιτώντας από το λύκειο, ξεκίνησε την σύνθεση μιας εξαλογίας φαντασίας που δημοσιεύει μαζί με άλλα ποιήματα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Οι σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών της φανέρωσαν γοητευτικά μονοπάτια στα οποία περπάτησε για να ταξιδέψει στο παρελθόν. Το 2018 ένωσε τις μεγάλες της αγάπες, την ιστορία και την συγγραφή, και συνέθεσε το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο Ο Θησαυρός της Δαμασκού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Το καλοκαίρι του 2019 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό φαντασίας willowisps.gr.

Social Media Links: Goodreads | Instagram |  Facebook


Thursday 26 March 2020

Book tour & Giveaway: Guardian of the Auras (The Auras΄ chest book #1) by Victoria Moschou


Σήμερα είναι η δική μου σειρά για να σας παρουσιάσω το βιβλίο Guardian of the Auras (The Auras΄ chest book #1) της Victoria Moschou.


Τίτλος: Guardian of the Auras
Συγγραφέας: Victoria Moschou
Κατηγορία: Φαντασίας
Kingston University Press
Εκδόθηκε: Φεβρουάριος  2019 - 444 σελίδες


Everyone is the villain in someone else's story.

In a realm where hearts have been frozen for centuries, feelings are nonexistent and logic dominates. The unleashing of ancient emotions can either save or doom the entire realm.

Aurora, the youngest Priestess of Rondure, finds out the Creators of her homeland, the divine Valiant Four, have weaved a different destiny for her from what she had in mind. For even though elemental magic is what her kin has been controlling for centuries now, there's also a different, far more dangerous kind of magic, almost forgotten from the world. And she could be its master; if she manages to survive, of course!

After a long and arduous journey, Aurora finds herself deep inside the forests of her realm, ready to enter a cave everyone seems to have forgotten. Inside that cave lies a box, a little chest, that when she opens it, all the Auras and feelings of the word are set free; and Aurora realises this wasn't what she was meant to do. Because feelings can be catastrophic to those who never learned to listen to their hearts...

Links: Amazon.com | Goodreads


Link αγοράς: amazon.com


Διαγωνισμός


Το fancyowl.gr σε συνεργασία με με την συγγραφέα Βικτώρια Μόσχου @ms_victoriousss ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @booklittledreamer. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Guardian of the Auras” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 27/03/2020.

Συνέντευξη με τη συγγραφέα


1.Πώς εμπνευστήκατε τον βασικό χαρακτήρα του βιβλίου; 
Όταν ξεκίνησα να γράφω το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, δεν ήξερα καν με ποιον τρόπο θα αφηγηθώ την ιστορία. Αυτό που ήξερα με βεβαιότητα ήταν ότι ήθελα να μεταφέρω τους αναγνώστες σε έναν κόσμο όπου η λογική θα ήταν αυτή που θα έπαιζε τον κυρίαρχο ρόλο και τα συναισθήματα θα ήταν κάτι το εντελώς “ξένο”. Έτσι, καθώς έγραφα, και σκεπτόμενη κάτι το οποίο μια πολύ καλή μου φίλη μου είχε πει κάποτε, ότι το μυαλό μου συνήθιζε να κατσαδιάζει την καρδιά μου, εμπνεύστηκα την Aurora, η οποία κατά τα άλλα είναι πολύ πιο γενναία, ανεξάρτητη και ίσως λίγο ριψοκίνδυνη, απ’ ότι θα τολμούσα εγώ ποτέ να γίνω.

2.Ήταν ένα είδος που αγαπούσατε από μικρή ηλικία ; 
Νομίζω ότι πάντοτε η φαντασία ήταν αυτή που με γοήτευε. Το πρώτο μου παραμύθι μου το αγόρασαν οι γονείς μου σε ηλικία 10 μηνών (!), από το νηπιαγωγείο ακόμη τους παρακαλούσα κάθε βράδυ να μου διαβάσουν Ελληνική Μυθολογία και σε ηλικία 10 ετών έγινε το απίθανο και διάβασα για πρώτη φορά το “Ο Χάρυ Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”. Τότε νομίζω κατάλαβα πραγματικά πως, όχι μόνο θέλω να διαβάζω βιβλία φαντασίας, αλλά θέλω να γράψω και τα δικά μου και, μέσω αυτών των φανταστικών κόσμων, οι αναγνώστες να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία και τόλμη τη δική τους πραγματικότητα.

3.Πόσο δύσκολο είναι για μια Ελληνίδα συγγραφέα να προσεγγίσει το εξωτερικό; 
Δεδομένου ότι γράφω στα αγγλικά από το 2015, τόσο στο blog μου, όσο και στα εκάστοτε projects πάνω στα οποία δουλεύω, και έχοντας αποκτήσει ένα σεβαστό αριθμό followers από όλο τον κόσμο στο Instagram, που είναι και η βασική πλατφόρμα που χρησιμοποιώ τα τελευταία τρία χρόνια, θεωρώ πως η δυσκολία έγκειται μόνο στο πόσο πολύ ή λίγο θέλεις να πετύχεις το στόχο σου. Ενδεχομένως να ήμουν και λίγο τυχερή όταν έμαθα για τα θερινά μαθήματα δημιουργικής γραφής που διοργανώνει το British Council, σε συνεργασία με το Kingston University, και έτσι μέσω αυτών άρχισα να ασχολούμαι και πιο εντατικά. Το network το οποίο χτίζει ένας συγγραφέας αργά και σταθερά, από όποια χώρα του κόσμου κι αν κατάγεται, θα τον βοηθήσει μελλοντικά να προσεγγίσει και το αναγνωστικό κοινό του εξωτερικού. Η προσέγγιση έχει πάντοτε να κάνει και με το τι ζητά η αγορά στην εκάστοτε χρονική στιγμή. Ωστόσο καθώς οι τάσεις αλλάζουν (π.χ. τα βιβλία με βρικόλακες και λυκανθρώπους έπαψαν να έχουν την ίδια απήχηση που είχαν από το 2012 και μετά, και τον τελευταίο περίπου χρόνο έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο), ένας συγγραφέας πρέπει να παραμένει και πιστός σε αυτό που πραγματικά αγαπά. Έτσι θα μπορέσει να προσεγγίσει, να αγγίξει και να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό και σε παγκόσμια εμβέλεια.

