Friday 19 January 2018

When Dimple met Rishi by Sandhya Menon - A Review


Το βιβλίο της Sandhya Menon , Whwn Dimple met Rishi είναι ένα young adult βιβλίο. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως romance και συγκεκριμένα σαν ένα που σε αφήνει χαρούμενο στο τέλος (χωρίς να θέλω να κάνω κάποιο spoiler). 

Πιο συγκεκριμένο το βιβλίο ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές μας, την Dimple και τον Rishi, την περίοδο του καλοκαιριού πριν και οι δύο αρχίσουν το πανεπιστήμιο. Το βιβλίο ξεκινάει με έναν προσχεδιασμένο γάμο ή καλύτερα με μια προσχεδιασμένη γνωριμία που μπορεί να εξελιχθεί σε γάμο. Η οικογένεια της Dimple και του Rishi είναι φίλοι για αρκετό καιρό και θεωρούν ότι τα παδιά τους θα ταιριάξουν μεταξύ τους και γι' αυτό κανονίζουν τη συνάντηση. Η συνάντησή τους βέβαια είναι λίγο επεισοδιακή...

Η Dimple γνωρίζει τον Rishi σε ένα πρόγραμμα web development στο Stanford το καλοκαίρι πριν ξεκινήσουν τις σχολές τους. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν το βασικό background για μια cute ρομαντική ιστορία. Στην ουσία όμως ήταν κάτι πολύ πιο σημαντικό. Σε όλο το βιβλίο τα κίνητρα της Dimple δεν έχουν να κάνουν με τον Rishi αλλά με το είδωλό της, Jenny Lindt, που έφτιαξε την δική της tech εταιρεία από το μηδέν.

Όταν συναντάμε την Dimple στην αρχή του βιβλίου, τη βλέπουμε ενθουσιασμένη από το γεγονός ότι έγινε δεκτή στο Stanford και έτοιμη να ξεφύγει από την πίεση της ικογένειας της αλλά και της κοινότητάς της (και οι δύο ηρωές μας έχουν καταγωγή από την Ινδία αλλά έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αμερική) να βρει τον τέλειο σύζυγο. Η Dimple είναι γεμάτη φιλοδοξίες  και αυτές οι φιλοδοξίες της μετράνε περισσότερο από το να ικανοποιήσει τις επιθυμίε των άλλοων και να παντρευτεί.
Ο Rishi από την άλλη πλευρά είναι πιο παραδοσιακός και πιο πιστός στην κουλτούρα του. Όμως, σε όλη την πορεία της ιστορίας μας, υποστηρίζει τις επιλογές και τα όνειρα της Dimple χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από αυτά.

Η Dimple ζει σε ένα κόσμο που δεν είναι τέλειος αλλά ούτε και δίκαιος. Η συγγραφέας μας , Sandhya Menon, δεν κάνει το βιβλίο να μοιάζει με παραμύθι αλλά σαν μια πραγματική ιστορία και αυτό μου άρεσε πολύ.

Και αν δεν το καταλάβατε το When Dimple met Rishi, είναι ένα βίβλιο που μου άρεσε πολύ (4*).

0 σχόλια:

Post a Comment