Tuesday 27 March 2018

A wrinkle in time by Madeleine D' Engle - A Review



Το βιβλίο A wrinkle in time της Madeleine D' Engle το ανακάλυψα όταν άκουσα ότι θα γίνει ταινία και θέλησα να το διαβάσω πριν βγει η ταινία. Είναι ένα κλασικό παιδικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας με μια πολύ όμορφη ιστορία.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα βιβλίο που μου άρεσε. Μου άρεσε ο τρόπος που η συγγραφέας περιέγραφε τις ιστορίες των τριών παιδιών. Βέβαια το τέλος του βιβλίου μου φάνηκε πως ήταν λίγο βιαστικό. Θα ήθελα να είχε αναπτυχθεί λίγο παραπάνω και ίσως και με περισσότερες λεπτομέρειες.

Επόμενος στόχος είναι να δω την ταινία για να δω πως θα μεταφερθούν οι περιπέτειες των παιδιών στην οθόνη. Από το trailer φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.

Περιγραφή από το Goodreads
Ο πατέρας της Μεγκ, σπουδαίος αστροφυσικός, εξαφανίζεται, και η Μεγκ μαθαίνει πως βρίσκεται στον μακρινό πλανήτη Κάμαζοτς, φυλακισμένος από τη σκοτεινή δύναμη ΕΚΕΙΝΟ, που προσπαθεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σύμπαν.
Για να σώσει τον πατέρα της, θα χρειαστεί βοήθεια. Από τον χαρισματικό μικρό αδερφό της Τσάρλς Ουάλας, από τον φίλο της τον Κάλβιν, αλλά και από τα τρία παράξενα πλάσματα που τους επισκέπτονται: την κυρία Τιναυτό, την κυρία Ποιοαπόλα και την κυρία Αυτοπού. Επίσης, η Μεγκ πρέπει να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις: το πείσμα, τον θυμό, αλλά και την αγάπη. Θα πρέπει να μπει σε μια πτυχή του χρόνου, να τεσσερακτινιστεί, να περιπλανηθεί στο σύμπαν. Οι δυνάμεις του κακού απειλούν να αφανίσουν ολόκληρο τον κόσμο και η Μεγκ πρέπει να τις σταματήσει.

Το βιβλίο κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά παό τις εκδόσεις Κέδρος.

Book Riot Read Harder Reading Challenge 2018: A Children's classic published before 1980
PopSugar 2018 Reading Challenge: A book about time travel
#readathon18: Ένα βιβλίο που γίνεται ταινία μέσα στο 2018

0 σχόλια:

Post a Comment