4.Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον; 
Παράλληλα με το sequel της σειράς The Auras’ Chest δουλεύω και πάνω σε δύο άλλα projects. Το ένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν Adult Utopian retelling της Πεντάμορφης και του Τέρατος, και το άλλο είναι πιο κοντά στο NA Contemporary genre. Και τα δύο είναι σε αρχικό στάδιο ακόμη, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να πω πολλά για αυτά. Ωστόσο, έχω ήδη ολοκληρώσει ένα Urban Fantasy duology, που αποδομεί κυριολεκτικά το μύθο των shapeshifters, το οποίο είχα ξεκινήσει το 2015, οπότε τώρα είμαι σε φάση επιμέλειας και θα ξεκινήσω πάλι την επικοινωνία με agency companies, με στόχο το traditional publishing.

5.The genre you chose to write is not very popular in our country. How did you got interested? 
I started writing Guardian of the Auras not only focusing on the Greek readers, but hoping to reach out to the international bookish community. Back in 2015, my creative writing teacher asked me what my genuine interests are. My answer was fantasy books, mythical creatures, coffee, baking, flower arrangements and gymnastics. He suggested that I worked on a story combining all that stuff. Those who have already read the book probably know that I followed his advice. So, the fact that High Fantasy isn’t a very popular genre in Greece at the moment, doesn’t necessarily mean that the book won’t find its audience. The most important thing is telling your truth while writing a book, and others will relate, sooner or later.

6. Did you consider traditional publishing before opting for self-publishing and why? 
I still consider traditional publishing and it’s not something I’ll ever give up on. I’ve been querying for almost two years before finally deciding to self-publish my book. There were agents in the US and Israel who asked to read my full manuscript, but eventually decided to pass. Still, this was a very enlightening experience, as I learnt more about the publishing industry, the querying process and that, even though I’ll get many more rejection emails in the future, I should never give up!

7.Αγαπημένο βιβλίο/ 3 τραγούδια που αποτελούν το soundtrack του βιβλίου. 
Παρότι το Wuthering Heights, της Emily Brontë, θα είναι για πάντα το αγαπημένο μου κλασικό μυθιστόρημα, τα τελευταία χρόνια το A Court of Mist and Fury, της Sarah J. Maas, έχει κερδίσει δικαιωματικά την πρώτη θέση στην καρδιά μου για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι απέδειξε πως δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε. Όσο για τα τραγούδια που αποτελούν το soundtrack του βιβλίου, τρία από αυτά είναι: Evermore, by Dan Stevens, She Used to Be Mine, by Sara Bareilles, και Hold On, by Chord Overstreet.

8.Συναίσθημα ή λογική; Ποιο από τα δύο κρατά τον κυρίαρχο ρόλο στα γραπτά σας; 
Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μου έχουν κάνει ποτέ. Νομίζω πώς όταν ξεκινάω να γράφω το πρώτο draft, το συναίσθημα παίρνει τα ηνία, αλλά στη φάση του δεύτερου, του τρίτου ή ακόμη και του τέταρτου draft, και ειδικά στη φάση της επιμέλειας, επιστρατεύω τη λογική, προσπαθώντας όμως να μην χάσω αυτή την αρχική σπίθα του συναισθήματος. Η σωστή ισορροπία και των δύο θεωρώ πως είναι απαραίτητη για να ρέει ομαλά η πλοκή, να υπάρχουν εναλλαγές, να εξελίσσονται οι χαρακτήρες και, τελικά, να φτάνουμε στην κορύφωση της ιστορίας.

9.Πρόκειται για ξεκίνημα σειράς βιβλίων ή αποτελεί standalone? 
Το Guardian of the Auras είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς The Auras’ Chest. Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, Creator of Divine Mysteries, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα εκδοθεί τέλη του 2020.

10.Ποιο είναι το πιο δύσκολο μέρος στην δημιουργία ενός μαγικού κόσμου; 
Ενδεχομένως το γεγονός ότι δομείς έναν καινούργιο κόσμο από το μηδέν και δεν έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του πώς τελικά θα εξελιχθεί και θα καταλήξει να είναι. Εκεί όμως κρύβεται και όλη η μαγεία της δημιουργίας. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να φανταστείς πώς θα είναι αυτός ο κόσμος με κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό και στην αρχή επικεντρώνεσαι στα στοιχεία που θα παίξουν βασικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Θεωρώ όμως πως είμαι αρκετά τυχερή και, παρότι ζω επί της ουσίας σε βουνό, η θάλασσα είναι κυριολεκτικά 20 λεπτά μακριά από το σπίτι μου, οπότε οι εναλλαγές του τοπίου γύρω μου είναι που με βοήθησαν να φανταστώ πώς θα μπορούσα να δημιουργήσω και το νησί στο οποίο μένει η Aurora. 

11.Είχατε σκεφτεί και διαφορετικό τέλος ; Αν ναι, θα ήταν δυνατό να μας το πείτε ; 
Ναι, και μάλιστα κάτι το οποίο ήταν εντελώς διαφορετικό από το πώς εν τέλει ολοκληρώνεται το πρώτο βιβλίο. Χωρίς να θέλω να κάνω spoilers, στο τελευταίο κεφάλαιο βλέπουμε ότι κυριαρχούν δύο Αύρες, δύο συναισθήματα, ένα εκ των οποίων επηρεάζει την Aurora. Στο διαφορετικό τέλος το οποίο είχα σκεφτεί έμενε ανεπηρέαστη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε ένα πολύ πιο “flat” sequel, κάτι το οποίο ήθελα να αποφύγω, οπότε και προσπάθησα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό, και έτσι κατέληξα στο τελικό φινάλε του πρώτου μέρους της σειράς.

12.Πως εμπνευστήκατε το συγκεκριμένο βιβλίο; Θα μπορούσατε να γράψετε διαφορετικό ύφος βιβλίων; 
Το συγκεκριμένο βιβλίο το εμπνεύστηκα μέσω ενός prompt για έναν διαγωνισμό που μου έστειλε μια φίλη. Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε ένα “κουτί” το οποίο εγώ μετέτρεψα σε σεντούκι και όταν πια είχα γράψει ήδη 10 χιλιάδες λέξεις μέσα σε δυο μέρες, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε λόγος να συμμετάσχω στο διαγωνισμό. Απλά θα έγραφα ένα καινούργιο βιβλίο. Όσο για το αν μπορώ να γράψω διαφορετικό ύφος βιβλίων, θεωρώ πως ναι. Το κάθε είδος (genre) έχει τις δικές του τεχνικές. Σαφώς δεν θεωρώ ότι, στην παρούσα φάση, μπορώ να γράψω crime ή sci-fi (και για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω και πολύ), αλλά σίγουρα πέρα από το fantasy, που θα είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή, μπορώ να γράψω και contemporary ή romance, γιατί και τα τρία διαφορετικά είδη έχουν παρόμοιο ύφος, σε γενικά πλαίσια, και μου είναι και τα τρία αρκετά οικεία.

13.Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στους αναγνώστες με το βιβλίο σας; 
Το Guardian of the Auras είναι εμπνευσμένο από το μύθο του κουτιού της Πανδώρας, αλλά διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου η λογική κυριαρχεί και τα συναισθήματα αντιμετωπίζονται σαν “αρρώστια” από τους ανθρώπους. Η ιστορία της Aurora μας ταξιδεύει από τα σκοτεινά δάση του νησιού της, πίσω στο σπίτι της, στο ιερό κέντρο του κόσμου της, και στη συνέχεια στον παγωμένο Νότο, όπου ζουν οι κοινοί θνητοί. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και εσωτερικής αναζήτησης, μέσω του οποίου θέλω οι αναγνώστες να καταλάβουν ότι πολλές φορές μπορεί να φαινόμαστε άκαρδοι όταν εκφράζουμε αυτό που πραγματικά σκεφτόμαστε, ή υπερβολικά ρομαντικοί, όταν δρούμε μόνο με βάση το συναίσθημα, όμως αυτό είναι που κάνει και τον καθένα από εμάς μοναδικό. Όλοι οι κακοί είναι οι ήρωες στην ιστορία τους, και όλοι είμαστε οι κακοί στην ιστορία κάποιου άλλου. Αυτό είναι και το κεντρικό νόημα και μήνυμα του βιβλίου.

Γνωρίστε τη συγγραφέα Victoria Moschou


Victoria Moschou is an economist in mind and an always-19-year-old writer in heart. She is the average book-dragon next door, bleeding caffeine and living in a kingdom by the sea, upon a castle on the hill. She still hopes that she’ll get her Hogwarts letter one day. She has been published by Kingston University Press, in the anthology Conversations. The Guardian of the Auras is her debut novel.


Social Media Links: Goodreads Blog | Instagram Twitter  Wednesday 25 March 2020

Book Series: The ones I want to finish

Continuing from a previous post, today we are talking about the book series that I want to read and especially the ones that I already have on my selves. There are of course many more that are on my TBR but we will talk about them another time.Let's start in no particular order


The Winternight Trilogy by Katherine Arden

This trilogy consists of three books:
1. The Bear and the nightingale, which I have read and really liked (review here)
2. The Girl in the tower
3. The Winter of the witch

The series is inspired by Russian folklore.

Here is the synopsis of the first book:
At the edge of the Russian wilderness, winter lasts most of the year and the snowdrifts grow taller than houses. But Vasilisa doesn't mind—she spends the winter nights huddled around the embers of a fire with her beloved siblings, listening to her nurse's fairy tales. Above all, she loves the chilling story of Frost, the blue-eyed winter demon, who appears in the frigid night to claim unwary souls. Wise Russians fear him, her nurse says, and honor the spirits of house and yard and forest that protect their homes from evil.
After Vasilisa's mother dies, her father goes to Moscow and brings home a new wife. Fiercely devout, city-bred, Vasilisa's new stepmother forbids her family from honoring the household spirits. The family acquiesces, but Vasilisa is frightened, sensing that more hinges upon their rituals than anyone knows.
And indeed, crops begin to fail, evil creatures of the forest creep nearer, and misfortune stalks the village. All the while, Vasilisa's stepmother grows ever harsher in her determination to groom her rebellious stepdaughter for either marriage or confinement in a convent.
As danger circles, Vasilisa must defy even the people she loves and call on dangerous gifts she has long concealed—this, in order to protect her family from a threat that seems to have stepped from her nurse's most frightening tales. 


Stalking Jack the Ripper series by Kerri Maniscalco

This one consists of four books:
1. Stalking Jack the Ripper, which I am currently reading
2. Hunting Prince Dracula
3. Escaping from Houdini
4. Capturing the Devil

The books are for young adult readers and they are a blend of historical fiction and mystery as Audrey Rose Wadsworth and Thomas Cresswell investigate.

Here is the synopsis of the first book:
Seventeen-year-old Audrey Rose Wadsworth was born a lord's daughter, with a life of wealth and privilege stretched out before her. But between the social teas and silk dress fittings, she leads a forbidden secret life.
Against her stern father's wishes and society's expectations, Audrey often slips away to her uncle's laboratory to study the gruesome practice of forensic medicine. When her work on a string of savagely killed corpses drags Audrey into the investigation of a serial murderer, her search for answers brings her close to her own sheltered world.


An Ember in the Ashes series by Sabaa Tahir

It consists of four books:
1. An Ember in the Ashes, which I am currently reading
2. A Torch Against the Night
3. A Reaper at the Gates
4. A Sky Beyond the Storm, which comes out on December 1st 2020

It's a young adult fantasy book about Elias and Laia.

Here is the synopsis of the first book:
Laia is a slave. Elias is a soldier. Neither is free.
Under the Martial Empire, defiance is met with death. Those who do not vow their blood and bodies to the Emperor risk the execution of their loved ones and the destruction of all they hold dear.
It is in this brutal world, inspired by ancient Rome, that Laia lives with her grandparents and older brother. The family ekes out an existence in the Empire’s impoverished backstreets. They do not challenge the Empire. They’ve seen what happens to those who do.
But when Laia’s brother is arrested for treason, Laia is forced to make a decision. In exchange for help from rebels who promise to rescue her brother, she will risk her life to spy for them from within the Empire’s greatest military academy.
There, Laia meets Elias, the school’s finest soldier—and secretly, its most unwilling. Elias wants only to be free of the tyranny he’s being trained to enforce. He and Laia will soon realize that their destinies are intertwined—and that their choices will change the fate of the Empire itself.


The Witcher series by Andrzej Sapkowski

The series consists of eight books with the first one to be The Last Wish which is the one that the TV series follows. The books became famous with the video game and lately with the Netflix TV show.

Here is the synopsis of the first book:
Geralt of Rivia is a Witcher, a man whose magic powers and lifelong training have made him a brilliant fighter and a merciless assassin.
Yet he is no ordinary killer: he hunts the vile fiends that ravage the land and attack the innocent.
But not everything monstrous-looking is evil; not everything fair is good . . . and in every fairy tale there is a grain of truth.


A Song of Ice and Fire series by George R. R. Martin

This is the famous book series that the famous HBO TV show is based on. It consists of five books so far and there are two more that we expect them to be published sometime in the future.

Here is the synopsis of the first book, A Game of Thrones:
Long ago, in a time forgotten, a preternatural event threw the seasons out of balance. In a land where summers can last decades and winters a lifetime, trouble is brewing. The cold is returning, and in the frozen wastes to the north of Winterfell, sinister and supernatural forces are massing beyond the kingdom’s protective Wall. At the center of the conflict lie the Starks of Winterfell, a family as harsh and unyielding as the land they were born to. Sweeping from a land of brutal cold to a distant summertime kingdom of epicurean plenty, here is a tale of lords and ladies, soldiers and sorcerers, assassins and bastards, who come together in a time of grim omens.
Here an enigmatic band of warriors bear swords of no human metal; a tribe of fierce wildlings carry men off into madness; a cruel young dragon prince barters his sister to win back his throne; and a determined woman undertakes the most treacherous of journeys. Amid plots and counterplots, tragedy and betrayal, victory and terror, the fate of the Starks, their allies, and their enemies hangs perilously in the balance, as each endeavors to win that deadliest of conflicts: the game of thrones.

Let's see how many of these books I will manage to read in 2020.
Any predictions?

See you in the next post and don't forget to keep reading!!!
Athina

Tuesday 17 March 2020

Book tour: Σιλβερεϊκ της Αναστασίας Σκουλή (A Review)


Σήμερα είναι η δική μου σειρά για να σας παρουσιάσω το βιβλίο “Σιλβερεϊκ” της Αναστασίας Σκουλή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.


Τίτλος: Σιλβερεϊκ
Συγγραφέας: Αναστασία Σκουλή
Κατηγορία: Μυθιστόρημα για εφήβους, Δυστοπικό, Φαντασίας
Εκδόσεις Πηγή
Εκδόθηκε: Μαϊος 2019 - 370 σελίδεςΣτην πόλη της Σίλβερεϊκ, ένα αγόρι περιπλανιέται εγκαταλελειμμένο. Ο Άλεν, πέφτοντας στα χέρια του υποκόσμου, θα μάθει με τον πιο άσχημο τρόπο τη σκληρότητα των ανθρώπων και το βάρος που φέρουν τα συμφέροντα των ισχυρών. Έτσι, θα «εμπλουτιστεί» με τρομακτικές εμπειρίες και, ταυτόχρονα, θα γίνει μέλος μιας ιδιότυπης οικογένειας. Θα καταφέρει ο Άλεν να φτιάξει τη ζωή του ή θα τον στοιχειώνουν, για πάντα, τα φαντάσματα του παρελθόντος του;
Την ίδια ώρα, κάποιος παρακολουθεί τον Λούκα. Ακολουθεί τα ίχνη του και ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση. Είναι ένα φάντασμα από το παρελθόν, που μοναδικό του στόχο έχει να τον σκοτώσει.
Ο Λούκα δεν έχει επιλογή. Πρέπει να τα βάλει με όλους. Και πρέπει να βιαστεί. Γιατί ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του…Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το Σίλβερεϊκ είναι ένα δυστοπικό μυθιστόρημα, που πραγματεύεται διάφορα κοινωνικά θέματα. Αυτά που επικρατούν, είναι η διακίνηση ανθρώπων, η δυσκολία της ενηλικίωσης, μέσα από τον Γολγοθά του παιδικού -και όχι μόνο τραύματος και η στήριξη της οικογένειας, η οποία δεν είναι πάντοτε δεμένη με αίμα, αλλά με συναισθήματα.

Η Κριτική μου

Πρόκειται για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που δε βρίσκεται και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Η ιστορία του 10χρονου Άλεν σε κάνει να σκεφτείς καθώε βλέπεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να επιβιώσει. Είναι γραμμένο πολύ όμορφα και σε κάνει να μπεις μέσα στον κόσμο του ΄Λλεν και να βιώσεις όσα του συμβαίνουν.  

Συνέντευξη με τη συγγραφέα


1.Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
Αυτή τη στιγμή είμαι στη διαδικασία της διόρθωσης ενός βιβλίου που τελείωσα πρόσφατα. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να γράφω και να ερευνώ για ακόμη ένα βιβλίο. Αυτά τα δύο βιβλία είναι Φαντασίας και Επιστημονικής Φαντασίας αντίστοιχα. Δεν νομίζω να σταματήσω να γράφω ποτέ, οπότε υπάρχουν ακόμη πράγματα που έχω να δώσω.

2.Πως σας ήρθε η έμπνευση γι' αυτό το βιβλίο; 
Όταν μου είχε έρθει η ιδέα του χαρακτήρα του Άλεν, είχαν αρχίσει να με επηρεάζουν και τα γεγονότα που συνέβησαν τότε στον αληθινό κόσμο και που ακόμα συμβαίνουν, αυτά που αφορούν τις διακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών. Άρχισα να ερευνώ για το μετατραυματικό στρες και τις κρίσεις πανικού, τις ψυχολογικές καταστάσεις που βιώνουν πολλά από τα θύματα της διακίνησης ανθρώπων. Έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα, διάβασα κάποιες πολύ σκληρές ιστορίες, επικεντρώθηκα στα ασυνόδευτα παιδιά που πέφτουν σε επικίνδυνα μονοπάτια και τελικά, έστησα την πλοκή. Ήταν ένα σχετικά σκληρό ταξίδι έμπνευσης.

3.Γιατί επιλέξατε να απευθυνθείτε στο εφηβικό κενό;
Επέλεξα να απευθυνθώ στο εφηβικό κοινό, διότι στην εφηβεία αρχίζεις και συνειδητοποιείς πράγματα σχετικά με το πώς είναι πλασμένος ο κόσμος και οι άνθρωποι, η εφηβεία είναι μια καλή ηλικία για να αλλάξεις το πώς βλέπεις εσύ τον κόσμο. Ήθελα να παρουσιάσω όλες αυτές τις δυσκολίες, σε τόσους πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, για να τονίσω πως στο τέλος, όλοι είμαστε ίδιοι. Δεν έχει σημασία το ποιοι είμαστε ή από πού ερχόμαστε ή το τι περάσαμε, γιατί είμαστε ίδιοι και μας αξίζει η ίδια αγάπη και η ίδια ελευθερία. Νομίζω ότι η εφηβεία, ακριβώς επειδή είναι μια ευαίσθητη περίοδος για τον άνθρωπο, αποτελεί το κατάλληλο κοινό για ένα μήνυμα σαν αυτό.

4.Τι είναι εκείνο που σας δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσετε να γράφετε.
 Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποκαλέσω κίνητρο, αλλά αν δεν γράφω, δεν μπορώ να λειτουργήσω. Η συγγραφή είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορώ να μένω ήρεμη ώστε να αντιμετωπίζω το τι γίνεται γύρω μου. Είτε είμαι συναισθηματικά φορτισμένη είτε όχι, το να γράφω με κάνει να αισθάνομαι ο εαυτός μου. 

5.Ξέρατε από την αρχή τον τρόπο που θα τελείωνε το βιβλίο;
Ναι, το ήξερα από την αρχή και ανυπομονούσα να το γράψω! Από τη στιγμή που ξεκίνησα να ψάχνω για το βιβλίο, ήξερα ποια θα ήταν η τελευταία πρόταση. Είχα κάποιες αμφιβολίες για λίγο αλλά χαίρομαι που έμεινα με την αρχική μου ιδέα.

6.Δυστοπία ή Ουτοπία; Πιστεύετε ότι η Δυστοπία μπορεί να εξελιχθεί σε ουτοπία;
Η Δυστοπία είναι -δυστυχώς-  πιο κοντά στην αλήθεια που ζούμε. Η Ουτοπία θεωρώ πως δεν είναι κάτι εφικτό, δεν γίνεται να δημιουργηθεί κάτι το οποίο θα αφήσει όλον τον κόσμο ικανοποιημένο. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα συμφωνούν με τους «πολλούς», γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί. Η ουτοπία κάποιου, μπορεί να γίνει η δυστοπία κάποιου άλλου.

7.Πόσες ώρες την ημέρα γράφετε;
 Γράφω γύρω στις τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα, γενικά, κυρίως τα βράδια. Υπάρχουν μέρες που γράφω λιγότερό, περισσότερο ή και καθόλου, εξαρτάται από την ημέρα και την έκβασή της. Θα ήθελα όμως να γράφω περισσότερο και πιο συγκεντρωμένα. 

8.Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το είδος της δυστοπίας;
 Η δυστοπία είναι το είδος που ανήκει στην κατηγορία της Φαντασίας, που είναι το πιο κοντινό στην πραγματικότητα, κρατά όμως και μια απόσταση από αυτήν. Αυτό ήταν και αυτό που με τράβηξε, μου φάνηκε το πιο ιδανικό για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Ήθελα να δείξω πως τα γεγονότα αυτά δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητά μας και νομίζω πως η δυστοπία θα με βοηθούσε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα να πω την ιστορία του Άλεν.

9.Είχατε σκεφτεί ένα διαφορετικό τέλος; Αν ναι, θα ήταν δυνατό να μας το πείτε;
 Είχα σκεφτεί ένα διαφορετικό τέλος, αφότου όμως είχα ξεκινήσει να γράφω το βιβλίο. Ήταν όμως πολύ πιο σκοτεινό και δεν ταίριαζε με την ανάπτυξη του Άλεν ως χαρακτήρα, οπότε το άφησα τελικά και έμεινα με εκείνο που είχα σκεφτεί εξαρχής, αυτό που υπάρχει στο βιβλίο δηλαδή. Θα ήθελα να το πω αλλά φοβάμαι πως περιέχει πολλά spoilers, οπότε δεν μπορώ.

10.Πιστεύετε ότι ο Άλεν είναι ένας σύγχρονος χαρακτήρας που αντιμετωπίζει όλα όσα θα μπορούσαν να συμβούν σε κάποιον τη σημερινή εποχή;
 Ναι πιστεύω πως, σε μικρότερο μάλλον βαθμό (ίσως και σε μεγαλύτερο -σε τέτοιο κόσμο ζούμε), τα βιώματα του Άλεν τα μοιράζονται άνθρωποι που ζουν κι αναπνέουν και υπάρχουν. Αυτό με θλίβει, όσο το σκέφτομαι, όμως δεν μπορώ να φανταστώ πώς δεν υπάρχουν εμπειρίες αντίστοιχες με αυτές του Άλεν, στον αληθινό κόσμο.

11.Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας βιβλίο. 
Το πρώτο μου βιβλίο το έχω στην καρδιά μου σαν να είναι το πρώτο μου παιδί. Ξεκίνησα να το γράφω τον Οκτώβρη του 2017 και το τελείωσα τον Σεπτέμβρη του 2018. Δέθηκα πάρα πολύ με τους χαρακτήρες, στην πορεία, ειδικά με τον Άλεν, του οποίου πολλές πτυχές αντιστοιχούν σε εμένα την ίδια. Το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι σκληρό αλλά οδηγεί σε κάτι τόσο ζεστό και όμορφο -στην αποδοχή του εαυτού μας και στο ότι υπάρχει πάντα ελπίδα. Θέλω το βιβλίο μου να καταφέρει να περάσει αυτό το μήνυμα και να αγγίξει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.
Γνωρίστε την συγγραφέα Αναστασία Σκουλή


Ονομάζομαι Αναστασία Σκούλη. Γεννήθηκα και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ασχολούμαι με τη δημιουργική γραφή από τα παιδικά μου χρόνια, γράφοντας μικρές ιστοριούλες εμπνευσμένες από ταινίες και βιβλία φαντασίας. Ξεκίνησα να γράφω πιο εντατικά από τον πρώτο μου χρόνο στο Λύκειο. Το Σίλβερεϊκ ήταν η πρώτη μου σοβαρή συγγραφική απόπειρα και είμαι πραγματικά ευτυχισμένη που έχει φτάσει τόσο μακριά. Social Media Links: Goodreads | Facebook | Instagram
Thursday 12 March 2020

Book series : The ones I've finished

If you asked me what do you prefer, standalone books  or book series, I would probably say book series. As much as I enjoy reading a standalone and know how the story concludes, it is much better to know that there is more to this world, more stories and things to explore.In the most recent years of my reading life, I managed to finish some series and among them are ones that have become my all time favorites. As you will probably know the majority of the books I read are fantasy and that is reflected on the list below.

Let's see them together (in no particular order)...


The Harry Potter Series by J. K. Rowling

This is a no-brainer. Harry Potter is a series I have read and reread and I will probably read again multiple times in the future.

If you live under a rock and you do not know, this is about orphan Harry who learns he is a wizard on his 11th birthday when Hagrid escorts him to magic-teaching Hogwarts School. As a baby, his mother's love protected him and vanquished the villain Voldemort, leaving the child famous as "The Boy who Lived". With his friends Hermione and Ron, Harry has to defeat the returned "He Who Must Not Be Named".

It consists of seven books.


Shades of Magic Series by V. E. Schwab

This is one of my all time favorite series (along with the next one) and I am so happy that there will be more books in this world. 

If you do not know this is about Kell who is one of the last Antari―magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel Londons; Red, Grey, White, and, once upon a time, Black. Officially he serves the Maresh Empire as an ambassador. Unofficially he’s a smuggler, an occupation through which Kell is tricked into unleashing dark magic across the Londons. Can he prevent the same fate that befell Black London?

The series consists of three books and if you want to learn more you can check out my review here


Caraval Series by Stephanie Garber

This is the other all time favorite I was talking about.

It is about two sisters, Scarlett and Tella Dragna who have never left the tiny island where they live with their powerful, and cruel, father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval—the faraway, once-a-year performance where the audience participates in the show—are over.
But this year, Scarlett’s long-dreamt-of invitation finally arrives. With the help of a mysterious sailor, Tella whisks Scarlett away to the show. Only, as soon as they arrive, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. It turns out that this season’s Caraval revolves around Tella, and whoever finds her first is the winner.
Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. Nevertheless she becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic.

If you want to know more you can check out my reviews of Caraval and Legendary here and here.


The Illuminae Files by Amie Kaufman & Jay Kristoff

This is a very hyped sci-fi YA book series that I read and fortunately I really liked.

Each book in The Illuminae Files focuses on two new teens (a male/female) experiencing a different aspect of the same invasion. The trilogy is united by a report which documents the occurrences from each duo’s point of view.
This summary doesn't do justice to the books but you have to read them for yourselves.

If you want to know more you can check my review of the series here


Assassin's Creed Series by Oliver Bowden

For me this is an underrated series.  The books are based on the famous Ubisoft game and I really really like them. In my opinion you should read the first four books in order and the others in any order you like.

I have a full review for the eight books that are written by Oliver Bowden and you can check it here.


The Cemetery of Forgotten books by Carlos Ruiz Zafon

I haven't read anything like these books. They are historical fiction but there is something in the way Zafon writes that makes them magical.
The first book The Shadow of the Wind is about Daniel, an antiquarian book dealer's son who mourns the loss of his mother, finds solace in a mysterious book entitled The Shadow of the Wind, by one Julian Carax. But when he sets out to find the author's other works, he makes a shocking discovery: someone has been systematically destroying every copy of every book Carax has written.

You can check out the full review I have for the series here.


His Dark Materials by Philip Pullman

I read these books as an adult but I still loved them. Philip Pullman is an amazing storyteller and everything he writes is beautiful.
His Dark Materials is an epic trilogy of fantasy novels  consisting of Northern Lights (published as The Golden Compass in North America), The Subtle Knife, and The Amber Spyglass. It follows the coming of age of two children, Lyra Belacqua and Will Parry, as they wander through a series of parallel universes.

If you want to know more you can check my review of the series here.


The Chronicles of Narnia by C. S. Lewis

This is another series that I read as an adult and I liked them but I believe that I would liked them more as child.
The books are full of journeys to the end of the world, fantastic creatures, and epic battles between good and evil. What else would you need?

You can check out the full review I have for the series here.


These are all the series that I have finished until now but I hope I will add more to this list.
If you want to know which ones, I will have pretty soon another post about the series I want to read and I have on my selves.

See you in the next post and don't forget to keep reading!!!

Athina

Sunday 8 March 2020

Book Tour: Εγκληματα στην Αθήνα - Ιωάννα Γελάρδου (A Review & Giveaway)


Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μέσα από τη δράση του FancyOwl.gr έλαβα το βιβλίο από την συγγραφέα σε ηλεκτρονική μορφή προς ανάγνωση αφήνοντας στο τέλος την ειλικρινή μου κριτική.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο Εγκλήματα στην Αθήνα της Ιωάννας Γελάρδου που κυκλοφρεί από την Εκδοτική ΑΝΙΜΑ. Ανήκει στην κατηγορια του αστυνομικού μυθιστορήματος και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019. Είναι σχετικά σύντομο καθώς είναι 204 σελίδες και διαβάζεται εύκολα. 


Το βιβλίο Εγκληματα στην Αθήνα είναι το πρώτο μιας τετραλογίας αλυσιδωτών αστυνομικών υποθέσεων με κεντρικό άξονα τη δυνατή φιλία ανάμεσα στις δυο ηρωίδες Μελίνα και Ερωφίλη. Μπορούν αλήθεια δυο κορίτσια να επιβιώσουν στο σκληρό κόσμο του εγκλήματος;
Το μυστήριο, η περιπέτεια και ο έρωτας μπλέκονται αρμονικά μέσα στις σελίδες του βιβλίου οδηγώντας τις δύο πρωταγωνίστριες, μέσα από διαφορετικές ιστορίες, να ωριμάσουν και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους.

Η κριτική μου

Δε μπορώ να πω πολλά για την πλοκή καθώς κάθε  κεφάλαιο είναι και μια ξεχωριστή περιπέτεια των κοριτσιών.  Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο αυτό με προβλημάτισε λιγάκι. Σε ορισμένα σημεία μου άρεσε πολύ και διάβαζα με αγωνία παρακάτω και σε άλλα σημεία πάλι όχι. Επίσης, οι χαρακτήρες των κοριτσιών νομίζω πως δεν αναπτύχθηκαν όσο θα έπρεπε κα παρέμειναν το αθώα  μικρά κορίτσια που συναντήσαμε στην αρχή.
Πιστεύω πως θα γινόταν μια πολύ ωραία τηλεοπτική σειρά καθώς υπάρχει αρκετό υλικό γι' αυτή και είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που ταιριάζει.
Το βασικό θέμα που διακρίνεται μέσα από το βιβλίο είναι η φιλία και το πως αυτή διατηρείται παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει στην πορεία. 

Διαγωνισμός


Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την Ιωάννα Γελάρδου ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @emilysbookland. Τα δώρα του νικητή είναι ένα ενυπόγραφο αντίτυπο του βιβλίου της συγγραφέως “Εγκλήματα στην Αθήνα” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το Fancy Owl. Ο διαγωνισμός λήγει στις 9/03/2020.

Ακόμα προλαβαίνετε, γι' αυτό τρέξτε...


Συνέντευξη με τη συγγραφέα

Είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τη συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο της. Ορίστε τι μας απάντησε. (Οι ερώτήσεις είναι από όλους όσους συμμετέχουν στο book tour, όχι μόνο δικές μου)

1.Γιατί επέλεξες την Αθήνα ως τόπο εξέλιξης της πλοκής σου;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είναι λογικό να την επιλέξω διότι ξέρω τα μέρη καλύτερα και με βοηθάει στις περιγραφές μου.

2.Τι σε ώθησε να ξεκινήσεις να γράφεις αστυνομικό μυθιστόρημα; Για παράδειγμα γιατί όχι ένα τρόμου ή συναισθηματικό; 
Για να πω την αλήθεια ξεκίνησα το συγγραφικό μου ταξίδι από ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Όταν ήμουν δεκατεσσάρων χρονών. Στην πορεία και αφού πέρασα απ όλα τα είδη λογοτεχνίας μου βγήκε πιο εύκολα και πιο αβίαστα το αστυνομικό. 

3. Τόσο ο κόσμος του εγκλήματος, όσο και του αστυνομικού μυθιστορήματος/διηγήματος είναι ανδροκρατούμενος. Νομίζεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτό; 
Πιστεύω πως ναι. Το θέμα είναι αυτό το ανδροκρατούμενο περιβάλλον να αρχίσει να δίνει ευκαιρίες και σε γυναίκες να αποδείξουν την αξία τους. Οι γυναίκες δεν υστερούν σε κάτι. 

4. Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο συγγραφέα κατά νου. Απολαμβάνω εξίσου όλα τα αστυνομικά μυθιστορήματα με την μόνη προϋπόθεση να μην πλατιάζουν χωρίς λόγο και αιτία. 

5. Περιέγραψε με πέντε λέξεις το βιβλίο σου.
Πρωτότυπο, κινηματογραφικά γρήγορο, ενδιαφέρον, περιπετειώδες!

6. Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον.
Φυσικά και θα ετοιμάσω το δεύτερο μέρος της τετραλογίας που είναι τα Εγκλήματα στην Αθήνα και στην πορεία μπορεί να πειραματιστώ με άλλα είδη λογοτεχνίας. 

7. Οι γυναίκες στα περισσότερα αστυνομικά βιβλία είναι τα θύματα. Τι σε έκανε να χρησιμοποιήσεις ως ηρωίδες γυναίκες;
Δυστυχώς για το γυναικείο φύλο παντού βλέπουμε ανδρικά πρότυπα. Είναι σα να μας λένε πλαγείως πως αν δεν είσαι άντρας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Εγώ στη ζωή μου έχω γνωρίσει πολύ δυναμικές γυναίκες που μπορούν και ανταπεξέρχονται σε κάθε δυσκολία μόνες ή με τη συντροφιά ενός καλού φίλου. Γυναίκες που έχουν καταφέρει τα ακατόρθωτα.  Γι' αυτό κι εγώ λοιπόν χρησιμοποιώ δύο γυναίκες στο μυθιστόρημα μου. Για να δείξω πως μια γυναίκα δεν θα είναι πάντα το αδύναμο φύλο. 

8.Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στον κλάδο σου εξαιτίας του φύλου σου; Ποια είναι η αντιμετώπιση;
Προς το παρόν δεν έχω βιώσει κάποια διάκριση ή αδικία. Όλα κυλούν ομαλά. 

9. Περιέγραψε την ιδανική ημέρα συγγραφής.
Ιδανική μέρα συγγραφής είναι αυτή που θα κάθομαι στο καφέ της γειτονιάς μου, αγκαλιά με το λάπτοπ μου και έναν κρύο καφέ και θα γράφω μετά μανίας φανταστικές και πραγματικές ιστορίες για το blog μου ή ένα ακόμη κεφάλαιο από το δεύτερο μέρος του Εγκλήματα στην Αθήνα. 

10. Γιατί αστυνομικό;
Μου βγήκε αβίαστα μετά από διάφορα πειράματα πάνω στη συγγραφή άλλων λογοτεχνικών ειδών. 

11.Κατά την γνώμη σου πότε ένα βιβλίο είναι έτοιμο να εκδοθεί;
Ένα βιβλίο είναι έτοιμο να εκδοθεί όταν έχει περάσει τα απαραίτητα στάδια επιμέλειας πάντα σε συμφωνία με τον συγγραφέα. Δεν μπορεί ένας εκδοτικός οίκος να αλλάζει πράγματα στο έγγραφο χωρίς να είναι σύμφωνος ο δημιουργός του. Όταν και οι δύο συμφωνούν με τυχόν αλλαγές και διορθώσεις τότε ένα βιβλίο μπορεί να εκδοθεί. 

12.Αν σου ζητούσαν να γίνει το βιβλίο σου ταινία θα δεχόσουν;
Πιο εύκολα θα δεχόμουν να γίνει σειρά. Είναι τέτοιες οι υποθέσεις που βγάζουν πολλά επεισόδια και κρατάνε το ενδιαφέρον του κοινού.

13. Σε εμπνέουν οι αστυνομικές υποθέσεις;
Φυσικά, αληθινές και μη. 

14. Από τον τίτλο ακόμα καταλαβαίνει κανείς ό,τι έχεις επιλέξει την Αθήνα ως τοποθεσία για τις αστυνομικές υποθέσεις, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν επέλεξες άλλη τοποθεσία;
Όχι, απλώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ήθελα να γράψω για την πόλη μου. 

15. Ποιό ήταν το πρώτο αστυνομικό βιβλίο που διάβασες;
Το πρώτο  αστυνομικό μυθιστόρημα που διάβασα  ήταν το The Zodiac Killer ( ο Δολοφόνος)  του Jerry Weissman. Πολύ παλιό αλλά κι εγώ ήμουν μικρή. 

16. Πώς εμπνεύστηκες 2 γυναίκες ηρωίδες.
Σε όλα τα αστυνομικά μυθιστορήματα οι γυναίκες έχουν πάντα δευτερεύον ρόλο. Ήθελα να πάω λίγο κόντρα σε αυτό διότι οι γυναίκες είναι το ίδιο ικανές με τους άντρες σε όλους τους τομείς. Επίσης είχα στο νου μου τη ζωή και τη σχέση που έχω με την καλύτερη μου φίλη. Στην οποία αφιερώνω την μία ηρωίδα, τη Μελίνα. 

17.Πως μπορεί μια φιλία να μείνει ακλόνητη όταν εμπλέκεται σε ζητήματα ζωής και θανάτου; 
Πιστεύω πως αν η φιλία είναι αληθινή, συναισθηματική και πέρα από τα όρια της λογικής μπορεί να παραμείνει ακλόνητη. 

18. Γιατι επέλεξες τον δεσμό της φιλίας να ενώνει τις δύο πρωταγωνίστριες;
Ως πρότυπο στο μυαλό μου είχα τη φιλία ανάμεσα σε μένα και την καλύτερη μου φίλη. Είμαστε από μικρά παιδιά μαζί και τίποτα δεν μας χωρίζει. Το ίδιο ισχύει και για τη Μελίνα και την Ερωφίλη. 

19. Πες μας λίγα λόγια για τους βασικούς ήρωες που θα συναντήσουμε στο βιβλίο σου.
Η Μελίνα και η Ερωφίλη είναι οι βασικές ηρωίδες. Γύρω τους κινείται ένας κόσμος με πολύ ενδιαφέρον. Έχουμε τον αστυνόμο Κατσούλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν τα κορίτσια. Τον ιατροδικαστή Χριστόδουλο, που ενώ είναι παράνομο να τους δίνει πληροφορίες το κάνει παρ’ αυτά γιατί έχουν πολύ καλή σχέση. Τον αστυνόμο Μάρκο Κοντολέων που είναι πολύ κοντά τους και τον επιχειρηματία Δημήτρη Γιάνναρη ή Μίμη όπως είναι γνωστός. Οι δύο αυτοί άντρες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των δύο κοριτσιών. 

 20. Ετοιμάζεις κάτι νέο αυτό το διάστημα; Ένα μικρό teaser ίσως που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας.
Κυρίως γράφω “φανταστικές” ιστορίες στο blog μου καθώς επίσης και αληθινές ιστορίες από τη ζωή μου. Το blog μου είναι αυτό https://ioannagelardou.weebly.com
Μπορείτε να μπείτε και να απολαύσετε μερικές από τις ιστορίες μου. 
Και η αλήθεια είναι ότι έχω ένα ακόμη project κατά νου αλλά είναι σε πρώιμα στάδια. Έχει σχέση με το blog μου οπότε θα αναρτηθεί εκεί το ότι γίνει. 

Γνωρίστε την Ιωάννα Γελάρδου


Απόφοιτη Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ιωάννα Γελάρδου από μικρή ανακάλυψε την αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή. Υπήρξε αρθρογράφος στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών. Πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας των εκδόσεων ΑΝΙΜΑ με το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας αστυνομικών υποθέσεων ευελπιστεί να σας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο του βιβλίου. 

Social Media Links: Goodreads | Facebook | Instagram | BlogΣχετικά links για το βιβλίο:

Μπορείτε να αγοράζετα το βιβλίο και online: